| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nočník - středobod vesmíru

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 146 [Dalších 86 >>]
Jíťa
  • 
3.2.2009 1:40:36
Taky mi to tak připadá.

Podle mě má každé dítě určité období, kdy se chce samo něco naučit. Pokud je mu to umožněno, naučí se. Pokud mu je v tom zabráněno s tím, že na to má ještě čas, zadělávají si rodiče na problémy. A to se netýká jen nočníku!

Je tedy na nás rodičích, abychom poznali tu správnou chvíli, kdy je dítě na něco připravené.

Ad nočník:
Malej má 1,5 roku a na nočník ho dávám jenom ráno po vyspání. cca 5x do týdne máme úspěch. Není to trénink, jen jsem chtěla, aby chápal k čemu nočník slouží, což očividně chápe. Ale zatím nechápe svůj pocit, že se mu chce čurat, takže sám ještě nějakou dobu na nočník chodit nebude. Až k tomu dozraje, naučí se to celkem bez problémů, asi jako všechno ostatní. Aspoň doufám!
Jíťa
  • 
3.2.2009 1:23:26
Dcera byla už v 1,5 roce přes den bez plín. Ale zase ze spaní (odpoledne i v noci) se počurávala až do 4 let. Ještě i ze školky si min. 1x týdně nosila počuraný povlečení dom na vyprání.

Budeš holt muset počkat, až to zvládne. Zřejmě má tak tvrdý spánek, že ho to neprobudí. Nebo máš druhou možnost, pravidelně k němu vstávat a dávat ho včas vyčurat.
Jíťa
  • 
3.2.2009 0:51:45
pokud 4 nebo dokonce 5-tileté dítě učurává 4x do hodiny, tak to není normální a zajdu s ním k lékaři.

Takhle staré děti obvykle už ty cca 2 hodinky vydrží.
3.2.2009 0:19:06
NO TAK DUDLIKA SME ZRUSILY VE 2,5 LETECH MEL HO TAKY JEN NA USNUTI ALE JEDNOU JSEM MALEMU POVEDELA POHADKU O DUDLIKOVE VILE KTERA JE ODNASI NAROZENYM MIMINKUM A SVETE DIV SE 4 DNY DELE USINAL A PAK UZ BYL KLID A NEPTAL SE KDE JE.JINAK K PITI MALEJ MA LAHVICKU S DUDLIKEM NA MLEKO NEBO KASI JINAK HRNECEK A TO MU JE 33 MESICU VIM ZE JINAK BY MLEKO NEVYPIL A TO BY BYLA SKODA KDYZ MI JESTE STALE PIJE BATOLECI MLEKA.~:-D
2.2.2009 23:39:02
MYSLIM ZE BYCH TO DELALA STEJNE JAKO ONI RODICOVE ADRIANKY.JA MAM SYNA 33MESICU A OD16MESICU CHODIL RES DEN BEZ PLEN A OD NECELYCH 2,5 JE I V NOCI A NEMELI SME S TIM ZADNE PROBLEMY DIKY BOHU SYN JE MOC SIKOVNY MLUVI ,RIKA BASNICKY,MALUJE A JE HODNE CHAPAVY CHODIT ZACAL V 11 MESICICH ALE MYSLIM ZE VSE NAM VRATI NEKDY TO DRUHE DITE AZ BUDE.ALE DRZIM PESTI VSEM KTERI SE SNAZI A PEVNE NERVY .TO ZE NEKTERE DITE PLENY MA VAZNE NENI ZADNE DRAMA.MYSLIM ZE JE LEPSI MIT USMEVAVE DITE V PLENE NEZ VYSTRESOVANE Z NOCNIKU.
Marketa
  • 
2.2.2009 23:37:52
Ano, take nesouhlasim s autorem clanku a s Vami uz vubec. Oslavny clanek na Adrianku, ktere k uplne dokonalosti chybi jen jedno, chodit na nocnik, me nadzdvihl. Z toho, ze to autor resi je jasne, ze az tak uplne jedno mu to nebude. Ja mam dvouleteho chlapecka, ktery je od narozeni mimo vsechna standardni meritka a tabulky. Je to sice mimo tema, ale jeste jsme neslyseli jedine slovo, kdyz nepocitam ham a nene. No a co ?? "Prirozeny pokrok" neni mozny proti neci vuli, u nas pohled na nocnik vyvolava hystericky zachvat a sezeni na nocniku je z oblasti sci-fi. Jeste nesedel ani 3 vteriny.....Asi to bude mym alibistickym pristupem :-)))
Linda
  • 
2.2.2009 23:33:15
No tak určitě jsou pleny pohodlnější, tedy do určitého věku (a od toho se taky používají, ne?). Když dítě vydrží 2-3 hod bez WC, tak bude patrně WC jednodušší. Když učůrává několikrát do hodiny, tak to opravdu moc praktické není hledat 3-4x za hodinu místo na čůrání...
2.2.2009 23:30:46
Mně jako matku po dvacetileté pauze překvapil komfort jednorázovejch suchejch plen a nenočníkové děti. Pochopitelně jsem chytla vítr a začala jsem vysazovat až tak ve 2 a nějakých drobných, je to jistě praktické, protože plena udrží hodně, takže v obchoďáku, zoo či restauraci děcko nepřekvapí záludným požadavkem, že chce čurat. Ale určitě to lze dřív a bez problémů. Podezírám výrobce plen, že se jim podařila důmyslná sugesce traumatu z čurání před třetím rokem na nočník.(myslím sugesce matek, dětem je to egál, pochopitelně)

Když to vezmete logicky, děcko se vyspí, vyčurá, nají, vyčurá, než jde ven, vyčurá, není to žádná koroptev, aby trousilo co minutu. Nejsem proti lennosti, nakonec je to moje oblíbená životní filozofie (kdo je línej, nespotřebovává planetu), nicméně se trochu směji "psychologickým" důvodům, proč nechat lítat tříleté děti s boulí až u kolen.~:-D
Linda
  • 
2.2.2009 23:30:01
Částečně souhlasím a příště bych to určitě tolik neřešila a nehrotila. Na druhou stranu nějak se jim to ukázat a vysvětlit musí (i když asi je to jednodušší u dalších dětí, když vidí starší sourozence a jde to asi opravdu prakticky samo). Dcera ani neměla vůči WC nějakou averzi, občas si řekla sama, občas byla ochotna vyčůrat se na moji výzvu, ale v ostatních případech to klidně pustila do kalhot a jak říkáte, bylo jí to zcela jedno. Jediný, kdo byl na nervy, jsem byla já :-(
Iva
  • 
2.2.2009 23:14:04
Jak kdybych to u nás slyšela. Tchýni teda nemám, ale moje vlastní máma, do narození mého syna moje nejlepší kamarádka, se po jeho narození zbláznila a veškerou konverzaci soustředila na jeho jídlo, spánek, jak můžu být bez ohrádky, nově teď táhnou příklady ročních dětí co chodí na nočník.... Synovi je rok a čtvrt a nočník jsem ještě nevytáhla, taky proč, když na jednom místě nevydží ani 20 vteřin...To bych mu nočník musela přilepit oboustrankou na zadek, aby s ním mohl ťapat... Tak jsme si s mámou rozumněly, o všem si mohly pokecat, a je to v háji...
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 146 [Dalších 86 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.