| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Máme druhé dítě aneb První rok se nezastavíš

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 236 [Dalších 166 >>]
4.4.2009 23:41:16
9.00 VSTÁVÁME (někdy i později, všichni jsme spáči, včetně dětí)
11.00 manžel odchází do práce, do té doby jsme snídali a povídali si :-) Na stejnou dobu já oblékám děti a vyrážíme na nákup (pěšky)
12.00 přicházíme z nákupu domů
12.00 - 12.30 oběd (většinou zbytek z předchozího dne)
12.30 - 14.30 (mnohdy i déle) obě děti spí. Mám čas na své věci (3x týdne větší úklid - luxování, koupelna, záchod, vytírání, jednou týdně hodina doučování, zbytek týdne mám tuto dobu sama pro sebe)
14.30 - 15.00 svačina + oblékání na ven
15.00 - 17.00 procházka venku, hřiště, hraní si s dětmi doma, když je špatné počasí, schůzky s kamarádkami a jejich dětmi...
17.00 - 18.00 příprava teplé večeře, děti si hrají samy, jeden den v týdnu v této době doučuji, pak bývá večeře hodně rychlá
18.00 - 19.00 poklizení provozního denního bordelu (nádobí, hračky na zemi, zamést drobky, odpadkový koš), čtení nebo hraní si s dětmi, jak vyjde čas
19.00 - 19.30 koupání dětí (obě najednou), večeře
19.30 - 24.00 3x týdně práce, zbytek týdne volná doba pro četbu, manžela, který se po osmé vrací domů, koníčky, televizi, ve výjimečných případech pro drobnější domácí práce, které se nestihly udělat přes den (obvykle věšení a sundavání prádla - dělá manžel:-))
24.00 - jdu spát a čeká mne příjemných devět hodin spánku:-)

~z~

4.4.2009 23:15:48
Uff! Tak to je opravdu moc hezký článek, Heleno!
Ačkoliv mám teprve osmiměsíčního synka, už doma rozebíráme, kdy že je ten "optimální" čas na druhé dítko. Mám bratra staršího o necelých patnáct měsíců..
Moje mateřská bude trvat dva roky (rozhodla jsem se tak bohužel kvůli penězům), babičku ani chůvu nemáme, takže jsou dvě varianty.
Buď otěhotním tak (podařilo-li by se to :o)), abych byla doma dál, s druhým potomkem a budu to holt muset zvládnout, anebo odejdu z práce a začnu pracovat tzv. na sebe, nejlépe z domova (což by do budoucna neměl být dle našich výhledů problém) a budu tak se synkem, než půjde do školky, pak budu dál pracovat a další dítko poviju třeba až za čtyři, pět let.
Ještě donedávna jsem přesně nevěděla, kterou z těchto možností zvolit, i když jsem většinou byla spíš pro tu druhou.., nicméně předevčírem jsme šli dvakrát na procházku a pokaždé jsem potkala jinou maminku, kterážto vedla za ruku cca dvouleté dítko a tlačila kočárek s dvojčátky! Představa, že by se mi něco takového taky "stalo" (v naší rodině by to nebylo nic neobvyklého), mě trochu vyděsila.
Syn se teď snaží lézt a pokud na něco nedosáhne, začne samozřejmě kňourat, taky mu rostou zoubky.., nic mi nevadí jako kňourání. I když už jsem si docela zvykla :o). Abych se dostala k věci - někdy jsem netrpělivá a nějak si neumím představit, že mám vlastně dvě miminka, tj. dvě děti takhle brzy za sebou.
Tak si říkám, že asi zůstanu u varianty, že budu mít dětičky dál za sebou. Vím, že by si vyhrály atd., přesto jsem přesvědčená, že když nebudu v pohodě, nebudou ani ony.
Tak uvidíme, třeba si to příroda ale připravdí jinak :o)
Držím pěsti, jste šikulka!
