| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Špatné matky zaostalých dětí

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 306 [Dalších 206 >>]
Ilona a její holčičky
  • 
4.2.2009 14:51:37
moje obě děti jsou zaostalé, proto jim učitelky v MŠ ani jedné nedoporučily odklad. A já ho chtěla. Prostě tomu nerozumí a jsem si jistá, že svojí práci nedělají dobře. Mám totiž kolem sebe taky pár těch supermatek s malými génii, kterým moje holčičky nesahají ani ke kolínkům, která mají otlačená od samého klečení nad studiem.
4.2.2009 14:22:18
Ahojky, holčičko vůbec se takovým srovnáváním netrap. Každé dítě je jiné, každé zvládá něco líp a něco míň, to je naprosto normální. A srovnávat malým dětem IQ? Dovol abych se zasmála,ale tvoje ,, kamarádka" je asi dost mimo. Znám spousty dětí, které uměly všechno nejdřív a nejlíp a ve všem byly geniální a teď, když mají končit 9. třídu ZŠ tak pomalu propadají, nic je nebaví, nemají žádné koníčky. A naopak děti, které byly ,, opožděné" jsou skvělé, mají dobré známky, spousty přátel a vědí co chtějí.
Takže se vůbec netrap, tvoje děti jsou v pohodě a ty seš výborná matka.
Marta
  • 
4.2.2009 12:47:09
Já se snažím setkávat s těmi maminkami, od kterých můžu něco pochytit a které "mě samotnou činí lepší". Srovnávání se samozřejmě člověk nevyhne, ale život není matematika: větší, menší, rovná se. Důležité je, aby rodina byla šťastná, spokojená a její členové si navzájem dávali všechno, co potřebují!
Taky mám kamarádku, která se svým dětem věnuje více než já (což obdivuju já na ní), ale zase o to míň se věnuje sebevzdělávání (což obdivuje ona na mě).
Barča, 2kluci
  • 
4.2.2009 12:13:09
U nás je to to samé. Já jsem černá ovce rodiny a zkazila jsem samozřejmě i jejího synka. Jinak protože jsou kluci moji tak špatní a blbí budou i kdyby dostali nobelovku.
Petra, 2 deti
  • 
4.2.2009 12:08:41
Vystudovala jsem specialni pedagogiku, chtela jsem ucit neslysici deti. Sama jsem taky neslysici.
V nekterych predmetech jsme spolecne studovali s budoucimi psychology. Nemeli zajem se s nami bavit, byli dost duleziti. Meli "blby"kecy.
Abych byla spravedliva, znam par uzasnych psychologu-kamaradu. P.
Petra, 2 deti
  • 
4.2.2009 11:56:22
Psycholozka?? Haha, nektere psycholozky jsou idiotky.
Petra, 2 deti
  • 
4.2.2009 11:55:19
Psycholozka?? Haha, nektere psycholozky jsou idiotky.
Gabča, dcera 6/06
  • 
4.2.2009 11:39:59
já jsem taky z novojičínska a taky mé dítě nemá IQ 140 :)
Vaal
4.2.2009 11:39:48
Jíťo, taky mě to napadlo...že to vlastně nemusí být nutně zlomyslný šťouranec.
Nedávno jsem potkala jednu maminku se stejně starým dítětem jako moje a ptám se jí: "Už umíte Paci paci? Ne?... aha...a co Tak jsem veliký? Trochu?...a pá pá?"..ano?..."no potom jsem si uvědomila, že jsem o svém dítěti neřekla vůbec nic a že to mohlo vypadat taky jako že se vytahuju. Já se jen ptala, protože jiný kamarádčin chlapeček tohle všechno už uměl a moje holčička ne..., tak mě zajímalo jak moc je to normální...nemá se to, ale porovnávání se alespoň občas neubráním.~;)
Jíťa
  • 
4.2.2009 10:57:17
Ještě včera jsem si myslela, to co většina (a taky jsem to tu napsala), tedy že kamarádka má nejspíš nějaký mindrák, který si kompenzuje.

Ale včera jsme byli s malým v mateřským centru a tam si uvědomila, že to nemusí být tak jednoznačné.

Co se vlastně stalo:
Povídala jsem si s maminkou asi o 1/2 roku mladšího chlapečka. No a o čem jiném, než o dětech. Její prcek ještě nechodil a tak se mě ptala, kdy začal ten náš. Měla štěstí, protože náš začal dost pozdě. Ale co by následovalo, kdyby chodil třeba už v roce?

A: kdy začal váš chlapeček chodit?
B: v jednom roce.
A: tak ten náš má 15 měsíců a ještě nechodí. (povzdechne si)
B: nebojte, on to dožene.

Uvědomila jsem si, že podobných rozhovorů jsem od narození mimina absolvovala stovky. Jednou jsem byla na pozici A, jindy na pozici B.

Pokud je matka normální, vezme to v pohodě, jako normální zdvořilý rozhovor. Pokud má sama se sebou nějaký problém, může se jí poslední věta docela dotknout, i když je míněna jen jako zdvořilostní fráze.

Není to útok na autorku, jen jsem chtěla navodit téma k zamyšlení.
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 306 [Dalších 206 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.