| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Máme druhé dítě aneb První rok se nezastavíš

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 236 [Dalších 186 >>]
meryer
5.4.2009 14:55:47
první dvě děti jsem měla s odstupem 15-ti měsíců.Neplánovala jsem to ,ale stalo se.Bála jsem se jak to zvládnu,ale s odstupem času vidím, že to bylo to nejlepší,co nás mohlo potkat a jsem za to vděčná.První rok byl opravdu záběr,ale zvládli jsme to.Naopak když byl druhému dítěti rok,všechno se srovnalo,měla jsem mnohem víc času,protože děti se dokázaly zabavit spolu a všechno bylo při jednom.Děti neměly čas zvyknout si ,že je něco jen pro ně,byly mnohem dřív samostatné a rozhodně nemám pocit,že bych je o něco ošidila.A ještě k tomu že to není zdravé pro organismus matky-myslím si , že pokud máte děti do 30let , organismus to zvládá docela v pohodě, protože lépe zvládá stresové situace i fyzickou zátěž.Teď mám s odstupem 11-ti let třetí dítě a myslím, že vyčerpaná jsem úplně stejně jako tehdy se dvěmi dětmi,ale opravdu si to s rádostí užívám.
  • 
5.4.2009 14:39:12
Zadny strachy! Ja teda doma chodim taky jako cuchta, venku jako hodne prirodni typ (tricko, kalhoty, kecky a mikina), ale doufam doufam doufam ze cim budou deti vetsi, tim snazsi to s nimi bude ... nooo, snazsi asi ne, ale uz ne tak narocny na tu hnotnou peci, uz spis budeme resit jejich skolni veci a dusevni zazitky. Vidim to u svagrove, ma deti uz ve skole, a stiha si dojit zacvicit, zajet na kole, ke kadernikovi, doma to ma jak z cukrkandlu, u ni bych se fakt nebala najist z podlahy (u nas se k podlaze spis prilepim)... Chapes? Nooo, a az budou "decka z baraku", vrati se nam nase svoboda! A nakonec, jestli se dozijeme vnoucat, budem jako moje mama, ktera kdyz v telefonu slysi, ze miminko mi breci, tak se smeje, jak krasne breci, a kdyz se rozciluju, proc se proboha smeje, tak mi na to odpovi, ze ona neni ta, ktera to mimi musi utesovat, a tak si ten plac muze krasne uzivat (nemysli to ve zlem, ale delala cely zivot s detmi a detsky plac ma ted v duchodu jako rajskou hudbu).
  • 
5.4.2009 14:32:01
Neblazni, ve 33 neni pozde! prvniho spunta jsem povila ve 33 a druheho ve 36 (proc 3 roky? protoze az do doby, kdy prvnimu bylo 2 a 1/4 roku, jsem ho kojila i v noci, a to byla spolehliva antikoncepce, po mesici stopnuti nocniho kojeni jsem opet otehotnela). Nemam tak nespave mimi, takze si neumim predstavit, jake to mas Ty, ale je fakt, ze s narozenim mladsiho robatka to starsi prestalo pres den spat... takze si taky moc neodfrknu. Samozrejme si obcas rikam, kdybych deti mela o 10 let driv, lip bych to zvladala fyzicky. Ale uz se to stalo takhle a ja i kdyz nekdy taky dost padam na usta, tak jsem strasne rada, ze ty dva zlobivaky mam. A i kdyz mam trochu strach a trochu si rikam, ze uz asi nebudu tak moc plodna, prece jen tretimu bych se az tak nebranila. (A jestli Te napada, ze to se mi to mluvi, kdyz mam na pomoc babicky apod., tak moje mama bydli 120 km daleko a tchyne 150 km. Ale je fakt, ze nekdy si rada u nich uziju vikend, kdy aspon nemusim varit.)
Kacka + 3
5.4.2009 14:12:11
Katerino, myslim si, ze kdyby bylo skutecne tak "nefyziologicke" mit deti v tak kratkych intervalech, tak to priproda zaridila jinak.

