| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nočník - středobod vesmíru

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 146 [Dalších 96 >>]
Bumbi&05,08,10
3.2.2009 12:17:22
taky ti nechci brát iluze, synovi nevadila mokrá plínka nic pranic :-DDD dokonce v létě, co už chodil na nočník, poté co mohl běhat nahatý a zjistil, že může čurat, aniž by se při tom zastavil, nočník zatloukl docela a po skončení léta se do plen prostě vrátil, ačkoli si před tím už říkal... takže s dcerou tuhle chybu nechat běhat na nahato už neudělám ~b~

mmch - synovi nevadilo, ani když si načural do tepláků a do bačkor, v klidu si v tom hrál hodinu dál ~y~
Květa
  • 
3.2.2009 12:11:13
Aha, no může se nám to stát taky, s velkou pravděpodobností si budem čůrat po nožičkách a dělat loužičky. Nevadí, jednou to v hlavičce prostě docvaknout musí!!!A do té doby se obrním trpělivostí k přebalování tak velké holčičky a k dobře...míněným radám okolí.
Jíťa
  • 
3.2.2009 11:05:53
Aha, tak to jsme si nerozuměli. Plenky jsou pohodlnější, protože nemusíš dítě hlídat, jestli už je čas aby šlo na nočník. Prostě se nestaráš a až máš čas nebo chuť vyměníš plenu.
Možná se budeš divit, ale i u nás jsou matky, které nechávají děcku pleny až do 4 let. Jednu znám. Kluk si krásně říkal, že chce čurat, ale ona mu na to řekla, že teď zrovna kouří a tak ať se klidně vyčurá do plíny. Toho jsem byla skutečně svědkem!
Juldafulda
3.2.2009 11:03:41
Nas 2 lety syn mam pocit ma nocnikovani ve vlnach. V 18 mesicich udelal do nocniku oboje pak bum a proste si na nocnik ani nesedl no pak dalsi faze, ze kdyz nemel doma katatka proste byl dole jen tak, tak si sam na ten nocnik dosel a ted ma zase fazi, ze si na nocnik proste sednout nechce, kdyz ho necham behat jen v puncochackach bez plinky tak se vycura a je mu to jedno nerekne si sam, ze chce curat pritom na svuj vek docela obstojne mluvi navic jsem zjistila, ze cura treba 3x behem hodiny. Tak premyslim kde udelali soudruzi z NDR chybu~;)
Jana
  • 
3.2.2009 10:35:28
Díky, přesně tak to taky vnímám. Mně se ta "rebelka" narodila jako první a já chtěla být co nejlepší matka. A tak jsem pořád čekala, kdy už sklidím sladké plody mé liberální výchovy a mezitím mi vyrůstal před očima - pardon - čím dál tím větší sprateček. Mám prostě pocit, že jsem to svým přístupem ještě zhoršila. Na druhou stranu mě moc uklidnilo, že tvoje zkušenost praví - budu-li aplikovat to samé na druhou dceru, která je od přírody "sluníčko", nic tím nezkazím. Ta její povaha stejně ke klasickými přístupu vůbec nesvádí. Na druhou stranu - je mi jasný, že ve třech letech jako ta první číst nebude... ale mám-li si vybrat, je jednušší být matkou té druhé, aspoň než nastoupí do ZŠ :-) Ba ne, doufám, že to tak hrozný nebude.
Magda & 2
  • 
3.2.2009 9:56:26
Ahoj Market, co se tyka "prirozeneho pokroku" v ovladani vymesovani, ze svych deti jsem mela vzdycky pocit, ze touzi byt v suchu a cistote a ze bych jim to mela umoznit...Sama jsem to videla na svem starsim synovi, ze u nej to bylo vylozene o lenosti. Samozrejme, ze deti musi porad neco objevovat a zkoumat a prerusovat hru jenom kvuli curani, je pro ne nezajimava a otravujici cinnost....Proto se mozna mnohdy vzpouzi a na nocnik nechteji (viz muj syn), ale je potreba je motivovat, chvalit a vysvetlit, ze bez plenek je to proste lepsi....A kdyz potom rodice "vymeknou" a vyjdou diteti v jakychkoliv jeho rozmarnych naladach vstric, tak se to muze jenom obratit proti nim....Z oslavneho clanku, na ktery jsem reagovala, jsem mela pocit, ze to je pripad Adrianky....Na druhou stranu ve 2 letech nechodit na nocnik neni tragedie. Jde spise o pristup k vychove: "nelamat nic pres koleno" a soucasne "necekat, az se dite rozhodne samo", protoze bychom jako rodice mohli prokaucovat vhodnou chvili k nacviku....At se dari! M.
3.2.2009 9:50:22
Jo, nočníkování to je téma i pro nás...nyní 6letému synkovi jsem pleny sebrala ve 3,5letech,předtím jsme přirozeně zkoušeli ale nikam to nevedlo, v těch 3,5 už jsem fakt nevydýchala tlak okolí ani svůj - šel do školky, sice byli ochotné paní učitelky dávat plenu na spaní (ovšem mladej tou dobou již stejně víc jak rok nespal po o). I tak nehody byly, cca do 4 let pravidelně několikrát denně a pak tak nějak jednou dvakrát za den aspoň přičurané slipy a to kdykoliv a kdekoliv. Úprava pitného režimu taky nic moc nezmohla. Do dneška si nosí náhradní oblečení a od září loňského roku máme i diagnózu - nedostatečná kapacita močového měchýře - vývojový problém. Bere pravidelně léky, lepší se to. V září jde do školy...upřímně, mám z toho hrůzu - stačí jedna narážka od spolužáka nebo nevhodný kecy dospělého a syn se počurává další měsíc ačkoliv předtím už to bylo víceméně dobré...

