Tvoje horší já |
1.2.2009 0:03:26
Ano. Před dvěma lety zemřela Mili její ani ne dvouletá dceruška. Závěr zněl - herpetický zánět mozku. Jako možný původ pak bylo stanoveno onemocnění staršího bratra pásovým oparem - ale více než dva měsíce před onemocněním holčičky. A ta příznaky neštovic neměla.
|
Peter |
• |
1.2.2009 0:02:52
A viete, čo je na tom najhoršie? Že sa vlastne nič nestalo, nikto sa Slovákom a Čechom verejne neospravedlnil za spôsobené obete, nikto za to nemôže, a všetko sa stalo v mene všeobecného dobra.
Koľkokrát ešte? |
1.2.2009 0:02:51
jako by je neprodelalo vubec,rika nase pani doktorka.Takze i ockovani je zbytecne v tak ranem veku.Po 15letech se musi preockovat,na coz pry si musi myslet maminky samy a to vetsinou asi zapomenou a dite naopak muze ochoret v puberte atd,coz pry miva horsi prubeh a jizvy se hure hoji.idealni ji pry prodelat nestovice ve skolce.my je meli ve 4letech,ale prubeh byl sileny.Horecky 40,ne pupinky ale vredy namokvane pribyvaly tyden,pak se to zastavilo a 14dni schlo.maly se mohl vratit do skolky po mesici a az po dalsich dvou byl vlastne uplne bez znamek nestovic.Tech kritickych 14dni maly jen rval,fakt to bylo desne.Jsem rada,ze to mame za sebou.
|
Cow :-) |
1.2.2009 0:01:45
Bože, co všechno v té kanalizaci neplave krom potkanů? Jednou to jsou hormony všech žen, které užívají hormon. antikoncpci, pak jsou to rozdrcená tělíčka potracených dětí /UPT/, ted zase zmutované viry. To je horor.
|
Tvoje horší já |
1.2.2009 0:01:06
Ale Petře. Pokud by žilo vlastním životem, ale neškodilo, to je divné, ne?
Jinak, pokud si pamatuju, závěr článku byl očkovat, očkovat, očkovat. V podstatě jediná obrana v této situaci. A v postižené oblasti se hned přešlo na mrtvou vakcínu. Jinde jen o málo později. Toto je prostě volba menšího zla. Nic jiného. |
Peter |
• |
1.2.2009 0:01:00
Ináč, ďakujem za starosť, ale ani bratia Češi neboli ušetrení tej otrasnej vakcíny. Bol zistený vírus SV-40, ktorý sa tam dostáva z opičích obličiek, na ktorých sa vakcína pestuje. A ak mám pravdu povedať, netuším, či sa tá istá vakcína nepoužívala na Slovensku, takže na tom nakoniec nemusíme byť o nič lepšie...
Butel, J. S., et al. "Detection of Antibodies to Polyomavirus SV40 in Two Central European Countries." Central European Journal of Public Health 11:3-8 (2003). |
kili |
• |
1.2.2009 0:00:22
tak já jsem asi nepochopil, nač se ptáte - snad na nějakou konkretní věc ?
|
31.1.2009 23:57:01
nam pani doktorka rekla,ze dite je lepsi nechat nestovice prodelat,protoze ockovani neni stopro.Ockovani pry ma smysl az u tech starsich,ktere nestovice jeste nemely,stejne tak u dospelych.Vakcina je na 15let,pak je nutno preockovat.malokdo pry to hlida,takze kdybychom nechali naockovat male dite a pak na to zapomneli,tak se stane,ze v 18-ti je dostane a to je zle,nebot nestovice u dospelych maji zpravidla tezsi prubeh a nasledky.(jizvy)nejlepsi je chytit nestovice ve skolkovem veku,aby to melo dite za sebou,nez jde do skoly.Maly je mel ve 4letech,bylo to silene!!vysoke horecky,o pupincich nemuze byt rec,byl plny vredu,ktere pribyvaly a mokvaly tyden,pak se to teprve zastavilo a zasychalo 14dni.Do skolky tak,aby se nestydel mohl jit az po mesici a uplne bez znamek nestovic byl po 3mesicich.Jsme radi,ze to mame za sebou,ale mame z toho traumatizujici zazitky.
|
jana38 |
31.1.2009 23:56:43
Jano Budilko, to já bych se bála, ač očkovaná taky jsem - očkování není stoprocentní a já třeba na očkování proti TBC vůbec neodpovídám, ač už jsem byla přeočkovaná několikrát:-(
Přesný počet polio v ČR: Do konce roku 1956 bylo hlášeno 14 243 případů onemocnění, z nichž 1575 skončilo úmrtím. Jinak nic proti očkování proti polio Ale že se v kanalizaci při jarních a podzimních kampaních vyskytuje (resp. vyskytoval) virus polia (oslabený, vylučovaný stolicí očkovanců) je klidně možný. |
Peter |
• |
31.1.2009 23:55:42
Ticho po pešine. Myslím, že je to dostatočne veľký trapas, aby o tom boli všetci ticho.
Ale som zvedavý, keď budú robiť follow-up, na čo prídu. Nedivil by som sa, keby to vakcínové polio už žilo v populácii svojím vlastným životom. Ono sa to nedá len tak mávnutím ruky zrušiť, keď sa láduje do populácie 50 rokov živý vírus. Inaktivovaná vakcína by mala byť o niečo lepšia, údajne spôsobuje o 75% menej prípadov vakcínovej obrny, ale inaktivované vírusy sa vraj môžu aj tak časom reaktivovať. Ak je to tak, potom sa obávam, že je priskoro búchať šampanské. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.