| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč ženy nedokáží držet při sobě?

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 339 [Dalších 269 >>]
kili
  • 
4.1.2009 15:33:08
Jakkoli se mi to snažíte podsunout, charakteristiku všch kolem mne podáváte Vy, já jsem o nich nic takového nenapsal ani jinak nesdělil.
4.1.2009 15:28:07
Belatrix,no jasně....všichni,včetně právníků,zákonů,ministerstva potvrzují,že ohlašovací povinnost neexistuje!
Jediné ohlášení,které v tomto případě může figurovat,je ohlášení lékaře sama sebe k soudu,pokud zadrží dítě (pokud ho k tomu situace opravňuje - dítě je v ohrožení života) proti vůli rodičů.

Ovšem Kili si stále vede svou a všichni kolem něj jsou pitomci a nerozumí tomu...
Belatrix+A(10/09)+J(09/11)
4.1.2009 15:10:05
Jsem si přečetla výklad kiliho na jeho webu. ~t~ Nevím, jestli lékař medicíny je kompetentní dělat výklady práva.
Tady je pár zodpovězených dotazů ohledně ambuporodu ze stránek www.ferovanemocnice.cz. Je tam i odkaz na právní analýzu od JUDr.Dostála.

Nezakazuje zákon opuštění porodnice dříve než po 72 hodinách?
Ne. Existuje sice metodické opatření Ministerstva zdravotnictví, které upravuje podmínky propouštění novorozenců z porodnice do domácí péče a které mimo jiné stanoví, že propustit lze novorozence zpravidla nejdříve po 72 hodinách po porodu. Toto opatření je ale pouhé doporučení, není právně závazné ani pro lékaře a už vůbec nemůže stanovovat povinnosti rodičům, kteří jsou zákonnými zástupci novorozence. Pokud se chcete vyhnout dohadování po porodu, uveďte raději své přání ohledně dřívějšího odchodu z porodnice do porodního plánu.

Kdy může být matce znemožněno, aby s dítětem porodnici opustila?
Jedinou výjimkou ze zákona je případ neodkladného provedení vyšetřovacího nebo léčebného výkonu nezbytného k záchraně života nebo zdraví dítěte. To je jediným důvodem, z kterého mohou lékaři odchodu dítěte bránit. Život či zdraví dítěte musí být aktuálně ohrožen, nikoliv pouze hypoteticky.

Mohou lékaři odchod matky s dítětem něčím podmiňovat?
Některé porodnice podmiňují odchod dítěte provedením očkování a screeiningového vyšetření. Očkování lze podle platné právní úpravy provést až do 6. týdne od narození dítěte, tudíž není nutné ho provést ihned v porodnici, a screeningové vyšetření není ze zákona povinné. Rovněž je někdy požadováno, aby měli rodiče potvrzeno od některého dětského lékaře, že přebírá péči za novorozence. Je samozřejmě vhodné, aby rodiče měli zajištěnu péči pro případ komplikací, na druhou stranu tím ale také není možné opuštění porodnice podmiňovat, žádný právní předpis jim to neukládá.

Nesou lékaři odpovědnost za komplikace, které nastanou po odchodu matky s dítětem?
Pokud byla matka o možnosti komplikací řádně poučena a podepsala revers, lékaři za případné zdravotní komplikace odpovědnost nenesou. Pouze v případě, že bylo nutné dítěti neodkladně provést vyšetřovací nebo léčebný výkon nezbytný k záchraně jeho života nebo zdraví, měli by zdravotníci povinnost takový zákrok provést bez ohledu na stanovisko rodičů..

