| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí v Lucembursku II.

[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 270 [Dalších 150 >>]
Renata + 2 piskoti
  • 
5.4.2009 0:06:27
magggi rodila jsem sve prvni ditko v temer v 32 letech, druhe v 34. Rodila jsem v Australii. Prvorozena dcera se narodila v utery pred 22 hod. Na par hodin byla v inkubatoru protoze se lehce zacala dusit, ale hned po te co ji vycistili pusinku od "necistot" tak nam rekli ze tohle se stava. Doporucuji ji dat na pozorovani do inkubatoru.Souhlasili jsme. Presto kdyz jsme prisli s tim ze ve ctvrtek chceme jit domu, nebyl v tom zadny problem. Jelikoz nam ale objednali specialistu na patek na 7 rano, tak jsem nakonec jeste jednu noc v porodnici zustala. Ale po te co specialista malou prohlednul (byl to uz treti Dr.) a opet nam bylo sdeleno ze dcera je naprosto v poradku, jeli jsme domu. Syn byl narozen ve ctvrtek v 18 hod, v sobotu k obedu jsme uz byli doma. Nepripadam si jako nejaky hazarder. Tady sdelis termim opusteni porodnice, sestra objedna pediatra aby se prisel na mimi podivat a pokud on neshledal zadny problem jde se domu. Je bezne ze po "normalnim" porodu jsi v porodnici 2-3 dny a po "cisari" 4-5. Osobne si nemyslim ze dlouhy pobyt v nemocnici je lepsi. Formulka "muze se stat cokoliv" mi osobne nahani hruzu pro tu formulaci. Pred 9 lety mi tohle rikal Dr. ktery me presvedcoval ze muj slepak musi ven, stejnymi slovy. Nakonec to byl on, ktery me pri operaci temer zabil svou nedbalosti! O dva dny pozdeji me jini dva lekari zachranovali zivot. Trvale nasledky mam dodnes a budu je mit cely zivot. Takze "muze se stat cokoliv" je i v nemocnici. Moji neter (ted ma 8 mesicu) napr. spalili na vyhrivaci podlozce. Nastesti u ni to nebylo nic vazneho, v jejim pripade mela stesti ze sestra prisla "brzy". Ditko v druhem inkubatoru takove stesti nemelo a melo popaleniny. Jistotu nemas nikdy a v nicem. Tod muj nazor a me zkusenosti.
kili
  • 
4.4.2009 23:49:15
:-)) pitomou debatu můžete ukončit prostě tím, že nebudete reagovat. Tykáním mne nenaštvete, ba ani ničím jiným, toho jsem dalek, aby ne někdo naštval, tím spíše anonym.



Kohnova
  • 
4.4.2009 23:42:26
Podivej, kili, kdyz reknes: "nemíním psát si s těmi, kteří mi tykají", tak pak uz muzes psat hory doly cerny les, ale stejne bude jasne, kde je realita. Tykam ti ted schvalne, aby ses nastval a tim se ukoncila tato pitoma debata beze smyslu.
kili
  • 
4.4.2009 23:37:11
- nevím, jestli nerozumíte. Ani se Vás neptám, jestli přemýšlíte.

Vy jste se ptala - L.C. :

" Kdyz tak hledim na tu vasi tykaci debatu, premyslim, zda-li jde vazne o vyvraceni vecne chybnych argumentu argumenty vecne spravnymi? "

a já jsem odpověděl, že nevím. Stejně tak se nyní ptáte, jestli nerozumíte, což opravdu nemohu tušit.

- nepotřebuji si dělat jasno, jde o prostor veřejný, přístupný jak anonymům, tak identifikovaným. Nejspíše nepozorně čtete, co píšu, já jsem nepsal o decentním uporoznění neodpovídáním, ale o tom, že decentně upozorním, že nebudu odpovídat.