Helena, tři dospělé děti
  • 
4.4.2009 22:34:32
Měli jsme dvě děti přesně rok po sobě, když se narodilo druhé dítě, to první ještě nechodilo. Neměli jsme automatickou pračku, o jednorázových plenách nemluvě. Praní plínek zabralo denně tak tři hodiny, než se všechno vyvařilo, vypralo, pověsilo a večer ještě hodina žehlení.Kašičky se vařily a ne že se otevře konzerva. Denně obléct dvě děti, sejít ze čtvrtého patra, strčit je do jednoho kočáru, půl hodiny z kopce do obchodu, pak tu stejnou cestu hodinu zpět, odnést do 4. patra nákup, děti, schovat kočár do sklepa,jít uvařit. Manžel chodil z práce až večer, ani o víkendu nebylo moc zvykem, že by pomáhal. Po 15 letech jsme měli třetí dítě, to byla pohoda. Už jsem měla automatickou pračku zvládnout jedno dítě po těch dvou byla úplně hračka. Mezitím jsem stačila plést, a přečetla jsem tal jednu knížku týdně. Když tak přemýšlím, jak jsem to mohla všechno stihnout, tak mě napadají jen dvě věci. Nebyly počítače a zbytečné debaty a taky mi bylo něci málo přes dvacet. To je člověk nejvýkonnější. O deset let by to už bylo asi horší. Vzpomínám na to období ráda.
Jana, Pepča 07/05, Štěpán 10/07
  • 
4.4.2009 21:51:38
My jsme plánovali děti blízko sebe, ale nečekala jsem, že otěhotním, když ještě kojím tak rychle. Kluci jsou od sebe 27 měsiců, starší pro nás byl středem vesmíru a najednou se to změnilo. Nakonec se s tím docela dobře vyrovnal a k bráchovi se chová docela hezky. Dneska už ho teda učí lumpárny a malý ho ve všem napodobuje. Nakonec musím napsat, že svatý klid dokud mladší syn nechodil. Všechno se dalo zvládnout i bez babiček, které nám zásadně pohlídají ani pár hodin odpoledne. Naštěstí funguje 100% tatínek. Pro nejhorší, když jsem s nima sama venku a každý se vypraví na opačnou stranu. Ale vidím už teď, že jsou kamarádi.
čaroda
4.4.2009 21:27:02
Pekny :) muj vedouci disertace (studuji kombinovane) rekl ze pokazde kdyz se tam objevim jsem tehotna...poprve jsem skladala disert. zkousku, ted mam pred obhajobou..ale to uz bude mimi na svete. Doufam ze to stihnu dopsat :)) Rodime kazdym tydnem, starsi je 2,5lety a manzel stale v praci a na stavbe..stehovani v lete...timing nic moc ale holt "jaky si to udelas :))" Jo a rodicum uz si radeji vubec nestezuju..to bych si vyslechla...a hlidani samo zadne..nejvic mi pomuzou kamaradky. Nejtezsi pro me je si o tu pomoc rict~j~
4.4.2009 21:14:13
ahojky, musim reagovat, protoze presne to co pises, planujeme taky. Tehotna zatim nejsem, jeste na tom ani nepracujeme, malymu bude ted 9mesicu, takze jeste mame "jakoby" cas. Rikala jsem si ze kdyz budu uz doma, tak to udelame vsechno najednou, a nebudu si kouskovat materskou. tak jsem si ji taky vzala na 2roky. Clanek je to krasny, realni, mam z toho i obavu, ale presne, tesim se na to az to BUDE LIP prijde a to ono urcite prijde :)) takze preju hodne stesti a rychly a bezproblemovy porod a hlavne zdrave miminko. ~x~
Danyla
4.4.2009 20:59:58
Ahojda, předem chci moc a moc poděkovat za článek, lépe bych to ani já nenapsala. Jako maminka dvojčátek, vím, co je to starost. Musela jsem se pousmát nad tím,že maminka má vždy plnou náruč dětí, které se domáhají její pozornosti. Já mám plnou náruč stále. Moje děti na sebe žárlý a když je u mě jeden, musí být druhý. A je to se vším. Ruce už teď mám vytahané od neustálého tahání obou dětí. A ta čokoláda, tu jsem potřebovala první rok jejich života snad tunu:))) Je bezva vědět, že je na tom někdo stejně jako já. Ale miluji své děti a i když to někdy je náročné nikdy bych neměnila. Vždyť pro to tady jsme. Tak zdar všem maminkám a neposedným dítkám.
