| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč ženy nedokáží držet při sobě?

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 339 [Dalších 309 >>]
° Anka °
4.1.2009 22:44:31
Angello, souhlasím s tím, co píšeš. O to více nechápu některé zlé reakce Lízy, která je povoláním psychiatrička a tudíž podle mého názoru ví moc dobře, čím může komu uškodit. Není to tak dávno co jí tu jedna holka jménem Lucka, která už sem na tento server nechodí, napsala něco v tom smyslu " chudáci tvoji pacienti, aby si to šli pak rovnou hodit".
4.1.2009 22:35:14
Asi máš pravdu, chtěla jsem Ti dokázat, že to, k čemu v článku (ale ještě spíš v následné diskusi) vyzýváš, považuji za protimluv.

Sylvie vystihla to, co si myslím i já - že na jedné straně odsuzuješ jakési "sdružování" a škatulkování diskutérů na druhé straně k takovému sdružování sama vyzýváš (odpor proti JDŽ).

Já osobně tady žádné "kliky" spolupracujících nevidím a ani moc prudičů, kteří by prudili schválně (pár ano, ale ti jsou už dost "profláknutí"). Pokud si někdo něco vyloží jako útok proti sobě, bývá to velmi často subjektivní dojem. Ano, někdo je citlivější, to beru a jsem schopná i ochotná se vyjadřovat opatrněji, když to o něm vím. Ale pokud mám pocit, že mám k jeho problému co říct, tak mu jen z tohohle důvodu nebudu mazat med kolem pusy a tvrdit, že něco dělá dobře, když jsem přesvědčená, že nedělá. Mám pocit, že oproti jiným serverům tady podobně uvažuje docela dost lidí.

A pak jsou lidé z mého pohledu přehnaně vztahovační, kteří si vezmou do hlavy, že se celý svět spiknul, aby jim ubližoval, a těm se nedá říct skoro nic, ani citlivě, aby si to hned nevztáhli na sebe. S tím je to pak těžké, protože ti jdou do diskuse s čitelným nápisem na čele "PROSÍM NEKOPEJTE DO MĚ" a pevným přesvědčením, že do nich kopat budou.

Zastat se někoho, kdo je podle mě neprávem obviněn, je chvályhodné a v pořádku. Ale - oprav mě, jestli se mýlím, na všechny diskuse nechodím ani je nesleduji - z Tebe mám pocit, že o tom zastávání podstatně víc mluvíš, než ho skutečně provozuješ (trochu jako JDŽ ~;) ).
kili
  • 
4.1.2009 22:30:56
Víte, pro mne to celkem žádný význam nemá, své pracovní povinnosti plním ve shodě s pracovní smlouvou a namnoze víc než musím, takže když se o obsahu toho udání zdejší lidé dověděli, chytali se za hlavu. Ale je to známka toho, jaký smysl má u některých lidí účast v idiskusi. Nějaké řeči o oprávněnosti kontrolovat toho, kdo je placen z daní, jsou nesmyslné. Prvně proto, že nejsem placen z daní, podruhé proto, že udání bylo posláno celému vedení a následováno dalšími kontakty nejméně dvou osob a také proto, že neznělo jako dotaz, ale jako sdělení, že v pracovní době píši na i-netu a dále byly přiloženy záměrně upravené texty, které jsem měl napsat. Já s těmi osobami, lépe řečeno se skupinou těch osob, nechci komunikovat, je to zbytečné. I proto se možná jeví mé rakce na jejich invektivy jako příkré.

Pokud jde o rozdílné náhledy na různé věci, pak mám za to, že docela dost je jich dáno nesprávným vnímáním napsaného a/nebo nechtěným či úmyslnmým předjímáním významu, který ale v textu obsažen není. Navíc, jak jsem už napsal jinde, je tu dyskomfort pro sledování vlákna a tak některá vyjádření jsou vnímána odtažitě od souvislostí s jiným textem.

Spousta věcí a nedorozumění v nich se dá vysvětlit, pokud je vůle k tomu a ne k samoúčelným invektivám.
4.1.2009 22:23:12
"placen z našich daní" zní sice hezky, ale IMHO je to velmi často jen alibismus (kdyby byl dotyčný zaměstnán u soukromníka, míra jeho "provinění" by byla úplně stejná, ne?

Míra ano,pokud by šlo o lékaře v soukromé,dejme tomu nemocnici...tak pokud by mi do toho něco bylo (leželo mi tam dítě,chystalo se tam,já tam měla jít ležet...tak ano...

Pokud by šlo o třeba IT,se kterým bych neměla nic společného,tak je mi putna...

Co mi není putna je to,jak se chovají lidé,kteří mají s našima daněmi co do činění...ať to nazýváš alibismem,jak chceš...
Nebo by se ti líbilo,kdybys čekala na pohotovosti 2 hodiny,páč by sloužící lékař chatoval a ventiloval tak svůj stres?
Nebo paní za přepážkou na jakémkoliv úřadě,taky je ve stresu,tak co by si nezachatovala?
A jaksi jít jinam nemůžeš...momentálně...

Můžeš vyměnit laxního automechanika,ale těžko pojedeš s marodným děckem o 50km dál,páč tady je dr. zaneprázdněn...třeba....

Jak už jsem psala,tak mi to nesedlo v souvislosti s diskuzí,i když se "otázala" zrovna nediskutující...ale jak psala Evál,pokud nešlo (a to už je zase věc dotyčné pisatelky,do mozku jí nevidíme) o poškození ze zášti,tak se nedivte,že s tím dost lidí souhlasí...
Jana
  • 
4.1.2009 22:03:53
Kudlo, napsala jsi to naprosto dokonale.
Docela mě překvapilo, kolik lidí tady s tím udáním v podstatě souhlasilo=to mně vyrazilo dech.

