| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Špatné matky zaostalých dětí

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 306 [Dalších 236 >>]
Marki3
6.2.2009 10:39:49
Nebude to spíš smysl pro humor a ironii?
6.2.2009 8:50:03
Ty jseš, ale klasička, chtěla bych Tě slyšet, co by jsi řekla té chytračce, které se dítě otáčí ve třech týdnech, minimálně s Mensou bys jí pořádně zamotala šišku:-). Tvoje odpovědi mě pobavily. Dík za ranní zpestření.
adoptivni
6.2.2009 8:35:35
Ahojky,z kamarádky bych si nic nedělala.Pokus se jí přivést k jiným rozhovorům nebo ji zkus říci,že se nikdy nedají srovnávat lidi ani děti.Pokud dítě něco umí dřív nebo později tak na tom nezáleží pokud ho tedy nebude zkoumat psycholog který Ti bude dávat nějaké doporučení.Já si prožila své když jsem si brala malého z ústavu bylo mu 10měsíců a uměl se jen plazit a obrátit se když ležel.Jenže soud nezajímá co uměl předtím když si ho člověk vzal,ale co umí teď.Naštěstí to malý rychle dohnal a tak psychologické doporučení k soudu dopadlo dobře,ale strach jsem měla veliký.Sice pár věcí nezvládl jak by měl podle psychologů,ale přesto si myslím,že je to to nejlepší dítě a já matka která mu vždy dá to nejlepší co umí.I jeho pravá matka udělala to nejlepší když věděla,že se o něj nemůže postarat a dala ho do ústavu.
6.2.2009 4:03:49
Z toho si nic nedelejte maminko,ja mam taky zaostalou dceru,ma 10 mesicu a teprve zkousi chodit po ctyrech,Pythagorovu vetu ji tlucu denne do hlavy,misto pohadky na dobrou noc.Rict umi jen mama a baba,ale pro me je to smysl zivota.Je krasna,zdrava a stastna.Ja z dcery nepotrebuji mit genia,hlavne kdyz bude sama sebou a vyrovnana.
6.2.2009 3:33:39
No to teda ziram.Chudaci deti.Nejhorsi matka je ta,ktera vidi jen sve deti v nejlepsim svetle.Rada bych vedela,co se tem detem honi hlavou z toho uspechaneho vyvoje jejich uzasne matky.Jsou to deti a maji byt detmi.Zaplat Panbuh,ze jsem se nikdy nesetkala s clovekem,jakym je tady pani hrouda.:-©
pernicka,12/05,5/08
5.2.2009 23:13:19
o co se tady všechny hádáte, to přece není o tom jestli jsou děti zaostalé ale o tom, že každé dítě se prostě vyvíjí jinak rychle, každé dítě není udělané podle šablony a teď když to nepasuje jak je to někde v chytré knížce napsané,tak je jako dítě zaostalé? Já osobně taky nemám ráda, ty super matky co pořád poměřují svoje a ostatní děti, a to předhánění se v tom, jak všechno dělají nejlíp a mají všechno nej nej, každá matka vidí to své dítě jako nejlepší, ale mělo by to být trošku v normálu ne? Mám plno kamarádek a opravdu mě to unavuje kolikrát ty debaty, kdy si kdo ublinkl, kdy má první zub a nebo kdy začali dětičky capat, vždycky to má každej jinak, ještě sem nezažila, že bysme měly něco zaráz a roznodně to není v zaostalosti, každé mimčo si na všechno přijde dřív nebo později, ale nebudu se rozhodně stresovat, že mám něco později než jinde. Vůbec se nenechávejte vyvést z míry, tím co vaše kamarádka pořád tlachá, prostě má syndrom matky,super matky co všechno ví nejlíp a všechno její děti dělají super, ale nebojte za pár let se ukáže...
Jana D.
