| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč ženy nedokáží držet při sobě?

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 339 [Dalších 229 >>]
1.1.2009 21:12:41
~R^ Kreeto, opět jsi to přesně vystihla, díky. Není k tomu co dodat, snad jen: Prosím, vy všechny, kdo se pijavicemi být necítíte, nepodezírejte zbytečně z útoku na svou osobu a nebuďte pohoršeny z něčeho, co se vás netýká~;)
1.1.2009 21:06:17
Lízo, já jsem ráda, že to tak vidíš, ale stejně si stojím za většinou toho, co jsem napsala. A, nezlob se, podlehnout vlastní mírné zlomyslnosti, a pak tvrdit: to je tvůj problém, žes to tak pochopila, to mi nepřijde zrovna statečné.A ještě: kdybys nepatřila do žádného "sesterstva", chovala by ses i v této diskusi jinak, a to nestranně. ~a~
1.1.2009 20:53:40
~a~ Kudlo, ono ale není na co odpovídat.. Ta otázka je totiž nesmyslná, a ty to dobře víš. Chtěla jsi mi "dokázat", jak si protiřečím, jenže to se ti nepovedlo.
~y~ Kdo mi nerozumí od začátku a odmítá pochopit, s tím je diskuse nikam nevedoucí a tudíž zbytečná~d~
31.12.2008 17:43:20
Musím se ohradit, já jsem v diskuzi osamocena zůstala. Nechci polemizovat,jestli oprávněně a nebo ne, ale jak už tady bylo řečeno....zastání se napadená většinou dostane někde bočkem a potichu,aby se na sympatizující stranu také vosy neslétly. Pokud tak učiní veřejně,riskuje to, že se znelíbí většině.
Já si myslím, že nejsem žádná chudinka a hrát umím tvrdě, mohla bych se zhádat do krve za svojí pravdu.
Ale to neni můj styl, to mne otravuje a hlavně neba~;)~;)Zvlášť když na druhé straně není adekvátní "soupeř"
Myslím, že vím co Amgela myslela, nechtěla pořádat žádné hony, byl to jen vtipný a trefný článek, který odhaluje a poukazuje na pijavice, které mezi námi jsou a cucají z některých energii~;)~;)~;)~;)~;)
31.12.2008 14:39:11
Lízo, moc hezky řečeno.

Angello, mohla bys mi prosím odpovědět na můj dotaz z 30.12.2008 21:36:45?
Líza
31.12.2008 14:34:14
Veroniko - sice tedy nevím, kdo jsi - ale řekněme.
Ano, je na rodině několik lidí, vůči kterým si servítky neberu. Jsou to takoví jako Jarouš, nebo třeba Kili. Nikdo z nich není chudáček, který by neustál trochu jedovatostí ze strany druhých, naopak, a nikdo z nich z toho nemá trauma. Pokud jde o Kiliho, toho jsem si vychutnala jen párkrát a důkladně si na to sám naběhl v tématické diskusi, ve které tvrdil blbosti, jinak takové to nahánění Kiliho po diskusích sem a tam na mě hážeš zbytečně, protože se ho neúčastním a k ničemu takovému, co označuješ slovem "vy", já nepatřím, já jsem já, ne součást nějakého "my".
Veronika
  • 
31.12.2008 14:28:50
Naposledy píši:
Lízo, toto jsi napsala
,,Když se dobře podíváš na průběh jednotlivých diskusí, tak ani ve chvílích, kdy se hodně lidí do někoho - ať oprávněně či neoprávněně - pouští, není ten člověk osamocen, vždycky mu přichází někdo na pomoc."