Daniela
matahari+T 06+A 08+S 10
4.4.2009 20:48:23
MY MELI KLUKY 18 MĚSÍCU OD SEBE A POUŽÍVALI JSEM SOUROZ. KOČAR ASI 5 MĚSÍCU, TAKŽE MYSLÍM, ŽE VY BYSTE SE BEZ NĚJ SKORO OBEŠLI, ALE ZALEŽÍ SAMOZŘEJMĚ NA STARŠÍM - usnadní se tím žarlení, když má mimi kočar já ho chci taky apod.... my měli EASYWALKER DUO holandské výroby a byl opravdu senzační...cena, skaldnost..prostě nej vřele doporučuji!!!!!
matahari+T 06+A 08+S 10
4.4.2009 20:41:09
když bylo synovi necelý rok zjistila jsem že jsem těhotná a ted mame dva kluky rok a pul po sobe (druhy se narodil dřív). MOmentalne jsou jim 2a čtvrt a 9 měsíců...ale myslím, že nejhorší máme úslěšně za sebou.
Musím s autorkou ve všem souhlasit, škoda, že více nerozvedla PŘIPRAVIT SE NA NEVHODNÉ CHOVÁNÍ DRUHÉHO.
Sice jsem staršího během těhotenství připravovala na miminko jak se dalo a bylo to díte kolektivu, takže stále mezi detmi a jinými miminky, ale co se stalo po narození mladšího!!!!!!!!!!!!!!!! Na to jsem nebylo připravná ani v nejmenším. Několik 20 a více minutových histerických scen, ničení všeho možného, dělání naschválu, sabotování naprosto všeho..to je jen stručný výčet, čím jsme si všichni prošli...NAŠTĚSTÍ: to trvalo jen 6 týdnů, protože díky internetu jsem si po neuspěšných metodách (vysvetlovaní, slibovani, nadavani, přes zadků a zavíraní do pokoje) načetla JAK NA NĚ!!!! Prostě mí tpochopení pro velkou životní změnu, které díte v roce a pul prostě nepochopi za 5 minut, ignorovat vztek a zuření protože jak jsem zijistila: I NEGATIVNI POZORNOST JE POZORNOST!!! a hlavně se snažit aby se jeho hnev, když už je, obracel proti Vám, a ne proti mladšímu sourozenci (prostě se zlobí na Vás, že jste mu nedovolila skákat mladšímu po hlavě a ne na mladšího, který ho za to nebude mít rád apod) Všem spolumatkám přeji sílu, důslednost a pevne nervy...ono to pujde....dnes mají báječný vztah a opravdu se milují, mladší na staršího vzhlíží jako na ikonu a starší o něj pečuje - PO SVÉM (pujčuje mu své šroubky, které ukrad tátovi a které si mladší ihned vehemntně strká do pusy, rve mu do pusy dudlík, nevadí že opačně poutkem dovnitř, češe mu jeho pleš apod) ALE JE TO NÁDHERNA - NIKDY BYCH NEMĚNILA ~s~
Markéta
  • 
4.4.2009 18:32:43
No, pravda je, že když jsem čekala druhého syna a už si přes břicho neviděla na pantofle, tak mi osmnáctiměsíční prvorozený úžasně pomáhla při věšení prádla - měl pomocníčkovské období, tak podával kolíčky a ponožky a bral to jako vyznamenání (Teď je mu sedm a do domácích prací se nijak ochotně nehrne.)
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 236 [Dalších 166 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.