| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Máme druhé dítě aneb První rok se nezastavíš

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 236 [Dalších 206 >>]
+++zuzee
  • 
9.4.2009 13:38:14
Neboj zvládnete to. Já jsem měla děti od sebe 19 měs a šlo to. Jen jsem si na malou musela trochu dýl zvykat než na prvorozeného. Pomoc jsem taky neměla, manžel mohl s náma být jen 3 dny pak musel do práce. Ted budou dcerce dva a jsou nerozlučná dvojka. Neměnila bych... A to jse měla ze začátku strašný strach jestli to zvládnem,
+++zuzee
  • 
9.4.2009 13:35:17
Nezoufej nejsi sama.... Já mám syna 9/2005 a dceru 5/2007 a taky nemáme vždy vzorně uklizeno. Když byla dcerka ještě mladší tak se uklidilo a chvíl to vydrželo. ale ted stihnout udělat oba takový svinčík...
Ale přestala jsem to řešit. To by člověk nedělal nic jiného.
Ale je pravda člověk nemá tolik času na sebe, na knížku apod.
+++zuzee
  • 
9.4.2009 13:29:51
Pěkný článek, Mám taky dvě děti od sebe 19 měsíců a někdy to bylo dost náročné. Člověk má míň času na sebe, ale zase taková hrůza to nebyla to jsme to zvládli bez pomoci babiček. Určitě dalo se to zvládnout, i když někdy jsem byla a nervy. Ale neměnila bych. Ted budou té mladší dva roky a s bráchou jsou nerozlučná dvojka. Už taky nejsou na mě tak závislí. Opravdu náročný se mi zdál tak ten první půl rok, to jsme si všichni zvykali.
Lorinka a 2 holky
9.4.2009 9:38:03
čekáme druhé po 23 měsících a doufám, že teda stíhat budu a nezblázním se. S dcerou jsem se doma neskutečně nudila, když byla miminko. Teď už samozřejmě ne, teď už je parťačka a dá se leccos podnikat.
Přesto doufám, že až nějak v tom šestinedělí zaběhneme denní režim, že to půjde. S dcerkou jsem zvyklá vše dělat během jejího bdění, je zvyklá, že s ní vařím, uklízím, žehlím, tak snad to nějak půjde.
A i když jsem měla teď z počátku těhu dost nevolnosti, neměla jsem doma bordel a zvládla jsem to i bez hlídání, které nemám a nebudu mít ani po narození druhého. Jen počítáme, že tak týden až 10 dní bude s námi po návratu z porodnice manžel.
8.4.2009 8:04:37
Ahoj, jsme na tom stejně. Teď jsem na 2-leté mateřské se synem (05/08) a už začínáme pracovat na dalším :-). Taky máme babičky příliš daleko (přes 200 km) a manžel pracuje turnusově i tři dny v kuse, kdy chodí domů k ránu ~;((. Vím, že to bude zápřah, ale moc se na to těším.~z~
Radka, 2 děti -11 a 12 let
  • 
7.4.2009 15:27:51
Tenhle článek jsem si přečetla opravdu se zájmem. Byla jsem přesně v téhle situaci. Mé starší dceři byl rok a byla jsem opět těhotná.
Pravda je taková, že jsem začátek taky nezvládala. Nevěděla jsem, jestli mám první oblékat malou nebo tu starší nebo snad sebe atd, atd. Stejně jako pisatelce mi pomáhala čokoláda a to neuvěřitelně velká množství.
První rok jsem spala s malou v ložnici a manžel s tou starší v dětském pokojíčku. To vřele doporučuji. Vyspal se relativně manžel i já. Oba jsme si hlídali to "naše noční dítě". Když nastal čas, že si děti začaly samy hrát, tak to začala být pohoda. Dnes jsou již téměř pubertální, ale musím konstatovat, že přes menší pře, si velmi rozumí. Dokáží spolu dobře komunikovat, poslouchají podobnou muziku, pomáhají si v učení atd. Samozřejmě tomu není tak vždycky, ale často je to velmi příjemné je pozorovat.