Sama mam syna 14 let, dceru 2 a ctvrt a 8mi mesicniho chlapecka. Ten nejstarsi vyrostl jako jedinacek a uz to tak zustane. Je velmi slozite vymyslet rodinny progam tak, aby vyhovoval vsem 3 detem... Ty dve prtata jsme si takhle naplanovali a ja jsem s tim moc spokojena. Dokonce ani nemam pocit, ze by to bylo tak moc narocne, jak pise autorka clanku. Jasny, mam sice obrovskou devizu v podobe zivota ve vesnickem domku, zahradu, auto a moznosti vypomoci s uklidem. Na druhou stranu nefunguji babicky, takze krom tech par dni v porodnici mam obe, respektive vsechny tri deti na krku nonstop. K tomu denne varim teple obedy i vecere, sama bez pomoci manzela zvladam velke tydenni nakupy (starsi ve voziku, mladsi v nositku na zadech), ale treba i navstevy kadernice, atd. Vetsinu casu travim s detmi bud na prochazkach nebo vyletech... Sem tam toho mivam plne kecky (kor kdyz nejmladsi treba v noci nespi a dcerka vstava rano v 6h), ale kdyz se podivam na to, co vsechno jsem behem dne zvladla, doda mi to energii. Jen holt nemam vubec zadny cas jen sama pro sebe...ale toho jsem si uzila dost a az deti vyrostou, jeste ho budu mit tolik, az se mi to nebude libit.

Takze ze sve vlastni zkusenosti mohu maly rozdil (v nasem pripade 20 mesicu) jenom doporucit.

5.4.2009 12:15:30
A jak si myslíte, že se dají zvládat dvojčata jako prvorozené děti? Napsala bych víc, ale momentálně nemám čas:-)))) Mám 14měs. páreček!
5.4.2009 11:41:41
Myslím,že jste to napsala naprosto dokonale.Mám prcka(včera 1 rok)a plánujeme v létě další těhotenství.Až se to drudé narodí budou staršímu dva a taky nevím jak to budu zvládat,ale vím,že tak to prostě bude a nějak to udělám.Hlavní je věnovat se dětem a to ostatní počká.Jasně asi to bude chvíli záhul,ale není to žádná věda.~p~
5.4.2009 8:15:31
... jak přesně je to napsané. Zrovna tenhle víkend jsme s mladší dcerou samy doma, chlapi nám odjeli k babičce, a já místo plánovaného velkého úklidu a obrovského žehlení a ... a ... a ... ulehla s nemocí. A došlo mi, jak moc si občas potřebuju jen pořádně odpočinout, což s 4-měsíčním miminkem po boku ještě trochu jde (řekla bych to, když byly synovi 4 měsíce? ani ve snu!). Takže tento víkend fakt odpočívám. A okna? Nevím, vážně nevím. Ale ze špinavých oken se svět nezboří. A tu hromadu prádla postupně taky vyžehlím...
5.4.2009 7:57:23
Já mám kluky 20 měsíců po sobě a také jsme přemýšlela, jak s kočárkem. Nakonec jsme se rozhodli pro kočárek Phil&Teds - trojkolka, která se dá během vteřiny přeměnit na dvojkočár. Musím říct, že mi to ulehčilo strašně moc nervů. Jsme z Prahy, takže cesta MHD s děckem za ruku a s kočárkem je opravdu velké dobrodrůžo, v dvojkočárkem je to přeci jen větší pohoda. Ikdyž ten starší je zvyklý hodně chodit, občas si prostě rád odpočine a když vyrážíme na výlet na celý den, může si i pěkně schrupnout. Phil&Teds je opravdu super, sice budí dost pozornosti, takže si člověk občas připadá jak nějaká hvězda, jak na vás okolí pořád kouká, ale je lehký, super skladný a velikostně stejný jako obyč kočárek. Jen doporučuji si ho objednat v Anglii, vychází tam o mnoho levněji než tady v ČR.
5.4.2009 7:51:42
..a taky starost, ale rozhodně bych neměnila. Mám kluky 20 měsíců po sobě a ikdyž je to někdy zabíračka, dá se to zvládnout. Druhý mrňous zkrátka naskočil do rozjetého vlaku a myslím, že se veze moc rád. S malým miminkem šlo všechno o trochu lépe, teď začal ten mladší lézt a tak je to náročnější, vím, že bude asi i hůř, ale ty chvíle, kdy vidíte ty dva pohromadě, to všechno milionkrát přebijí. Rozhodně se nebojte, že z toho zešílíte a pokud nemáte žádné hlídání tak jako my, tu zásobu čokoládky rozhodně doporučuji:-)
MartinaNov (dva rošťáci
5.4.2009 2:52:26
teoreticky možná ano, ale prakticky nejde jenom o vzpamatovávání, ale také o to, že tělo dostává zabrat i nadále - kojení, nevyspání apod...
Takže "rekonvalescence" je určitě delší. A pokud jde o císařský řez, tak tam je to kolem těch dvou let z důvodu ruptury dělohy...

A to máme dneska vymoženosti typu pračka a myčka...

Dříve šly ženy z jednoho těhotenství do druhého a pak byly úplně vyřízené...

Já měla dva porody během tří let a vidím třeba i rozdíl v tom, že bych to ve dvaceti snášela lépe než teď, ve třiceti...
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 236 [Dalších 186 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.