Pokud žena opustí nemocnici hned po porodu, nemůžou na ni zavolat policii?
Jak bylo vysvětleno výše, pokud není bezprostředně ohrožen život či zdraví dítěte, nedopouští se žena opuštěním porodnice ničeho protiprávního. V médiích byl probírán případ ženy, které se bohužel opravdu stalo, že na základě předběžného opatření se s dítětem musela za asistence policie vrátit zpět do porodnice, ale postup státních orgánů zde byl protiprávní, což svým vyjádřením podpořila např. i ministryně Stehlíková.
4.1.2009 14:56:41
Neexistuje,aby metodický pokyn byl nadzákonnou normou,pokud zákon něco ukládá,tak metodický pokyn ho měnit nemůže.
Navíc,ani metodický pokyn,na který se odvoláváš,nezmiňuje ani písmenkem nic o oznámení soc. odboru při odchodu z nemocnice s fyziol. novorozencem dříve,než je DOPORUČENÁ (metod. pokynem) nikoliv NAŘÍZENÁ (zákonem) doba pobytu v délce 72hodin...

Je mi líto,ale pitoreskní výklady zákonů a podzákonných předpisů tu máš pouze ty...a kupodivu si to myslí i MZ,se kterým jsi v tomto v rozporu,jak dokládá tvůj blog...
http://kili.mediblog.cz/index.php?op=ViewArticle&articleId=129&blogId=13
4.1.2009 14:53:01
Kili, ano, já už to dávno pochopila - protože nemáš oporu v zákoně, tak jenom tak obecně mluvíš o legislativě, mlžíš a v žádném případě nejsi konkrétní a doufáš, že lidi jsou blbí a nebudou se nad tím zamýšlet a nechají se eventuálně zastrašit ~d~ Tvoje smůla je, že ti informovaní ti na tyhle kecy neskočí ~j~
kili
  • 
4.1.2009 14:44:15
Patřičné právní normy determuinují zcela přesně oznamovací povinnost. Vy si jistě můžete myslet co chcete a říkat tomu dle libosti.





kili
  • 
4.1.2009 14:34:02
Nikde jsem nepsal, že chci někoho udávat. Oznámení orgánům sociální a právní ochrany dětí je určeno platnými právními normami. Nemíním Vás vyučovat.
Tím považuji svou komunikaci s Vámi z ukončenou.

4.1.2009 14:18:27
Sice nejsem osoba ~b~ ale napsal jsi konkrétně toto:

"Já nemusím souhlasti nebo nesoughlasit, ale pokud odejde matka pár hodin po porodu, pak je otázka, jestli sama nebo se svým právě narozeným dítětem. Pokud platí druhá varianta, pak jsou dvě možnosti - buď je dítě ohroženo bezprostředně na zdraví a životě, pak mám oznamovací povinnost směrem k orgánům činným v trestním řízení, nebo se o takové ohrožení nejedná, pak mám ioznamovací povinnost směrem k soc. odboru úřadu pověřené obce."

A přestože není nic o jakékoliv oznamovací povinnosti (pokud se týká fyziologického novorozence,nikoliv takového,který je v přímém ohrožení života) ani v tebou uváděném metodickém pokynu MZ,si stále stojíš za svým - a tomu se UDÁVÁNÍ zkrátka říká
4.1.2009 14:16:30
Osobo, osobo :o) Ale psal a argumentoval jste, že jste k tomu nucen zákony. Mezitím co já naopak byla názoru, že udávat budete v rozporu se zákony... ale to už se tu opět stále dokolečka opakujeme o tom samém. Takže slovo závěrem:

Měla jsem pravdu já, že ty jako lékař nejsi povinen udávat sociálce rodiče, kteří se zdravým novorozencem odejdou z porodnice domů dřív, jak 72 hodin po porodu i bez souhlasu lékaře a pokud tak učiníš, je to jen a pouze tvoje svévole? Nebo si stále trváš na svém, že tvojí povinností je tak činit a konečně mi dodáš odkaz na konkrétní paragraf konkrétního zákona, na základě kterého tak tvrdíš? Žádné tvoje obvyklé okecávaní o ničem mě nezajímá, zajímají mě odkazy na jednotlivé paragrafy zákonů, které to dle tvého názoru řeší.
kili
  • 
4.1.2009 13:42:26
Osobo, já jsem nikde nenapsal, že chci někoho udávat.

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 339 [Dalších 269 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.