| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nočník - středobod vesmíru

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 146 [Dalších 126 >>]
Nezule+3
7.2.2009 22:52:32
My jsme na tom podobně. Dcerka začla chodit na nočník ve 2 letech, do 3 týdnů se to naučila, ale když si hraje a "nemá čas" jít na záchod, čurne si občas i teď ve 4 letech. V noci spala bez plínky asi od 2 a 3/4. A celkem v pohodě až když nastoupila letos do školky, do toho začala nosit okluzor, tak se v noci počůrává. Někdy 1 za noc, někdy vůbec, ale někdy i 3x. A to večer už moc nepije. Jsem si říkala,že je toho na ni najednou asi moc, ale trvá to už 4 měsíce, tak nevím jak to řešit. Ve školce se jí už líbí, na okluzor už taky nereptá, tak nevím.
Jaruska75, dva raubíři 3 a 1,5 roku
  • 
7.2.2009 22:31:49
Přídám vlastní zkušenost. Taky jsem začínala na základě rady mojí mamky už velmi brzo a posazovala na nočník jak jen to šlo. Na 1,5 roce jsme byli v pohodě celé dopoledne bez plenky, ale malý si neříkal takže jsem vysazovala já. Pak jsem jeli na dovolenou s tchýní, kde jsme se neuvěřitelně pohádali a malý jako reakci přestal na nočník chodit úplně! Tak jsem to nechala a po nějaké době jsme začali zkoušet znovu. No moc velký ohlas to nemělo. Prostě nechtěl a hotovo. Když malému byly dva roky a osm měsíců jednou ráno příšel podal mi plenku a řekl, že už ji nechce! a od té doby jsme bez plenek i v noci! Krom toho to malý zvládá úplně beze mne. Svlíkne se, sedne si na nočník, vyčůrá se a oblékne se! Druhý synek moc dobře ví na co nočník je. Když si starší sedne na nočník ten mladší se někdy připojí - i když oblečený!, ale čůrat do něj zatím nechce. Uvidíme jak to zvládneme, ale už se tím nestresuji však ono to přijde Jarka
7.2.2009 22:25:36
Páááni - nepsala jsi to za mě??? Jako kdybych to psala já o Nicolce, fakt ~;)
Neuvěřitelná podoba, jen co se týče písmenek, všechno je I a u čísel je všechno 5, jinak naprosto stejně ~t~ Je jí 2,5.
7.2.2009 22:01:27
Holky, máme mnoho společného - taky mám doma génia ~z~
Na roce byl bez plenek, poslechl na slovo, hodiny vydržel sedět v koutku a stavět si z kostek...to jen já mám "divoké děti" (což z výše uvedeného po jejich rodině rozhodně být nemůže). Navíc jsou naší malé 2,5 a stále chodí s plínkama, se to snad nikdy nenaučí (tvrdí tchýně)... Ovšem potom, co posledně Niki řekla, že smrdí a tudíž jí nechce (po čemž následovala rodinná hádka, protože "mamka to tak přece nemyslela a v podstatě má pravdu, to jen Tebe se všechno dotýká, a abyses nepo...") jsem řekla a dost! Co je komu do toho, jestli zvládá nočník nebo ne? Chápu, že v září má jít do školky a já do práce, ale to je přece ještě půl roku a navíc přes léto nám to snad půjde...navíc většina mých známých se stejně starými dětmi je na tom úplně stejně, takže na poznámky naší mamky typu "Ty jsi byla na roce bez plen a na dvou letech Tě vzali do školky, protože jsi se sama obékla, najedla atd..." odpovídám :"No a? Tak to asi genialita nebude dědičná...~j~"
A když tak přemýšlím o tom, jak tchýně téměř pokaždé vypravuje, jak byl šikovný, klidný, hodný, no zkrátka úžasně vychovaný, tak jestli mi ho nezapřela a nevyměnila, jak se o to pokoušeli v Mrazíkovi ~t~~t~
Janča kluci 1rok a 3,5 roku
  • 
7.2.2009 21:54:38
jsem podobného názoru a nerada děti do něčeho příliš nutím. U nás nočník taky moc neměl úspěch. Starší syn začal čůrat na jaře na travičku a kakat na dětském prkénku na záchodě. Takže vlastně naše dvouleté dítě taky nechodilo na nočník. Ps. ty obličeje ještě náš syn ve 3,5 letech nemaluje, takže máte bod k dobru. :)
7.2.2009 21:07:43
Proboha co jste za cloveka, takovy slovnik!!! Myslim, ze by byla potreba narezat Vam a poradne pres h...!Jestli mate deti a takhle s nima mluvite, tak to je uprime lituju. To je hnus. Jeste, ze vetsina maminek jsou pravy opak Vas. V zivote bych dite nenazvala harantem. Pokud Vas tahle diskuze natolik rozciluje, tak radeji nepiste. Jeste jednou hnussss!!!!!!!!!!!!!!!!!
andula
  • 
7.2.2009 19:15:55
Je hezké, že některé děti chodí na nočník v jednom roce, já sama jsem podlehla moudrým babičkám a dcera v roce chodila na nočník a výsledek? Bude mít tři roky a už půl roku se nevykaká nikam jinam než do plíny.Takže není lepší nočník odložit na dobu, až je dítě dostatečně vyspělé a chápe smysl proč a co tam má vlastně dělat?
Elis +4
  • 
7.2.2009 18:39:16
Já mám za to, že jde o naprosto odlišné věci:)
Ohledně vývoje dítěte je to opravdu o tom, nechat jim prostor - můj nejmlad¨ší má 1,5 roku a ¨při posazení na nočník pláče, takže t oneřeším a nechávám to času....každé dítě je osobnost a já teda neviděla zdravé dítko mít v 5 letech pleny...každé z toho vyroste.
A co se týká léků nebo úkolů, to je přece jasné skoro každému, že je to úplně jiná oblast, ne?
...nemíchala bych jablka s hruškami:)
Vzhledem k tomu, že mámm 4 děti, tak mám zkušenosti s tím, co píšu...každé je jiné, každé má jiné tempo ve všem:)
Hezký den
Elis
Tiziana
7.2.2009 18:33:34
Vy pracujete v jeslich, nebo materince? pak bych pochopila, ze toho mate za cely tyden dost ~b~ jinak doporucuji prozac, klid a nohy v teple. Maucta
Blankk
6.2.2009 21:37:04
Proč tak sprostě?
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 146 [Dalších 126 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.