| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku … a zase ty neštovice

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 297 [Dalších 207 >>]
Tvoje horší já
31.1.2009 23:34:25
Pro Kiliho:
Děkuji za odpověď.
Tvoje horší já
31.1.2009 23:33:41
Pro Petra:
Děkuji za zajímavý odkaz.
Přečteno, dumám o tom.
Není to jednoduché. Ale pro mě z toho rozhodně nevyplývá - přestat z očkováním. Naopak, to by mohlo dopadnout v dané situaci katastrofálně.
Jaký je, mimochodem, dnešní stav? Když už se na Slovensku čtvrtý rok očkuje mrtvou vakcínou?
Olga
  • 
31.1.2009 23:33:21
Možné to je, ale extrémně nepravděpodobné :-).
Pásový opar = reaktivace VZV, infakčnost cca 20%. Nákaza planými neštovicemi u neimunního dítěte možná, encefalitida pouze v případě imunosuprese, imunodeficitu či u novorozence VZV - IG negativní matky ..
Peter
  • 
31.1.2009 23:32:29
Celaskon je registrovaná ochranná známka, a ja nepropagujem žiadny konkrétny prípravok. Ale skutočne si myslím, že keď už máme účinnú liečebnú metódu, o ktorej žiaľ medicína nechce ani počuť, tak je zbytočné do detí v útlom veku ládovať ťažké dávky karcinogénnych a neurotoxických chemikálií, alebo živých vírusov s nepredvídateľným dopadom na ich zdravie.
Peter
  • 
31.1.2009 23:28:19
Moje okolie už spí, a ja som celkom pokojný. Céčko pôsobí aj protistresovo -pri tých hlúpostiach, ktoré tu tlačia starostlivým mamičkám do hlavy farmakodíleri, človeka by to ináč muselo vytočiť..
kili
  • 
31.1.2009 23:26:43
Jsou různé viry, které se označují jako herpetické. Virus, který vyvolává běžně opar (Herpes-simplex virus) může vyvolat herpetickou encephalitidu s hrozivými následky. CMV dokáže totéž a stejně tak Varicella-Zoster virus vyvolá běžně plané neštovice, tedy zasáhne jen kůži, ale dokáže napadnout prakticky všechny orgány, tedy i mozek.
Peter
  • 
31.1.2009 23:25:31
Žiaľ, je to tak.
http://www.eurosurveillance.org/ViewArticle.aspx?ArticleId=2778
Peter
  • 
31.1.2009 23:23:29
Keď sa vydávaš za pediatra, mal by si už o tom vedieť. Informácia to nie je nová.

http://www.vran.org/vaccines/cpox/shingles-threat.htm
Tvoje horší já
31.1.2009 23:17:25
Tak to já taky nevím. Zkusím konkrétněji - je možné, aby dítě po kontaktu s osobou, která má právě pásový opar, onemocnělo herpetickým zánětem mozku?
kili
  • 
31.1.2009 23:15:41
Pro Vaše okolí by bylo výhodné, kdyby i jen tušilo, že u Vás právě vrcholí amok.
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 297 [Dalších 207 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.