| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nočník - středobod vesmíru

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 146 [Dalších 56 >>]
Mickey16
2.2.2009 18:31:36
Protože to že chce odložit plíny musí být jeho rozhodnutí~t~přijde mi to taky ujetý, ale je fakt že ve skupině dětí v mateřským centru (2-3 roky) je z 10ti dětí jedinej bez pleny, byl tam ještě jeden chlapeček ale ten právě odešel do školky, takže mu byly 3 roky.
Jinak poslouchala jsem jednu známou a ta pravila že její syn (5 let) prodělal střevní chřipku a byl nějakou dobu zase přes den v plenách, jako střevní chřipka je nemilá ale snad to už u 5tiletýho neni důvod dát mu na celej den pleny... co kdyby byl o rok starší a ve škole proboha...
Linda
  • 
2.2.2009 18:11:57
Z vlastních zkušeností můžu říct, že bych na vašem místě ještě počkala, řekla bych, že zatím je nácvik zbytečný. My začli dceru "trénovat" od 2 let (např. tím, že v létě běhala nahatá, doma jsme ji nechávali bez plen, ptali se, jestli nechce čůrat) a bylo to tak 50% do WC a 50% do kalhot. Fakt to nemá cenu, dokud jsou svěrače nezralé a učůrává málo a často! Ve 2,5 letech jí to najednou začlo jít a od té doby prakticky žádné nehody nemá a navíc vydrží nečůrat i několik hodin (přičemž do té doby čůrala 3-4x za hodinu). A není to o tom, že by málo pila, pije pořád stejně. Na kakání si umí říct od 2 let, tam to nějak šlo...
Linda
  • 
2.2.2009 17:52:32
To je divné, proč se to tak dělá? Když je dítě schopné bez nějaké drezury chodit na nočník mnohem dříve, tak proč čekat až si sundá plínu samo?!
Linda
  • 
2.2.2009 17:50:49
Taky myslím, že je lepší kombinace WC+prkýnko lepší, než nočník. Nebo rovnou WC i bez prkýnka. Myslím, že nočník je pro ty opravdu nejmenší děti cca do 2 let, ne pro ty větší. Pak je totiž kolikrát problém přeučovat dítě na WC (např. když má nastoupit do školky). Taky jsem zažila, že se dítě naučilo na nočník, ale za všech okolností na něm trvalo - venku, na návštěvě, v restauraci...To mi pak přijde jako větší komplikace pro praktický život, než když má dítě plíny :-)
2.2.2009 17:33:02
Nemuzu se nezapojit do tehle diskuze, ptz si myslim, te se nas to zrovna dost tyka. Jsem maminka za mesic dvoulete holcicky a taky mame "jeste porad" pleny.

Pamatuju si, jak jsem v tehotenstvi a behem prvniho roku moji dcery prikyvovala duchodkynim :-), jaky je to ted hrozny trend, ze jsou deti do dvou, tri let bez plen...

Navic jsem v 5 mesicich svoji dcery mela velmi podivnou zkusenost s tim, ze se mi pri prebalovani skoro vzdy na povel vycurala. Ne, opravdu to nebyla nahoda, bylo to na povel: "Vycurej se" a kolikrat jsem vylozene videla, jak tlaci a vymacne jen malinkou kapicku jen aby mi udelala radost. Mozna to byla nahoda, mozna jsem jen chtela videt neco co neni mozne, ale trvalo to takto asi mesic a to mi na nahodu prijde docela dlouho. Pak to z niceho nic ustalo...

Neponechala jsem tedy nic nahode a zacala s "nacvikem" opravdu brzo. Ne, opravdu jsem neposazovala dvoumesicni decko na nocnik, ale zhruba v 11 mesicich, kdy uz mala umela bezpecne sedet, jsme nocnik vyzkouseli. Bez uspechu, mala na nej nechtela a plakala, nocnik jsme tedy odlozili a vytahli zhruba za 2 mesice. To uz na nem mala i sedela a dokonce se nam podaril prvni "odchyt", proste spis nahoda, o cilenem curani se neda mluvit. Pak mala opet nocnik bojkotovala, tak jsme znovu zkouseli cca ve 14 mesicich a tak to slo az asi do roku a pul, to uz nocnik vesmes neodmitala a uz vypadalo, ze se obcas strefi umyslne, ze to neni jen nahoda. Zkusila jsem tedy den bez plen, no "den"...! Uaaaaa, to proste neslo. Mala se sice vycurala kdykoliv jsem ji posadila, dokonce i sama vyzadovala a radostne curala, nicmene se mi takto radostne vycurala behem 15 minut, 10x do nocniku, 3x do kalhotek a 2x na zem!!! To proste fakt neslo. Zkusila jsem znovu za mesic - stejny vysledek obohaceny o jedno hovinko na podlaze ~f~...
Dnes ji budou za necely mesic dva roky, casto si sama sundava teplacky a chce se jit na nocnik vycurat, nekdy i na zachod a opravdu 90% pripadu se vzdy do nocniku nebo zachodu vycura, nicmene, kdyz ji necham behat bez pleny, tak ac ji kazdych 10 minut pripominam a posazuju na nocnicek, stejne se mi pokazde nekolikrat pocura mimo... ~;((