To je případ dr.K., vy se do něj pouštíte, ale naštěstí mu občas někdo přijde na pomoc a myslím, že nejde o obsah, ale o formu, s jakou do něj šijete.
Už odcházím.
31.12.2008 14:27:22
Ahoj Kreeto, jak vidíš, někomu se prostě nedá vysvětlit nic. Můžeš si pusu umluvit, ale když má někdo jiné myšlení, jak prostě to tvé nepochopí. Tady u mě to zafungovalo tak, že mě pár jedinců začalo považovat za útočníka na svou osobu, přestože k tomu podle jejich vlastního svědomí neměl být důvod, neboť o nich jsem nepsala. Nebo ano? Když to na sbe tak okamžitě vztáhly?
Ale u tebe je to horší. Když si s někým dlouhou dobu rozumíš, pokládáš ho za zpřízněnou duši, a on se najednou obrátí proti tobě... a ty nechápeš proč vlastně, nebo proč to došlo tak daleko...
~n~ Tak kam budem chodit, abychom si zpravily náladu?:-)
Líza
31.12.2008 14:21:02
Angello, ale kdepak, teď sis něco přimyslela ty. Já jsem si tvůj článek nevztáhla na sebe. Jen jsem tě opakovaně upozorňovala, že ve snaze zamezit něčemu nepěknému sklouzáváš k podobným metodám, jako používají ti, kdo dělají to nepěkné. Úmysl dobrej, ale konce můžou být všelijaký. V průběhu diskuse jsem tě upozorňovala na situace, kde se to stávalo. Namísto toho, abys to vzala jako informaci, ses rozhodla vnímat to jako úmyslné prudění - to je mi sice líto, ale není to můj problém. Tím ale sama narážíš na limity toho postupu, ke kterému sama vyzýváš - já píšu něco a ty to interpretuješ úplně jinak. I proto jsem jiné přispěvatelce - omlouvám se, zapomněla jsem nick - psala o tom, že není dobré číst mezi řádky, co v nich nebylo psáno. Protože pak člověk reaguje na vlastní představy, ne na to, co druhý skutečně sděloval. A na tom chceš zakládat hromadné boje za čistotu Rodiny? ~;)

S čím nesouhlasím, je to vyzývání k jakémusi "sesterstvu", které toho přece má tolik společného - ne, jsme všichni jiní a skutečně bychom si všichni měli být vědomi toho, že jsme na veřejném fóru, že všechno co tu píšeme, jako bychom veřejně vykřikovali na náměstí.

Myslím, že základ pro většinu lidí tady je normální slušnost a empatie, každý ji má jinou a má jí jiné množství, někteří ji taky nemají vůbec. Ale myslím, že to jsou dostatečné regulační mechanismy. Když se dobře podíváš na průběh jednotlivých diskusí, tak ani ve chvílích, kdy se hodně lidí do někoho - ať oprávněně či neoprávněně - pouští, není ten člověk osamocen, vždycky mu přichází někdo na pomoc.

A osobně si myslím, v porovnání s některými jinými fóry, že Rodina má ještě v tomhle ohledu velmi slušnou úroveň. Vždycky se tu diskutovalo, názory se říkaly a říkají třeba i tvrdě, ale těch, kdo pro vlastní potěšení ostatní nesmyslně deptají, je tu minimum.


31.12.2008 13:55:42
Zefýrko, jestli Líza pomáhá ostatním, tak je to chvályhodné - ale v takovém případě jsem svůj článek nemyslela vůbec na ni, a tak ani nechápu, proč se do mě tak pustila. Proč to vztáhla na sebe, když se jí to netýká? Pokud je někdo přehnaně vztahovačný, není to určitě můj problém~y~
A k těm kuřím okům - když někdo na někoho útočí bezdůvodně, tak mi to skutečně mé kuří oko přišlápne...
A než mě tu začne zas někdo osočovat, že mám na ostatní jiná měřítka, než na sebe... já se tu jen bráním vůči napadání těch, na které můj článek přece vůbec nesedí, takže: 1)se bráním oprávněně, 2)opravdu nechápu, proč to dotyčné osoby vztáhly na sebe. Vysvětlovala jsem už mockrát, na koho jsem přesně myslela s JDŽ a že to v žádném případě nebylo na ty, které opravdu účinně a dobrosrdečně pomáhají... a protože už mě to unavuje, vysvětlovat už nic nebudu, je to nekonečné.
Závěrem, nějakou dobu jsem tu jen články a příspěvky četla. Protože mi teď přijeli rodiče, měla jsem po několika měsících konečně čas i na jiné věci, než na péči o dítě a pasivní sledování diskusí. Protos mě doteď nikde neviděla. A můžete se těšit, zbavíte se mě brzo~t~, jen co rodiče odjedou, nebudu mít čas na psaní skoro zas vůbec~d~
[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 339 [Dalších 229 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.