| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Špatné matky zaostalých dětí

[<<Předchozích 120] Příspěvky 121130 z 306 [Dalších 176 >>]
Petra, 3
3.2.2009 21:29:16
Aleno, nejde ani tak o tebe či o děti, jako spíš o tvou kamarádku- ona potřebuje potvrzení vlastních mateřských kompetencí a hodnoty, a používá (nebo spíš znežívá) k tomu tebe. Jednoduše řečeno- bez vašeho každotýdenního rozhovoru by si zkrátka nepřipadala tak skvělá matka. Je to jako z učebnice sociální psychologie. Poradila bych ti (když se s ní nechceš přestat s týkat)snažit se nebrat její řeči osobně, brát to jako její problém, což taky je, snažit se nepřistupovat na její hru. Držím ti palce. A zkus si najít taky jiné kámošky, ať máš pocit sdílení a podpory, když tady sloužíš jako odrazka :)
3.2.2009 21:28:31
ty ale určite nie si blondína, že? ~t~~t~~t~
Baba Jaga
3.2.2009 20:01:23
TAk moje tchyne je fajn, zato mama ... sice netvrdi, ze mam deti zaostale, ale srovnava take - ja jsem stala v peti mesicich, chodila v deseti, v 16. mesicich byla bez plin i v noci a ve dvou letech umela nazpamet Ladovu abecedu rikanek. Ale vzdycky ji na to rikam "a vidis, co ze mne vyrostlo?" ~:-D
nini
  • 
3.2.2009 19:59:58
ježiši nejmenuje se ta kamarádka náhodou oldřiška fenklová?dost mi jí připomíná..má tři děti,uplný dementy.ale manžel má hodně peněz,takže jim asi rozum koupí..všechno mají nejlepší,jsou nejnadanější a nejoblíbenější.ovšem pravda je jiná.nikdo je nemá rád.nemají kamarády a oldřiška papá antidepresiva.manžel utrácí korunky v bordelu a ani se tím netají........................takové dokonalé oldřišky většinou plácáním blbostí zakrývají své komplexy.



markéta, tříletá holčička
  • 
3.2.2009 19:47:37
ahgj, tak s touhle paní bych víckrát nešla na kafe.porovnávání je normální věc, ale mělo by být
slušné a přiměřené. je vidět , že kamarádka žije jen sledováním svých děcek a bohužel
tisíce jiných témat jí nezajímá a to je velká škoda.
já měla kdysi v dospívání kamarádku, a ta také měla všechno lepší, postavu, vlasy blond,
zuby krásný, modrý oči, lepší školu a blablabla.
dala jsem ji sbohem, a když sem jí viděla teď ,po mnoha letech nebyla vůbec nejlepší...
tina
  • 
3.2.2009 19:41:33
hroudo a i kdyby byly tve deti napred....A co jako? V patnacti se jich nikdo ptat nebude, kdy se naucily smrkat, kdy prestaly nosit plinu, nebo kdy zacaly jist priborem.Vzdyt je to uplne jedno.
tina
  • 
3.2.2009 19:37:55
Hroudo, ja znam taky jednu matku, ktera "parkuje "sve deti denne u televize na hodiny a nevari. Deti maji trikrat denne chleba s nutelou....nemam ale dojem, ze autorka clanku je stejne jako tahle asocialni matka, o ktere jsem napsala....takze priste prosim nerejpej.
hanyssek
3.2.2009 19:10:15
a máš recht!!!!~y~
hanyssek
3.2.2009 19:09:16
já se tu musím smát~z~
Lenka
  • 
3.2.2009 18:31:52
Autorko, rozhodně nejsi špatná matka, jen nemáš sklon k chvástání, ani ti mateřství nezatemnilo mozek.
Spoustě ženských ale jo...jejich Pepíček nebo Mařenka ve dvou letech počítají, říkají říkadla, rozeznávají barvy...marně se ptám sama sebe, jak je možné, že z tak geniálních dětí pak vyrostou naprosto průměrní, ničím nevynikající jedinci, jakých je kolem většina. Ze by se věkem IQ snad proboha snižovalo?
To, co mnohé matky prezentují jsou totiž skutečně výkony na hranici IQ, kdy se přihlašuje do Mensy. Ještě chybí říct, že Pepíček preluduje na klavír jako malý Amadeus.
A co se motoriky týká - třítýdenní přetáčející se kojenec je podle mě bohapustá blbost.

Jestli se z "musu" budeš s tou dotyčnou stýkat dál, protože není jiná příležitost ke kamarádění, prostě její kecy házej za hlavu. Nebo jí utři, že si moooc dobře pamatuješ, kdy její Kačenka začala chodit. Většina ženských ale tuhle "drzost" těžko rozdýchá.
Já už jsem dávno opustila tendenci říkat známým "přes děti a přes kočár" kamarádky. Většina z nich nikdy nepřekročí kategorii "sotva známých" a s většinou z nich si také člověk kromě dětí nemá moc co říct, protože kritériem "pro jejich výběr" je právě jen to, že mají stejně staré děti. Ne to, že by nám byly bůhvíjak sympatické, nebo jsme s nimi souzněly.

Tak je to třeba brát...a pokud se z jedné, dvou vyklubou časem skutečné kamarádky, tím líp. Ale devadesát procent jich rychle odpadne, poté co se životní cesty rozdělí - děti nastoupí do školky, matky do práce.
[<<Předchozích 120] Příspěvky 121130 z 306 [Dalších 176 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.