- mně je úplně jedno, jestli působím komicky, netrvám na vykání, jak jsem psal a Vy nepostřehla, já přece nemohu nikoho donutit, aby mi vykal, jen prostě nemíním psát si s těmi, kteří mi tykají.
Vlastní důležitost nehodnotím vůbec, takže ji nemám ani jak přeceňovat, vůbec se o to nezajímám, mám to za naprosto nepodstatnou věc.
Kohnova
  • 
4.4.2009 22:51:44
"- Vy jste se ptala, jestli přemýšlíte, já jsem odpověděl, že nevím, jestli přemýšlíte".... nerozumim? Ale pokud nevite, jestli premyslim, tak odpovidam ANO, premyslim, vetsina lidi tak ci onak nekdy premysli.
Pane kili, myslim, ze si potrebujete udelat jasno v tom, jestli je tenhle prostor anonymni nebo verejny.
To decentni upozornovani neodpovidanim je legracni. Vy si to asi uplne neuvedomujete, ale fakt pusobit trochu komicky, trvat na tom, ze Vam bude vykano v prostredi, kde si vsichni ostatni tykaji, neni to ani vecne ani to nesvedci o tom, ze neprecenujete vlastni dulezitost.
magggi synáček z léta09
4.4.2009 22:25:36
takže nebudu s nikým polemizovat a vyjádřím se jen k článku. Víceméně se přidávám k jednomu z prvních názorů, že popsaný porod je pro zdravé a bez komplikací, pro mladé matky a pro statečné.
S miminem se může stát cokoli v něolika dnech, které jsou kritické - myslím, že 4 dny hospitalizace za normálních okolností asi nejsou pro srandu králíkům.
Čeká mě první porod v 35 letech. Rozhodně bych se neodvážila experimentovat s životem svého dítěte ani se svým /kvůli němu/.
Připadá mi přitažené za vlasy všechno odmítat, včetně většiny vyšetření v těhotenství - alternativa ano, ale "vocamcaď pocamcaď." Už před staletími a tisíciletími se matkám braly chvilku po porodu děti, aby se prohlédly, umyly a ošetřily (dtto matky)...
A monitor? Určitě je s personálem donhoda - nikde není psáno, že se musí ležet na zádech - pokud matka nebude rýt a vehementně se dožadovat porodu z pravěku, jistě s ní povedou dialog.
Navíc každému vadí něco jiného - ze zkušenosti mé sestry: monitor totál pominula, brala to jako běžnou věc, co ji lehce vytočilo, byla injekce na spaní (byl ještě čas), o níž se domnívala, že je na bolest. Bolest se nezmírnila, jen 2x víc cítila, že proti tomu nemůže nic dělat, protože byla totál utlumená...
Jinak vše ok. Nástřih vyžadovala, pokud to bude nutné - dvě naše společné kamarádky si taky "vymýšlely" porodní plány atd. a mudři ten "nátrh" pak nestačili stehovat a alternativní dámy se nemohly pořádně posadit pěkně dlouho...
A vůbec - asi je to tím, že jsem bývala z oboru a vím, co se všechno může stát, takže porody ambulantní, porody doma, porody virtuální či kýho čerta je pro typy: Co oči nevidí (resp. co vzdělání nedá), to srdce nebolí (resp. toho se nebojíme;o)))
kili
  • 
4.4.2009 22:11:15
- Vy jste se ptala, jestli přemýšlíte, já jsem odpověděl, že nevím, jestli přemýšlíte

- dotyčná se nemohla nijak dotknout mých citů, je mi zcela lhostejná jako anonym, je to z mé strany psaní čisté věcné a popisné, bez jakýchkolivěk citů a osobních podjetí,

- žádný bonton není postaven tak, aby považoval za vhodné nabízet tykání tomu, koho předtím veřejně označíte za dědka a lháře

- žádné vykání nevymáhám, tykajícímu nemíním odpovídat a tak ho na to decentě upozorňuji

- není mi třeba posilovat vlastní důstojnost a ani k tomu nikterak nesměřuji, psaním s cizinkou už vůbec ne, to by bych měl za nesmyslné

Kohnova
  • 
4.4.2009 21:30:45
kili: premyslim, plati to i s prihlednutim k tomu, ze se dotycna dotkla VASICH citu.
Vekovy rozdil -alespon co se tyce bontonu- hraje rozdil pouze v pripade, ze pan je ve veku kmetskem a preje si byt jako kmet vniman a dama ve veku jeste divcim a neprovdana.
Pokud jsou VAM jedno zvyky lidi tam ci onde, je to spis VAS problem, nez jejich, ale vlastni dustojnost vymahanim internetove satisfakce prilis neposilite.
singera
  • 
4.4.2009 21:26:22
cizinka celý den na scéně :-) :-) :-) :-) :-) :-(
singera
  • 
4.4.2009 21:23:59
autorka to snad psala do notebooku a to už měla po po..
[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 270 [Dalších 150 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.