Jsem moc ráda, že jsem je měla takto za sebou a holkám přeji, aby jim ta vzájemná náklonost dlouho vydržela. Radka
7.4.2009 14:15:14
Dobrý den, mám 2 děti, přesně od sebe rok a půl a nyní čekáme další již 3, opět od posledního dítěte rok a půl staré. Nejstaršímu je 2,5 roku, malé je rok a měsíc. Musím říci, že jsem nepřemýšlela nad tím jako autorka článku, jestli se věnovat více tomu a více tomu, být jaksi rozdvojená, u mě to přišlo naprosto přirozené brát oba stejně, obě děti stejně milovat.A když jsem byla v porodnici, naopak se mi velice stýskalo po prvním. Mám asi štěstí na hodné děti, protože první 3 měsíce nám druhé mimčo pořád jen spalo, potom už vyžadovalo větší pozornost, starší syn se poměrně rychle naučil na nočník a tak vůbec si myslím, že takováto situace donutí děti k samostatnosti, myslím tím děti narozené blízko po sobě. Rozhodně si nemyslím, že by se toho měl někdo obávat, ba právě naopak, je totiž neuvěřitelné, jak si děti spolu vyhrají, já o nich téměř nevím a mám tak čas na ostatní povinnosti. Samozřejmě jste někdy unavená, ale lidé kteří jsou v kanceláři celý den u PC, věřte přijdou domu a jsou taky unavení. A tohle je vážně zábava, vidíte pokroky. Myslím, že hodně důležité je staršího zapojovat do aktivit, které jsou spojené s malým, jako je podávání plenek k přebalování, pitího, oblečení, oni jsou pak strašně rádi, líbí se jim to, jen nezapomenout na chválení a chválení :o) Přeji Vám hodně hodných, zdravých a šikovných dětí a manžela, který je oporou.
6.4.2009 22:44:28
Děkuji za výstižný článek i za postřeh, že tyto články se moc neobjevují z toho důvodu, že my matky těchto "rychlosourozenců!" na ně prostě nemámě čas...mám 5holek, a 4.s 5. jsou od sebe necelých 17měs..krásné, zdravé a chytré holčičky ( 25měs a 8,5měs), ale řeknu vám, že tak unavená, jäk¨jsem posledních 8,5měs jsem v životě nebyla..je to sice krásné, ale strašně, strašně vyčerpávající..nemám Vůbec, ale vůbec pro sebe ani 10min, starší je hodně živá a tak ji na ulici musím h¨lídat, aby se mi někam nerozběhla, neskočila pod auto, v obchodě aby nesejmula regály, menší si žačíná stoupat a všude leze a tak když větší rozdrobí třeba musli nebo rozháže malé hračky, tak hlídám, aby se menší nezadávila...doporučuji, pro ty, kdo plánují druhé dítě..pokud chcete alespoň trošinku klidu, dejte si aspoň 2,5roku odstup..a nebo, možná že budete mít 2kldiné typy:-))ale, hlavně, mějte zdravé, krásné a chytré děti a mějte je moc rádi:-)
6.4.2009 22:38:48
Já mám teda 2 kluky 3,5 roku od sebe a je to pro mě taky pěkný záběr. Starší samozřejmě žárlí, vyžaduje stále pozornost. Místo aby byl samostatný, je to právě naopak. Se vším chce pomáhat a když mu řeknu, že teď nemůžu, teď musím to a to..., tak se naštve, vzteká.Navíc je pro mě těžké zabavit je oba. Pokud si s něčím chce hrát starší, mladší mu to rozbije, zbourá...Takže starší raději nechce dělat nic a vyžaduje jen tv nebo hry na PC, což já nesnesu(takže to vyvolává další boj). Hodně pociťuje, že díkymladšímu jsme všichni hodně omezeni, takže už několikrát vyslovil, že jsme si raději neměli přát, aby se Matýsek narodil. To mi pak rve srdce, snažím se mu vše vysvětlit, ale myslím, že ho už ty řeči nezajímají. Tak jsem sama zvědavá, jak se jejich vztach vyvine dál a zda se budou mít rádi. Z vlastní zkušenosti vím, že ti mladší ke strším vzhlíží, ale ne vždy to je obráceně....
Kočanská
  • 
6.4.2009 19:56:44
počítej s horším, doufej v lepší - to je moje heslo a asi díky tomu mi ve finále přijde skoro vše celkem v pohodě. vždycky si nechávám od přátel a známých líčit hororové scénáře a čekám, kdy to u nás taky vypukne.
mám dvě děti 2,5 roku a 6 týdnů a zatím žiju a přijde mi to víc v klidu než když bylo první - a to jsem se cítila taky celkem v klidu. vzhledem k mému heslu si vždycky když mi není do zpěvu řeknu, že jsem s tím takhle vlastně počítala a když je dobře, tak si libuji... když není dobře, tak si dám čoko, zaměstnám manžela a já si trochu vydechnu.
tak hodně síly a hlavně ať jsme zdraví :-)
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 236 [Dalších 206 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.