| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Porodní zkušenost nevidomé maminky

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 86 [Dalších 6 >>]
Cita
25.3.2009 11:49:57
Opravdu paráda, děkju za krásný článek..
esmeral33
25.3.2009 11:05:25
Postarat se jako nevidomá,znamená mít kolem sebe spoustu opory a pomoci,hlavně partnera.Perchta
Taodvedle
25.3.2009 11:01:53
jajo ach ty predsudky, ze jo. to je co opravud nemuzu prenest pres srdce. to dite bude stastne, kdyz ma milujici rodice, a daji mu dost podnetu se vyvijet. a to ze nevidi zvirata , no aco, ona je muze citit, dite je popise, nauci se brzo takove veci a dovednostti a samostatnosti co by mu jini mohli zavidet. snehovou vlocku bude makta citit na svem nose stejne jako jejich dite, jen ze ji nebude videt. Preji rodicum a jejich detatku hodne stesti a krasnych chvil.
lock
  • 
25.3.2009 10:58:04
Jajo, to všechno, o čem píšeš, jde řešit. Důležité je, že je dítě v milující rodině a rodiče mu věnují svůj čas - to je podle mě známka stoprocentní výchovy. Stát by podle mého názoru měl v takových případech spíš podávat ruku, ne lidem odebírat děti. Neznepokojuje tě třeba, kolik alkoholiků, labilních lidí, maniaků, deprivantů a dalších lidí si s naprostou lehkostí pořizuje děti? A nikdo jim neříká, že mají nesobecky, a zodpovědně řešit, zda dítě ano nebo ne. Vypadají na první pohled normálně, takže co řešit, že?
gajka111
25.3.2009 10:56:41
A když jsem si pročítala jak autorka popisovala jejich komunikaci s mimískem v bříško a co dokázala vnímat, tak si myslím, že o to jsou třeba mnohé děti vidících rodičů "ochuzeny", že rodiče příliš spoléhají na to, co vidí a nedokáží dítě "cítit" a "vcítit" se do něj..tak to jen an okraj
gajka111
25.3.2009 10:54:10
no nevím, co se tím myslí věnovat se na 100%....... myslím, že dítě nevidomých rodičů nebude ochuzeno o nic, pokud ho mají rádi. Stejně tak není podle mne ochuzeno dítě rodičů, kteří jsou na vozíku, nebo jsou hluší nebo měří 100cm ale stejně tak, kteří třeba mají málo peněz a nejezdí každý rok k moři a dítě nemá značkové oblečení, nebo kteří mají jen základní vzdělání atp. základem je podle mne, pokud mají rodiče dítě rádi, mají rádi sebe navzájem a jsou schopni se o něj postarat v základních věcech, pokud nežijí ve skleníku, mají rodinu, přátele atd. tak spoustu věcí, které oni nemohou dítěti třeba umožnit, může umožnit někdo jiný, ale základ je vztah a ne technické detaily,jako že nevidí, jak vypadá, které zvíře......to ostatní jsou jen představy lidí, jak by asi tak měla ta 100 tní péče o dítě vypadat. Naopak si myslím, že takové dítě se může naučit daleko lépe pocitu zodpovědnosti, samostatnosti a "vytěžit" z dané rodiné situace více než dítě v běžné rodině. Přeji rodičům mnoho pěkných chvil s jejich prckem...:-)
Markéta
  • 
25.3.2009 10:50:52
Určitě mají někoho, kdo tyhle zážitky dítěti poskytne. Ale co dítě potřebuje hlavně jsou milující rodiče. A jak je z článku vidět, Vašíček je mít bude.
25.3.2009 10:44:02
vždyť to, že člověk přijde o zrak, se může stát i zdravému člověku, dnes vidím, zítra nemusím... jen péče o dítě je pro nevidomého určitě o hodně těžší... přeji hodně zdraví celé rodině a spoustu energie a radosti z chlapečka!
jaja a 2
  • 
25.3.2009 10:39:34
tak to tedy já ty předsudky mám taky ,nejenže si myslím,že se nemohou dítěti věnovat na STO procent,co po fyzické stránce,tak jak s ním můžou prožívat normální věci?jak padá sníh,roste tráva,zvířátka v zoo..................,myslí,že dítě je pak o hodně ochuzené ,takový lidé by si měli touhu pořídit si dítě pořádně a nesobecky zvážit,jde tam hlavně o dítě a to bohužel možnost volby nemá
lock
  • 
25.3.2009 10:12:43
Milá Romano, moc pěkný, pozitivní článek! Gratuluji ke zdravému chlapečkovi! Doufám, že se nebudeš zlobit, ale zajímá mě, jestli vám někdo kvůli rozhodnutí pořídit si dítě nedělal nějaké problémy. Nedávno jsem totiž viděla v televizi reportáž o mladé rodině, kde byli oba rodiče nevidomí a sociální pracovnice (nebo pediatrička dítěte) dávali podnět na odebrání dítěte z péče rodičů, protože se domnívali, že jakožto nevidomí nejsou schopní se postarat o dítě. Bylo mi z toho špatně. Naštěstí to dobře dopadlo. Ale je vidět, že předsudky jsou mnohdy silnější než to nejlepší vzdělání.
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 86 [Dalších 6 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.