4.1.2009 21:45:59
Amazonko, "placen z našich daní" zní sice hezky, ale IMHO je to velmi často jen alibismus (kdyby byl dotyčný zaměstnán u soukromníka, míra jeho "provinění" by byla úplně stejná, ne?).

Když se mně nelíbí, jak diskutuje, tak s ním přeci můžu taky diskutovat (už jsem to tu x-krát řekla, že mně osobně je Kili taky nesympatický a jeho způsob diskuse mi nesedí) a tohle všechno mu sdělit.

Ale internetová diskuse o názorech je (nebo by měla být) přece pořád jen diskuse a neměla by se tahat do reálného života. Docela mě překvapilo, kolik lidí tady s tím udáním v podstatě souhlasilo.

Evále - kdybych věděla, že dotyčný chlastá a pak léčí, pak by bylo udání zcela na místě - tím by reálně ohrožoval svoje pacienty. Ovšem tím, že dejme tomu diskutuje arogantně a má názory diametrálně se lišící od mých, mě sice může pekelně naštvat a můžu ho na diskusi znectít, ale NA DISKUSI. Ne psát jeho šéfovi.
Vaal
4.1.2009 20:48:34
Kudlo, mezi tím práskačstvím a oprávněnou stížností je dost tenká hranice.Já stížnosti nepíšu, snad jenom v jednom případě v životě jsem to udělala, kdy jsem za určitou věc potřebovala zabojovat.V některých případech jsem to mohla udělat, ale...myslím, že je důležité se vždy zeptat, ČEHO SE TÍM DOCÍLÍ? Pokud jde jenom o poškození dotyčného, je nasnadě, že se jedná o klasické "zlomyslné" udavačství. A potom třikrát Fuj dotyčnému.Pokud je to za účelem nápravy věci, tak to za špatné nepovažuju...např. pokud bych viděla nějakého lékaře v hospodě jak do sebe den co den klopí panáky a posléze operuje, tak bych ho asi normálně bez výčitek "napráskala", protože svým jednáním ohrožuje životy pacientů..
4.1.2009 20:42:44
Kudlo,a vidíš já nevidím na stížnosti na kohokoliv nic špatného,pokud je evidentní,že ten dotyčný buď neplní své povinnosti za které je placen z našich daní,nebo pokud o tom mám své pochyby,tak se optám jak to je...tohle je zakořeněné z doby minulých,i já to mám tak alibisticky na hranici...jako že souhlasím s tím,když někdo takto jedná (optá se,ohlásí-pokud si je jistý),ale než bych se dokopala k tomutéž,tak by mi to muselo vadit ještě o chlup víc.

Spokojenost s prací lékaře ale například spočívá i v tom,že ten dotyčný mimimálně dodržuje zákony...on sám prohlásil,že je dodržovat nebude,protože jeho právníci mu radí něco jiného...kdybych se na jeho postup zeptala na MZ,taky by to bylo udávání? A taky by to mělo jen oporu v diskuzi,stejně jako podezření,že chatuje v pracovní době...

Díky Kilimu jsem četla ten mail a šlo opravdu o zeptání,a opravdu na výzvu/hecování ze strany Kiliho.
Ano,nesouhlasím s posláním mailu jako "zbraně" v diskuzi,ale co vím,tak právě Xanajka s Kilim vůbec nediskutovala,aspoň jsem jí tam nezahlídla...nicméně prostě tohle být nemělo dáno vůbec do kontextu s danou diskuzí,ale zase na druhou stranu...právě v té diskuzi se to řešilo (ano,tam to třeba nemělo co dělat,budiž),takže prostě je to celé provázané....

No,a co se týká Kiliho v diskuzích,nevadí mi ostrá diskuze,ale vadí mi styl,kdy jde o to,druhého člověka shodit (nejen u něj,jasně),vadí mi automatický přístup k ostatním,jako jemu nehodným,podřazeným (a že za sebou mám diskuzí s dotyčným nickem dost a diskutuje tak s každým,kdo s ním nesouhlasí)
Takže s ním diskutuji jako s Kilim a shazovat se od nějakého Kiliho nenechám ~b~
4.1.2009 20:06:06
Amazonko, já vidím zásadní rozdíl v tom, když někdo není spokojen s prací lékaře (tedy s konkrétní věcí, které se daný lékař dopustil, když léčil jeho nebo jeho blízké) - v tom případě je stížnost nadřízenému zcela na místě a nic zavrženíhodného na tom nevidím.

A pak je ten Kiliho případ - Kili má nějaké názory, které nemusí každému sedět (třeba hned mně nesedí) a diskutuje o nich na internetu. Stejně jako my ostatní diskutujeme o svých, které zase nemusí sedět těm ostatním. Jaký je jako lékař, to nevíme a vědět nemůžeme. Můžeme se na základě jeho názorů třeba rozhodnout, že k němu do špitálu ani náhodou, na to máme plné právo. Můžeme s ním na tom internetu diskutovat do alelujá, třeba i ostřeji. Ale vždycky K VĚCI.

To, kolik hodin na netu stráví, je jeho věc. Zda tak činí nebo nečiní v pracovní době, to jsou jen spekulace a já osobně jsem se s takovými útoky často setkala v momentě, kdy oponent už neměl žádné argumenty ad rem, takže se uchýlil k argumentům ad hominem.

Starost o to, zda netráví na netu čas, který má věnovat pacientům, proto pokládám za značně pokryteckou a psát kvůli tomu jeho šéfovi za práskání. Bez ohledu na to, že mi sympatický není ani trošku.
4.1.2009 20:02:34
Libiku ano,někdo hecoval a pak se divil...
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 339 [Dalších 309 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.