Rozhodne tim nehodlam malou ani sebe nijak stresovat, proste zkousime, zatim to nevyslo a aspon se vyhneme curani venku v desetistupnovem mrazu...

Myslim, ze kazde decko je individualita a ac muze rodic ovlivnit hodne, pres nektere veci proste vlak nejede. Moje dcera ma hodne stejne starych kamaradu a kamaradek, a prevazna vetsina z nich pleny stale ma, tak si myslim, ze vazne o nic nejde.

Omlouvam se, za dlouhatansky prispevek, nejak mi to nedalo... ~f~
2.2.2009 17:23:58
Jo jo, tak s tím naprosto souhlasím :-) Já osobně vím, že holky by byly schopné na nočních chodit dřív než teď ve 2,5 letech, ale já osobně jsem prostě dospěla až teď k tomu, že je nechám bez dohozoru a plínky :-) nebo se jich občas zeptám :-)
Jana
  • 
2.2.2009 17:06:23
Myslím, že je to hodné o rodičích. U prvního syna jsem jeho první impulsy, kdy se sám vyčúral do nočníku ignorovala a považovala za náhodu, protože mi všichni říkali, že má na to čas. Pak se to otočilo a nočník nechtěl ani vidět a skončili jsme s plenkami ve 3 letech, v noci mu to ještě teď v 5 ujede. U dcerky jsem po negativních zkušenostech neváhala a když projevila zájem o nočník, přestala jsem dávat plenky, vysazovala na nočník a v 18 měsících byla bez plen. Chce to jen vypozorovat ten správný čas a nevymlouvat se na to, že má času dost. Pokud totiž nemají snahu rodiče, nemají ji ani děti. A to nejen v nočníkování...
2 sluníčka
2.2.2009 16:43:05
Ano, ano!! Když "můžeme" počkat, až se například dítku zpevní páteř, aby se prvně postavilo a "nenutíme" ho stát dřív, nevidím důvod, proč nepočkat, až mu dozrají svěrače a ono se přestane počůrávat a posadí se i na ten nočník.
U dítěte má vše svůj čas. Můžeme mu nenásilně pomáhat, ale pokud nemá zájem (v tomto i v našem případě o nočník), tak to nijak neurychlíme a všechny včetně sebe budeme jen stresovat.
Já jsem ocenila to, že naše dítko se jednoho dne (ve 27m) probudilo suché, druhý den také a třetí už plenu nechtělo. Ani v noci, ani přes den! Bez jediné nehody.
pavla 2 deti
  • 
2.2.2009 16:36:24
Mam uz deti sice o dost starsi a nocnikum odrostle,ale ma zkusenost je takova ,ze dcera,ktera byla na latkovych plinkach chodila na nocnik driv a driv byla i bez plen,nez jeji o 6 let mladsi braska,ktery uz pouzival pleny papirove.A taky mozna holky jsou v tomhle takove"vyzralejsi".
No a na syna uzasne zabral hraci nocnik..mel moc rad jakekoli zvukove hracky a nocnik,co po vykonane potrebe hral byl tou nejvetsi odmenou.Mozna to bylo i jeho povahou,byl az presprilis cistotny(nevim ,kde to odkoukal:),ale kdyz mu bylo 1,5 roku tak jsme zase 14 dni v zime trenovali pobyt venku,protoze mel pocit spinavych boticek od snehu a stale je ometal a brecel,ze jsou spinave :)
Kazde dite "ma neco" :)Tak hodne zdaru :)
zuzini
2.2.2009 15:48:45
Bumbi, já bych pouze chtěla podoktnout, že někteří lidé používající papírové pleny, mají za to, že je jejich dítě v suchu a čistotě. ~;)
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 146 [Dalších 56 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.