  • 
5.2.2009 21:29:41
Něco vám prozradím, pokud to ještě někdo jiný neudělal. Ono když jsou děti psychomotoricky příliš popředu, je to mnohem horší, než když jsou krapet pozadu. Znamená to, že třeba provádějí pohyb, k němuž ještě nemohou mít dost vyvinuté svaly, a tedy ho dělají špatně. Znám miminko, které se příliš brzy začalo otáčet na bříško, a tak ještě neumělo svůj pohyb zkoordinovat. A vím o miminku, které příliš brzo páslo koníky, nemělo ještě zpevněné určité břišní svaly a bylo jakoby zalomené v pase. To se může stát i při spontánním vývoji, ovšem děti chodící v 9 měsících většinou jednoduše doplácejí na své nedočkavé rodiče. Rodiče dítě v pěti, šesti měsících posadí, takže ono pak není motivováno k lezení a neleze (a neposílí si záda, jak by mělo), nýbrž pak rovnou chodí, v horším případě opět ne samo, ale zprvu vláčeno rodiči za ruce (což opět zatěžuje nevhodné zádové a jiné svaly). Náš mrňous se začal stavět na zadní a lézt po čtyřech v osmi měsících, ale spontánně se posazovat až v 11, v roce věku stále nechodí a doufám, že hned tak ani nebude, kvůli zádům jsme museli cvičit vojtu a jen mu prospěje, když si je tím lezením bude posilovat hodně dlouho. Myslím, že nelze třídit matky na dobré a špatné podle PM vývoje jejich ratolestí, ale když už jste s tím začala, pak věřte, že jste lepší máma, než vaše kamarádka ;o).
5.2.2009 13:32:00
Máš naprosto normální děti.Tvoje kamarádka si na tobě možná hojí jen nějakej svůj komplex.Srovnávat děti-to je pěkná blbost.Každej je prostě originál a to je fain.Já mám taky "normální děti".Všechny(5 kousků)jsem je kojila některý rok a půl a některý 2 roky a marodily taky,jako nekojený děti.I když jim pohádky a filmy cenzurujem,tak se ta telku a dvd a cd dívaj...-my s manželem taky,tak proč bych něco hezkýho nevybrala i pro ně.naše nejstarší byla na roce a půl bez plíny i v noci,ten náš nejmladší si dává nočník na hlavu jako klobouk a nechce pochopit,že je na něco jinýho.A to mu budou dva.Teda on pochopil,že se tam děla"čččč"-ale plína je plína.))no a co?můj manžel mluví angličtinou plynule,máme kolem sebe i lidičky,který česky neuměj-a přesto to od nich naše děti plynule "nepochytaly"Já sice přesnídávky a tak nekupuju,protože mám zásoby z vlastní zahrady,ale čokoláda se u nás "žere" na kila.A i přesto mám holky jak proutečky.V létě jsou u nás zahradnáí párty-tak do sebe ládujem dobroty maso z grilu a buřtíky.(taky mám kamarádky,co to nepochopěj....-a pak vidím,jak ty jejich dětičky tiše záviděj těm našim..)Na co jsem docela pyšná-nemusím se s nima stydět někam vyrazit-na návštěvu,do restaurace a tak...protože se daj v pohodě zvládnout a staraj se tak trochu o sebe navzájem.Zlobit uměj jako každý jiný dítě-ale po hlavách nám neskáčou.))))Tak se měj moc krásně a nenech se otrávit blbejma kecama...ono se taky může stát,že ta úžasná Kačenka,kolem který se teď všechno točí,bude jednou točit rodičema.Ne že bych jim to přála,ale občas to ty "nejúžasnější"dětičky dělaj.)))
mjanickam
5.2.2009 12:12:52
Tak já jsem svojedítě kojila pouze v porodnici - pak jsem musela kvůli práškům skončit. A myslím, že zaostalé nejsme! Na půl roce se poprvé postavil a teď v osmi měsících už chodí sám kolem nábytku. Nemocný také není - naopak! Taovou kamarádku bych poslala někam.....
dahu
  • 
5.2.2009 11:57:20
...nejsem ani matka zaostalých dětí (syn se poprvé postavil v 11. měsících a začal nejistě popocházet okolo nábytku) ...ale na druhé straně moje témata k hovoru s kamarádkami jsou podstatně širší... kdyby to mělo být tak, jak popisujete, tak snad radši schůzky i omezím.
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 306 [Dalších 236 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.