| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku S dětmi v restauraci

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 78 [Dalších 28 >>]
lklasinka
24.1.2009 7:39:42
také chodíme s dětmi do restaurace, jsou v pohodě, jediné na co vždycky dbám aby měli jídlo, lehce zvládnutelné, nějaké kuře na nudličky a hranolky, pak vypadají naše děti opravdu kultivovaně, ale objednat jim třeba špagety, no to nevím jak by dopadlo, po špagetách doma je to u nás vždycky na malování~t~
jinak si vybíráme restaurace aspoň malinko pro děti, teď jsme byli v jedné, která byla nějaká koliba, než jsme jim ukázali všechny vycpané zvířata, a řekli co je co oběd byl na stole.
lklasinka
24.1.2009 7:29:03
tohle mě taky udivilo, vždycky jsme se všude učili že do restaurace vchází první muž, náš občankář nám to odůvodnil tím že kdyby byla v restauraci rvačka aby to neschytala žena , teď když nad tím přemýšlím tak to nám říkal pěknou blbost, to by musel chlap první i na poštu a do banky a obchodu, kdyby tam byl náhodou lupič~t~
Šárka, dvojčata 4 roky
  • 
24.1.2009 4:30:31
Já mám dvojčata páreček a jsou jim 4roky.Pro mojí dceru je příbor samozřejmostí,pro kluka ne.Jí příborem jen když má chuť.
Prostě každé dítě je jiné.
markéta
  • 
23.1.2009 23:04:26
Já to řeším tak, že si k některému dospěláckému jídlu dáme dvojitou přilohu. Takže objednávka nezní "řízek, hranolky a pro malou hranolky", což by byla samostatná příloha, kterou nedávají, ale "jednou řízek, dvojité hranolky a talíř navíc" :-)
23.1.2009 22:39:20
Je fakt, že děti máme zatím dvě a většinou na ně býváme dva, takže se to dá, ovšem záleží také na tom, jak se děti vyspí. Ale celkově bych v návštěvě restaurací s dětmi problém opravdu neviděla.
Jinak máš asi docela neobvyklé dítě s tím příborem, protože můj syn začal sám jíst v těch 2 letech (mám tím na mysli opravdu se sám krmit a sníst celé jídlo sám), dříve to spíš zkoušel nebo sám snědl pouze část. Po 3. roce jsme odbourali bryndák a umí sníst bez nehody vše včetně polévky (jasně, občas se mu nehoda stane, ale to mě taky). S vidličkou a nožem asi začnem postupně před tím 4. rokem. Vidličkou jí to, co chce, ale s nožem jsme to opravdu ještě nekombinovali. Mám hodně kamarádek se stejně starými dětmi a nikdo z těch dětí ještě příborem nejí, takže najíst se v 3,5 letech lžící považuju za naprosto standardní. Ptala jsem se i ve školce a tyto nejmladší děti mohou jíst lžící.
Helena, tři dospělé děti
  • 
23.1.2009 21:00:03
Chodíme s vnoučaty do restaurací odmalička a většinou nebyl žádný problém. Dokonce i pro roční dítě vždy ochotně ohřejí přesnídávku. Co se týká starších dětí, tak od dvou let, dáme si vždy dvě jídla a k tomu navíc jeden talířek a lžičku a prostě se rozdělíme. Naše děti v restaruaci neběhají a nekřičí, protože si s nimi u stolu, než donesou jídlo , povídáme nebo máme sebou nějakou obrázkovou knížku a zabavíme se. Helena.
23.1.2009 18:51:52
Trošku mě udivuje, že dítě 3,5 roku jí pouze lžící! Mám syna, který bude mít 3 roky a že maso, tedy hlavní jídlo, se jí vidličkou a nožem. Vidličku začal používat před druhým rokem a nůž také vždy "potřebuje". Snaží se krájet, na brambůrku mu to jde super a masíčko se také snaží. Nůž začal "potřebovat" asi po druhém roce, bylo to za nějaký měsíc po vidličce.
S dítětem v restauraci je to těžké, mám lumpíky 3 a někdy je to pěkný mazec. jednou jsme tak dlouho hledali nějakou restauraci, kde půjdeme (vezli jsme si starší dvě z lázní, měli to mít jako odměnu - obídek v restauraci) až jsme nakonec skončili u mekáče!!! Děti se mohly vylítat a nikomu to nevadilo - je tam vše pro děti, koutek, průlizka..., hrály si, ale neřvali. Nakonec se jim to určitě líbio více, než sedět vzorně v restauraci a čekat, až nám donesou jídlo. Ale na častější výlety to není.
Radka + 2
  • 
23.1.2009 18:03:00
My jsme se na etiketě také učili - první vchází muž. Abychom si to lépe pamatovali - s poznámkou, aby vyfasoval úder případného letícího poháru nespokojeného zákazníka on :))
madelaine
23.1.2009 16:29:54
V obyčejné restauraci to je možné. V haute cuisine ale rozhodně NE – tam je přípustné jíst rukama pouze holoubata, křepelky a žabí stehýnka, a k tomu musí být vždy servírována miska s vlažnou vodou na umytí prstů, nebo aspoň navhlčené ubrousky.
~;)
23.1.2009 14:16:38
A to vám to nedali, ani když vy jste si dávali normoš jídlo?

já to chápu, že je to obrana, aby si lidi nedali jen hranolky a nezmizeli

Jestli jste jedli vy a oni to stejně nechtěli dát, tak jsou pitomci a já bych si to objednala jako přílohu navíc ke svému jídlu
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 78 [Dalších 28 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.