Dcerka je těžce v pohodě, po zkušenostech s malým jsem to u ní moc nehrotila, před druhým rokem jsem to párkrát zkusila na jaře, v létě - bez výsledku s hysterickým pláčem. Nejvíc z toho byla vydřená švagrová - má o 2 měsíce mladší holčičku, která v té době už byla bez plen, ovšem za velkého přemlouvání a častého vynadání když se nezdařilo. Švagrová se tedy rozhodla že to mojí dcerku taky naučí. Já se bavila, dcera je šikovná ale když jí někdo do něčeho moc nutí a moc se snaží, obvykle to špatně dopadne~2~. Skončilo to tak, že dcerka naučila sestřenku že se do hracího nočníku dá nalejt voda, nočník hraje a švagrová byla vzteky bez sebe~j~. Vzdala to a já malou nechala asi měsíc být. Pak jsme byli s kamarádkou a 6 dětma do 5 let na chatě, druhý den po příjezdu jsem našla plenku na cestě, tak jsme řešili které dítko jí tam zapomnělo a když jsme to vypátrali, seděla Sára na nočníku a prohlásila že plenku NEEE! Na noc jí teda zatím má, období kdy měla v noci plenku suchou jsme prošvihli při nástupu do školky, od té doby zatím žádné další nenastalo, takže čekáme na vhodnou příležitost.
Magda & 2
  • 
3.2.2009 9:34:41
Aido, ted jsi to pekne vystihla. Tvoje hlaska "ted nemam cas", kdyz prijde dcera nahlasit, ze se ji chce, me odvarila svoji uprimnosti. Ano, je to tak. Uceni na nocnik (nebo zachod) je hlavne o trpelivosti a vuli obetovat cas nacviku. Moje 1,5 leta dcera je taky velmi komunikativni a umi vyjadrovat, ze se ji chce. Snazim se toho vyuzit a kdyz prijde s nocnikem, vseho necham a hned ji posazuji....No jo, obcas se mi i neco spalilo na plotne, protoze ona se vycura a hned vyskakuje z nocniku a hned ho bere do ruky a nekam by s nim zase sla....Takze musim jeste vylejvat a umejvat nocnik a holt obcas na tu smazici se cibuli zapomenu.....Pro me je ale velka uleva, ze se deti nauci na nocnik v podstate "co nejdrive" (jen co zacnou chapat a ovladat svoje vymesovani). Plenky jsou za prve drahy a za druhe si nemuzu pomoci, ale mne proste prijde plenkovani v jakekoliv forme nehygienicke (viz prispevky Bumbi).....Nikoho ale timto neodsuzuju, jak rikam, zila jsem taky v UK a naucila jsem se vnimat jakekoliv odlisnosti s nadhledem (kazdy ma svate pravo si to delat po svym) a hlavne si myslim, ze rozhodne nejsem konfrontacni typ....Takze zdar a silu! M.
Linda
  • 
3.2.2009 9:13:17
No právě to si taky myslím - ve 4-5 letech bych opravdu měla podezření na zdravotní problém...Na druhou stranu pokud je dítě v normě a vydrží 2 hoďky i déle nečůrat, tak mi ty pleny už nepřipadají pohodlné (nemluvě o kakání...). Takže to stále nějak nechápu.
Nanyna
  • 
3.2.2009 7:39:06
Mě je tedy 30 a rodiče mě vychovali na tu dobu zřejmě klasicky - máma mě a bráchu docela dost bila - za vše. Nikdy jsme si nemohli nic vybrat, vše bylo dané. Mám dvě děti a dceru jsem od mala vychovávala hodně liberálně...vžedy jsem ji dala na vybranou - jaké chce triko, jakou sladkost, apod. Teď je jí 6,5 let a i přesto že mi všichni říkali, že to dělám blbě, tak opak je pravdou. Myslím si že je vychovaná dobře. Poslouchá když po ní něco chceme apod. Je tedy podle mého názoru, trošku víc citlivá, malinko stydliější, ale to asi nebude tím, že si vždy mohla něco vybrat. Za to se synem máme velký problém. Teď mu budou tři a je na facku :-) Vychova jako u dcery naprosto selhala, nepřichází v úvahu. Syn potřebuje ty přesně dané, pevné hranice, žádný výběr...on s tím neumí pracovat.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 146 [Dalších 96 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.