kili |
• |
1.2.2009 0:39:50
Víte, nepřijde Vám divné bát se očkování jakkoli oslabeným mikrobem nebo jeho mrtvým antigenem a nebát se choroby, způsobené "divokým" kmenem ?
Mluví se o svobodné volbě a informovanosti. Ale ruku na srdce, co kdo asi tak může vědít o imunologii a kolika všelijakých řečí se o ní vede. Mně přijde hodně troufalé rozhodovat o takových věcech na základě jakýchsi kusých informací, asi tak podobně jako hádat z maličkého kamínku, jaký je celý obraz mosaiky. |
Peter |
• |
1.2.2009 0:38:02
Spalničky. Morbilli. Measles.
|
Tvoje horší já |
1.2.2009 0:36:08
Tak jsem si to teda našla ve slovníku - osýpky = spalničky
|
Peter |
• |
1.2.2009 0:36:03
SV-40 je vírus, ktorý sa vyskytuje u opíc. Zvieracie vírusy všeobecne môžu u ľudí spôsobiť nepredvídateľné ťažkosti, a v prípade SV-40 je to rakovina. Podobné riziko prinášajú aj vírusy vtáčej leukózy a kravskej hnačky. Problém je, že zatiaľ sa nedarí tieto vírusy dokonale odfiltrovať z živých vírusových vakcín, ktoré sa vyrábajú na zvieracích tkanivách.
Očkovaním sa vírus dostane priamo do tela, takže provokujeme medzidruhový prenos. SV-40 sa spája najmä s rakovinou kostí a mozgu. Údajne môže spôsobiť aj syndróm podobný AIDS. |
Tvoje horší já |
1.2.2009 0:34:01
O.K.
Našla jsem si to teda na Wikipedii. Můj závěr - je to nějaký virus, u zvířat snad způsobuje nádory, u lidí nic nebylo prokázáno. Byly jím kontaminovány vakcíny v období 1955 - 1961, v sovětském bloku možná až do roku 198é. Takže ho možná mám, ale moje děti ne. Hurá. |
Tvoje horší já |
1.2.2009 0:30:27
Pardon, osýpky jsou co přesně? Omlouvám se, natolik slovensky neznám. Děda byl sice Slovák, ale bohužel zemřel dlouho před tím, než jsem se narodila.
|
kili |
• |
1.2.2009 0:28:34
nevěřte na duchy a peterovy fabulace.
|
Peter |
• |
1.2.2009 0:27:30
To je dobrá otázka. Pokles bol síce badateľný, ale nevymizli. A hoci to vakcinátori neradi pripúšťajú, objavujú sa aj u plne zaočkovaných populácií.
Jednou spoločnou charakteristikou je, že sú vírusové, ale vírusové je aj polio a pravé kiahne, a obidvoje vymizli. Hoci obrnu môžu spôsobiť aj chemikálie, a je asi 170 diagnóz zameniteľných s polio meningitídou. Možno majú tie choroby nejaké miesto v ekosystéme. Je známe, že prekonanie osýpok zlepšuje imunitu a niekedy spôsobí vymiznutie ekzémov. Voľakedy sa na tieto choroby považovali za bežné detské míľniky vo vývoji. Možnože sú dokonca potrebné ku vyzretiu imunitného systému. A možnože sa objavujú už len preto, lebo ich očkovaním stále rozosievame v populácii. Odpoveď nepoznám, ale otázka je zaujímavá a myslím, že odpoveď by mohla dosť zmeniť náš pohľad na zdravie. |
Tvoje horší já |
1.2.2009 0:26:47
Očkování - to je ošemetná věc.
Třeba jsem nechala dvě starší děti očkovat proti klíšťové encefalitidě. A pak jsem se dočetla, že je očkování dáváno do souvislosti s výskytem RS. Nejmladšího jsem už očkovat nedala. Anebo to očkování proti rakovině děložního čípku - není lepší, aby holky byly zdrženlivé a nezačínaly s pohlavním životem příliš brzy? Nevím. Taky se mluví o vedlejších účincích. Ale věci jako TBC, polio, záškrt - tam podle mě užitek převyšuje značně rizika. |
kili |
• |
1.2.2009 0:25:39
samozřejmě se stalo rádo. Já jsem zprvu nepochopil, že ten dotaz je na mne. Pokud máte zájem, můžete mi pokud máte zaslat kopie zdrav. dokumentacë, projdu to a povím Vám třeba více, odtud mám jen velmi kusé informace.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.