| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč ženy nedokáží držet při sobě?

[<<Předchozích 330] Příspěvky 331339 z 339 
22.12.2008 11:28:52
Já tedy nevím, ale nejsem ztotožněna s místní komunitou do té míry, abych ji považovala za "rodinu", kam jdu se srdcem na dlani, když už nevím kudy kam. Je to přece virtualita, svět chimér. Jsou témata, kde je sdělení omračující, například příběhy maminek budulínků, taky jsem tam nezažila nikdy nevkusné poznámky.
Když ale napíše Elulálie, že nestíhá domácnost, že by chtěla delší mateřskou nebo, že cítí intuici svého těla a umí porodit doma, případně, že ji šokují reakce po TV prezentaci, naopak vítám diskusi košatou, různorodou a nemyslím si, že by ty, které takové diskusi dávají ten záhadný virtuální život tím, že napíšou něco proti, byly nějaké zamindrákované Já Dokonálé Ženy.

Nepřeceňuješ to tady, Ondrášku?

Jak bychom tedy měly diskutovat?
.....
"Soulasím s autorkou článku, má to těžké"
"I já se přidávám k názoru, že je třeba najít rovnováhu"
"Lituji autorku a bohužel nemohu přidat vlastní zkušenost, ale držím palce"
.....

No to to tu brzy chcípne na oubytě, přátelé~;)
Kopřiva Dvoudomá
22.12.2008 11:17:53
Ondro, dobře řečeno...

Jako autorka článku se musím smířit s tím, že odezvy nebudou jen souhlasné, soucitné a příznivé. Někdo si rejpne, někdo si přihřeje svoji polívčičku neomylného a dokonalého člověka a taky mě možná někdo upozorní na "trám v mém oku". Pokud to nedokážu unést, neměla bych svůj problém dávat v plen na veřejné diskusi.

MMCH, konfliktní, sveřepé, netolerantní a zaujaté typy potkáš všude, na internetu o to častěji, že je chrání anonymita. Proč by Rodina.cz měla být výjimkou? A proč by ke změně klimatu měly přispět organizované hony?
22.12.2008 11:17:26
V tom to je. Za zpravidla nicneříkajícím nickem může být dokonalá a výřečná i ta nejhloupější puťka,-)
Jinak přiznávám, že některé články mě též zvedají ze židle, tak se vyjádřím, ale to je zas trochu o něčem jiném.
Grainne
22.12.2008 11:07:48
Obávám se, že jediná rada je, bolístky a bolesti nezveřejňovat, pokud nejsem připraven a už vůbec se nemíchat do "bojových akcí" střetnuvších se oponentek. Některá témata jsou prostě zbraní dvousečnou, pravda je na obou stranách a to svádí k bojové akci. Poctivě řečeno, proto tu diskuse jsou.

Další radou je naučit se filtrovat, když už se neřídím první radou - co se mi nelíbí, to nevnímám, nebo přinejmenším nereaguju.
Každý máme někde bolavé místo a opravdu nevím, jestli je to šťastný nápad, vystavit ho veřejně na odiv, na druhou stranu, dotyčné to umožní podívat se na problém z více stran, ovšem musí to unést.
JaninaH
22.12.2008 11:00:25
~R^
Ondra, 3 děti
  • 
22.12.2008 10:43:16
Tvé rozhořčení naprosto chápu, ale obávám se, že ta výzva na konci není moc dobrý nápad. Jev je to na internetových diskusích dost běžný a mnohokrát dobře a výstižně popsaný - viz např. http://cs.wikipedia.org/wiki/Troll_(internet)

Myslím, že existuje jen málo způsobů, jak se tomu bránit, ale podle mého jsou to tyhle:

1) Dobře si rozmyslím, než něco o svém problému napíšu na diskusní fórum. (Většina tématicky zaměřených serverů vzbuzuje ve svých pravidelných uživatelích klamný pocit, že jsou "mezi svými", "mezi přáteli" apod. Což z principu není pravda. Umístit příspěvek do interentové diskuse je daleko spíše podobné situaci, kdy svůj problém vykřikuji na rušném náměstí, než situaci, kdy si o něm povídám s kamarádkami v obýváku. Když už to udělám, musím očekávat reakce odpovídající situaci. Jestliže na ně nejsem připraven, svůj problém nezveřejňuji a raději zavolám někomu blízkému.)

2) Dobře si rozmyslím, než na nějaký příspěvek/článek zareaguji. (Nereaguji, když je to zbytečné a nic nového nepřinesu. Nereaguji, když zjistím, že jdu jen po osobě oponenta a ne po tématu. Nereaguji, když jsem unavený/nevyspalý/rozrušený/nas*aný. Nereaguji, když si nejsem jist, jestli bych se s oponentem chtěl bavit z očí do očí. Nereaguji, když zjistím, že bych reagoval jen za účelem mít poslední slovo.)

3) Nikdy nekrmím trolly. (Na prudiče nereaguji. Když zjistí, že nevyvolávají odezvu, obvykle přestanou prudit. Je to JEDINÁ ověřená a účinná obrana. Nereagovat, nereagovat, nereagovat. Když už ujedu a omylem se do flamu zamíchám, vycouvám, jakmile to zjistím, a nepokouším se mít poslední slovo. Diskuse, ve kterých jsem se nechal "ztrollovat", tj. zatáhnout do neplodného flamu, už znova neotvírám - je to zbytečný masochismus. Je to, jako kdyby mě někdo v práci strašně vytočil a já mu pořád do kola telefonoval, abychom se mohli dál hádat.)

Obávám se, že rada "bránit se, nenechat to tak, vypráskat JDŽ" jde přímo proti těmto zásadám a jako taková bude mít opačný než zklidňující účinek. Vyjádřit podporu pisatelce článku můžu přece i například mailem nebo příspěvkem, který se do vášnivých flamů nemíchá...

Omlouvám se za délku...
JaninaH
22.12.2008 10:25:37
Autorka tohoto blábolu si v úvodu stěžuje na agresivitu a militantnost na diskusích, dále však vyzývá "k organizovanému honu", spojení se proti někomu, poražení ho na kolena, tedy k ničemu jinému než k agresi a militantnosti.
Kdo to jen řekl: "An eye for eye will make us all blind" (oko za oko - a všichni budeme slepí)?
J.
madelaine
22.12.2008 10:18:03
Bé je správně! A dobrovolně si sypu popel na hlavu :))
22.12.2008 10:13:41
že někteří lidé (netýká se jen žen) jsou prostě "prudiči". :-) I když přiznávám, že už jsem se tady párkrát setkala s tématem, které bylo prezentováno jako obrovský problém a přitom v podstatě o nic nešlo. :-) Ale nenapadlo by mě autorku/y pranýřovat. Navíc mám kamarádku, která také dělá často z komára velblouda, takže vím, že i "prkotina" pro ní je opravdický problém. :-) Vždycky se jí snažím spíš pomoci. Třeba i jen tím, že jí řeknu, ať danou věc neřeší, že je to maličkost.
[<<Předchozích 330] Příspěvky 331339 z 339 

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.