| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč ženy nedokáží držet při sobě?

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 339 [Dalších 279 >>]
Belatrix+A(10/09)+J(09/11)
4.1.2009 16:32:36
Pomlčko, tebe by nezajímalo, co dělají tvoji zaměstnanci v pracovní době?
Vaal
4.1.2009 16:32:18
a ještě něco~;)..pomlčko, nevím proč by mělo být zavrženíhodné oznámit nadřízenému, že lékař ve své pracovní době nepracuje, ale surfuje po internetu(i když to třeba zrovna v tomto případě nebyla pravda). Úředníky, lékaře atd.platíme z velké části ze svých daní, tak jaképak copak? Já chci za to, co PLATÍM, KVALITNÍ SLUŽBY!!!.
Spousta maminek si tu stěžuje na nekvalitní služby lékařů, které zanechaly na nic a jejich dětech trvalé následky, co ale udělat pro to, aby se to neopakovalo?
Jediné možné řešení je stížnost a nejlépe písemná, bohužel. Pokud bude oprávněná, nezůstane u jedné a časem takovýto lékař půjde "od válu".Jinak se těchto "expertů" nezbavíme a budou blokovat místa daleko schopnějším.~d~
Nějakou falešnou solidaritou jdeme proti sobě.~d~
j
  • 
4.1.2009 16:25:25
,,Kouknete na posledni vystup slizkeho kyliana, potrhate se smichem. ,,
Toto napsala cizinka o dr.K. Tleskáte ji?
Líza
4.1.2009 16:15:09
Pomlčko, najdi si někde něco o kolektivní vině a přestaň tady prudit.
4.1.2009 16:13:27
No to víš,jsou ženy,které si třeba natolik váží lékařů,že se taky naučily OZNAMOVAT jednání,které se jim nezdá košer,byť to v zákoně nenajdou ~d~

Taková oznamovací povinnost je věc chytlavá,vem si ještě před pár lety se OZNAMOVALO dost houfně ~j~ někdo ještě neodhodil pouta minulosti,někdo se holt učí od starších a zkušenějších ~l~
4.1.2009 16:09:35
Podle právního rozboru ambulantní porod v ČR zakázaný není. Metodický pokyn Ministerstva zdravotnictví stanovuje, že ženy a novorozenci bez komplikací mají být propouštěni po 72 hodinách po porodu. Doporučuje se, aby byla dítěti před propuštěním odebrána krev na screeningové vyšetření vrozených vad a bylo očkováno proti TBC (ze zákona má být očkováno od 4. dne do šesti týdnů věku).
Porodnice má povinnost třídenní pobyt a péči ženě nabídnout, ona jej ale nemusí nutně přijmout. Právně způsobilá a náležitě poučená matka může další péči v nemocnici odmítnout pomocí tzv. negativního reversu. Jeho podepsáním potvrdí odmítnutí péče a převzetí zodpovědnosti za případné zdravotní komplikace. Negativní revers mohou rodiče podepsat i za své dítě. Výjimku tvoří situace, kdy je poskytnutí další péče neodkladné a nezbytné k záchraně života nebo zdraví dítěte. Tehdy má lékař právo rozhodnout sám, i proti vůli rodičů.
„Možná až několik tisíc matek o ambulatním porodu uvažuje, několik stovek se o něj aktivně zajímá a pokouší se ho realizovat, jen třetině až polovině z nich se podaří skutečně si ho prosadit a domů odejít. Rodiče musejí zdravotníky přesvědčit, že jsou si dobře vědomi svých práv. Mnohdy matky odcházejí pokoutně, pololegálně, převlékají se ve výtahu. V poslední době, kdy se zvýšilo právní povědomí rodičů, se zvýšil i počet zdařilých ambulantních porodů", tvrdí Petra Sovová.

Protiprávní jednání
Hořovická událost byla bezprostředním popudem, aby se HAM obrátilo na ministryni Džamilu Stehlíkovou otevřeným dopisem, kde upozorňuje na problematickou praxi v mnoha nemocnicích. Ministryně, do jejíž kompetence spadá i problematika lidských práv, reagovala vydáním tiskového prohlášení. V něm se jednoznačně zastává práva rodičů rozhodovat o délce hospitalizace zdravého novorozence. „Postup lékařů byl v tomto případě protiprávní, neboť porušil ústavně zaručená práva na svobodu, soukromí a rodinný život", vyjádřila. Stehlíková i ministr zdravotnictví Tomáš Julínek plánují, že ochranu práv pacientů zohlední i připravovaný zákon o zdravotních službách. HAM stanovisko ministryně a právní rozbor zaslalo všem porodnicím v ČR.
JUDr. Zbyněk Valenta, člen HAM, k dalšímu vývoji poznamenává: „Osobně jsem se domníval, že po ,hořovické kauze" si již žádný představitel porodnice nedovolí ambulantní porod zakazovat. Byl jsem však příliš optimistický. Ukázalo se, že stále existují porodnice, v nichž se tváří, jako by odejít krátce po porodu se zdravým miminkem bylo protiprávní. Nicméně poté, co vstupujeme do e-mailového kontaktu s vedením těchto nemocnic, se v nich situace většinou změní. Je zapotřebí slušně, avšak zřetelně ukázat na potenciální protiprávní jednání a doložit to argumenty."

-
  • 
4.1.2009 16:05:23
Taky ho některá udáte nadřízeným jako Xanajka a spol?
To bylo něco. FUJ.
Vaal
4.1.2009 15:49:08
Vměšuji se do této zajímavé diskuze poprvé a naposledy....bohužel pane Kiliáne to z Vašeho arogantního chování vyplývá...řeči jako "S VÁMI já se už bavit nebudu"atd. opravdu tak působí..nicméně pokračujte dál...jsem zvědavá jak Vás tady ženské zase "umlátí kloboukem"(argumenty)...protože tohle "bez ztráty věnečku",alespoň dnes, neustojíte...~y~
4.1.2009 15:45:21
Podívej Kili,mě je celkem jedno,co radíš maminkám z tvého oboru,ale mystifikovat a ZASTRAŠOVAT (protože být já rodička a ty na mě tohle vybalit,tak se zastrašená budu cítit) nevědomé bludem o nějaké ohlašovací povinnosti,když ti spousta lidí (daleko kovanějších v právu než můžeš být ty) vysvětluje,že NIC TAKOVÉHO NEEXISTUJE,to je celkem tristní,ne?
4.1.2009 15:41:30
No jasně,ty si naopak třeba o Sylvii myslíš,že je inteligentní a výborně interpretuje své dobré znalosti (minimálně v této oblasti) ~x~

Tak to pardon,já si tvoje invektivy špatně vyložila...
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 339 [Dalších 279 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.