| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku … a zase ty neštovice

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 297 [Dalších 247 >>]
jana38
1.2.2009 0:22:11
Jano, psala jsem o postpolio syndromu, ten se objevuje 30-40 let po prodělané akutní polio infekci. Třeba se stejně tak může u některých jedinců objevit 30-40 let po očkování proti polio, když dojde k reaktivaci imunitního systému po styku s exkrementy čerstvě naočkovaných dětí. Taky tam může hrát roli autoimunitní reakce. Já nevím. Jenom mi přijde divný, že se v posledních letech objevuje tolik nespecifických únavových syndromů v mém okolí (a neříkám, že musí být zrovna z očkování polia v dětství, ale nevidím to jako nemožný...)

Díkybohu, že teď se už očkuje inaktivovanou vakcínou.
Tvoje horší já
1.2.2009 0:20:10
Hmm. To je pravda. Tuším prý každé miliónté očkované dítě (tou živou vakcínou) mělo velmi vážné až smrtelné komplikace. Blbá představa, že to bude právě vaše, že? Ale ty nové vakcíny jsou snad bezpečnější, ne?
Jinak SW 40, nebo jak - co to je?
Radka, Filip 3,5 roku
  • 
1.2.2009 0:18:30
Mám bohužel negativní zkušenost i po přeočkování!!!
Syn nastoupil loni v září do školky a já ze strachu, pokud by je přinesl domů a já byla třeba v tu dobu těhotná jsem se nechala loni na jaře očkovat. Na podzim samozřejmě neštovice skolily skoro celou školku a já byla v klidu, i když je Fífa přinesl domů - jsem přeci očkovaná. HOUBY!!! Vyhodila jsem zcela zbytečně 3000,- a jediný efekt byl asi v lehčím průběhu - asi 2 dny mi vyskakovaly pupínky a pak už jsem se jen vylupovala - nicméně to bylo těsně před vánoci, takže nějaké přípravy a nákupy nehrozily, když jsem nemohla mezi lidi... naštěstí to zvládl manžel.
Tak teď už jen čekám, jestli dostanu někdy v budoucnu pásový opar, proti kterému to má být taky účinné :-)
Jinak k dotazu, kdy může dítě po neštovicích do školky - tak jakmile se mu přestanou dělat nové pupínky a jen se loupou stroupky, je už neinfekční, nicméně bych taky radši počkala než se vyloupne úplně, přeci jen má dítě oslabený imunitní systém.
Tvoje horší já
1.2.2009 0:18:10
Pro Kiliho:
Děkuji za odpověď.
1.2.2009 0:18:01
Kili, děkuji za názor.
Tvoje horší já
1.2.2009 0:16:34
Tak zkus pročíst ty stránky, na které mi dal Petr odkaz. Je to vlastně sběrnice dat o infekcích z celé Evropy.
Zdá se mi málo pravděpodobné, že by malé dítě třeba onemocnělo podivnou chorobou s neurologickými příznaky, popřípadě i zemřelo, a nikdo by nezjišťoval, zda nejde o polio. Ba ne, takové případy se určitě velmi pečlivě evidují.
Grainne
1.2.2009 0:16:25
Crowka, neděs~t~
Peter
  • 
1.2.2009 0:15:00
To neviem. Ale na vakcínovú obrnu tu obete boli. A pochybujem, že by existovala presná štatistika o tom, koľko smrteľných prípadov rakoviny spôsobil práve vírus SV-40.
Cow :-)
1.2.2009 0:14:58
Gr..horor č.1 bude diskuze pod články na Rodině.cz
...ale stále tady lezu dobrovolně~t~

Jdu si dát pomeranč, třeba se z něj po...., pak místo tebou zmíněného aligátora vezmu irigáror, dám do něj balenou vodu, boč co kdyby na mě skočil zmutovaný virus z vodovodního řádu.
A jdu "počítat" Zufin příklad, ikdyž přes matematiku je u nás MM~t~~t~~t~~t~~t~
Tvoje horší já
1.2.2009 0:14:01
Ahoj Mili, taky si myslím od začátku, co jsem o Milence četla, že to spolu nemohlo souviset.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 297 [Dalších 247 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.