| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku S dětmi v restauraci

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 78 [Dalších 48 >>]
sally
25.1.2009 18:56:23
my si řekneme o talíře navíc a nakládáme si z objednaných od každého trošku... ale je pravda, že když někam jdeme tak jsou to z 99% asijské podniky (thajské, vietnamské), kde se to považuje za normální.
25.1.2009 15:35:23
No, upřímně řečeno, jinde než v Itálii jsem rozjařené čtyřleté děti pobíhat o půlnoci po hotelu nezažila. ~;)
draculka, 2 děti
  • 
25.1.2009 15:33:56
do restaurace s dětmi chodím i několikrát do měsíce. Samozřejmě do nekuřácké. Ale jen na oběd. Myslím, že zhruba po šesté hodině, by děti v restauraci být neměly. Většinou jsou už všude kam chodíme na děti zvyklí a připravení, židličky, hračky, prostírání, bryndáčky,... ale našla jsem i takovou, kde dají cedulku s kočárky vstup zakázán jako např. rest. na Děčínském Sněžníku. V občerstvení vedle byla stejná cedulka. Docela tam ten den bylo dost mladých lidí s kočárky a všichni byli rozčarovaní
25.1.2009 14:50:02
když jsem byla těhotná a dělalo se mi špatně, nabádala jsem se, že musím jíst zdravě, takže jsem se vždycky snažila dát si něco dietního, ne smažené, ne ostré atp. Pak mi samozřejmě jídlo nechtnalo a dělala jsem nad ním takové obličeje (určitě zoufale nevychované, že se nade mnou manžel vždycky slitoval a věnoval mi své obvykle nezdravě smažené, kořeněné, vynikající jídlo. Myslím, že jsme tímto bontónu dostáli přecejen úspěšněji, než kdybych od svého původního pokrmu každou chvíli odbíhala zvracet na toaletu :)

Ale i ve stavech netěhotných rádi ochutnáváme od sebe vzájemně různé speciality. Nechodíme do restaurace moc často (tehdy v ranném těhotenství jsme byli na dovolené) a jak se mám jinak inspirovat, co pořád vařit, že....samozřejmě v nějaké supernóbl restauraci víme, co se sluší :)
Ajtakrajta
  • 
25.1.2009 13:14:02
Hm, Jiřino,
já jsem v Itálii taky pobyla, ale to co popisuješ tedy za italskou normu nepovažuju. Dokonce jsem to tam ani jednou neviděla, a to jsme se po restauracích stravovali celkem hodně. Většinou byly děti u jednoho velkého stolu pohromadě s dospělými, prostě celá rodina spolu, společně jedli, navzájem od sebe ochutnávali různá jídla (ony se v té Itálii totiž nejí zdaleka jen špagety...), ale nedělali žádný binec, nevysypávali jídlo z talíře ani nic podobného. Stejně tak v rozjívenosti malí Taliáni nijak neční nad českými dětmi.
Takže bych rozhodně nezobecňovala. Mně přišli lidi v Itálii úplně normální, i ve vztahu k dětem...
Lenelka
25.1.2009 0:37:01
No vida a presto z tehle deti vyrostou normalni lide~;)
Jiřina+15 a 12 let
  • 
24.1.2009 23:10:50
Známá žila nějáký čas v Itálii. Popisovala mi jak to tam chodí. Děti smí všechno a nikdo si nesmí dovolit něco jim říct nebo je napomenout. Podle toho to vypadá i při stolování v restauraci. V restauraci mají stůl pro dospělé a vedle menší stůl pro děti s bílím ubrusem. Tam se jí převážně špagety a ty si Italové pořádně na talíři promíchají. Děti to udělají také a potom vyklopí talíř na ubrus a jedí jídlo z ubrusu. Když dojedí číšník ubrus odnese a dá jiný. Děti tam můžou řádit dle libosti. Když se známá vrátila sem a šla z dětmi do restaurace, tak to tam takhle udělali a obsluha je vyhodila. Dlouho s dětmi nikam nemohla jít a dalo ji dost práce je to odnaučit.
Petrajda
24.1.2009 22:48:31
Ten sáhodlouhý úvod mi připadá zbytečný. A nejvíc jsem kroutila hlavou nad touhle částí:

"Dříve, než vstoupíte do restaurace…
…je namístě příprava, o to více, pokud to s dětmi bude poprvé. V první řadě se ubezpečte, zda je dané zařízení přístupné dětem, tj. zda jsou v něm k dispozici dětské židličky, případně dětský koutek.Stravování vám usnadní nabídka dětského příboru a dětských porcí, lahodících nejen oku nejmenších, ale i jejich chuťovým pohárkům. "

to je snad přeloženo z nějakých zahraničních časopisů. V ČR se V PRVNÍ ŘADĚ musí člověk ubezpečit, že není v restauraci hustě nakouřeno, popř. že se tam opravdu nekouří, ani kdyby tam v momentu příchodu nikdo nekouřil. Stalo se nám, že jsme přišli s dětmi na oběd do restaurace, kde nikdo nekouřil, a po nás dorazila parta žen-kuřaček, a smolík pacholík, oběd neoběd...
kreditka
24.1.2009 22:47:35
Dík za odkaz vypadá to parádně, snad za rok ~n~ money, money money ~Rv
24.1.2009 19:38:16
My jsme se starší dcerou - dnes je jí 5 let do restaurací chodili, ale od té doby co máme děti dvě, to děláme jen výjmečně. Hlídat dvě torpéda, která nedočkavě čekají, než jim přinesou jídlo je někdy dost hrozný. Vyjmečně do restaurací chodíme, ale snažíme se vybírat podniky vhodné pro děti, samozřejmě nekuřácké a když je tam dětský koutek, je to ideál.
Stejné je to i s dovolenou, jezdíme se známými, kteří mají také děti a pronajímáme si celou chatu, nikdo se na nás potom divně nedívá, když se zrovna naše děti u jídla rozčilují, že nebudou jíst to nebo ono. A úplně nejvíce se nám osvědčily dovolené pořádané výhradně pro rodiny s dětmi. Před týdnem jsme se z jedné takové vrátili, byly jsem týden na horách a děti i my jsme si to báječně užili. Samé rodiny s dětmi, které si výborně rozuměly. Chcete-li to zkusit, podívejte se na www.pobytsdetmi.cz .
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 78 [Dalších 48 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.