| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí v Lucembursku II.

[<<Předchozích 120] Příspěvky 121130 z 270 [Dalších 140 >>]
kili
  • 
4.4.2009 20:55:02
- co si kdo většinou dělá, je mi jedno, stejně jako míra významu, který kdo čemu přikládá, já jsem ale nikde nenapsal, že mne to uráží, o titulech jsem se nikterak nezmínil, nick tykání nezavdává, nežádám respekt, předpokládám slušnost

- Vaše poušení o bontonu je sice dojemné a nemyslím si, že by mi ho bylo zapotřebí, ale když už chcete, tak etiketa nevybízí dámu nabízet vykání cizímu, kor když tatáž dáma tomu, komu tykání nabízí, spílá do předtím dědků - tedy je tu i jistý věkový faktor, když už pomineme ostatní označení včetně lháře

- nevím, zda o tom přemýšlíte
Kohnova
  • 
4.4.2009 20:54:43
cizinka: vsak jo. Ono hlavne vzbuzuje podaveni (IMHO), kdyz nekdo na internetove diskusi vyzaduje, aby se mu vykalo :).
cizinka1
4.4.2009 20:29:44
Kohnova,

Uprimne, kdyby nekdo na Rodine by se podepisoval jako "primar", nebo "MUDr. Kovanda", prislo by mi to jako krajni trapnost. Jako obecne pouzivani titulu mimo pudu, kde maji smysl (akademicke prostredi), nemocnice a pod. Vim, ze ve stredni Evrope jsou k tomu lidi jaksi naklonenejsi, ale prece ne az tak. Respekt by to urcite nevzbuzovalo, spise pobaveni.

Ale jsme vazne OT, zac se omlouvam.
cizinka1
4.4.2009 20:21:37
Kili, Logika, racionalita a drzeni se tematu vubec nejsou tvoje silne stranky (ani tve particky na ZdN). Takze tenhle skok mysleni jiz nehodlam s tebou absolvovat. Mej se pekne!
Kohnova
  • 
4.4.2009 20:21:33
kili: nic ve zlem, na diskusnich serverech si lide vetsinou tykaji, je to takovy uzus, vetsinou nikdo nepriklada tak zasadni vahu vlastni dulezitosti, aby ho to urazelo. Tykaji si treba i takovi lide, kteri kdyz se setkaji ve skutecnosti, tak si vykaji a tituluji se.
Takze pokud pozaduji, aby mi ostatni diskutujici vykali, je lepsi to predem rici a take neni v takovem pripade takticke si davat nick "kili", lepsi je "lekar" nebo "MUDr. Kovanda" nebo "primar v nemocnici" ci tak neco podobneho, co muze event. v diskuterkach probudit vice respektu.
S tou etiketou je to zhriba tak, ze pokud dama nabidne panu tykani, tak byt pan neni primo polichocen (dama spatne odhadla situaci), mel by prijmout. K odmitnuti je treba velmi zavazneho duvodu, pricemz uvest damu do trapne situace je zavazny prohresek proti bontonu.
Kdyz tak hledim na tu vasi tykaci debatu, premyslim, zda-li jde vazne o vyvraceni vecne chybnych argumentu argumenty vecne spravnymi?
kili
  • 
4.4.2009 20:06:33
poté, co jste na serveru ZdN předvedla, jakou pozornost umíte vyvolat Vašimi vlastními výroky, je Vaše hodnocení vystupování jiných hodně troufalé a naprosto nekompetentní.
cizinka1
4.4.2009 19:58:42
Kili, ani ve snu mne nenapadlo, ze budes takovy mimon, a na tykacim se serveru budes pozadovat vyjimecnou pozornost, aby kazdy si pamatoval, ze s kilim se NETYKA. A vis, nevim proc by nekdo by ti vyhovel, kdyz sam zadnou pozornosti nevynikas, spise naopak. No, na tebe srandovni podivana, ale kdyz ti vyhovuje, uzij si to~;).
kili
  • 
4.4.2009 19:48:52
nemíním prohledávat diskusi, nicméně samotný Váš odkaz ukazuje, že tykáte, aniž by to bylo přijato a Vámi uvedená nabídka je analogní takovému způsobu žádosti o půjčku, při kterém si žádající bez svolení hned vezme to, co chtěl, aniž by dostal svolení.
cizinka1
4.4.2009 18:58:25
Kohnova,~t~~R^
cizinka1
4.4.2009 18:31:10
Kili, ty vis ze jsem tvrdohlava a nesnasim lez. Takze tady je muj naprosto prvni prispevek, ve kterem jsem ti pratelsky jako trvalemu navstevnikovi navrhla tykani: http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/prisp.asp?id=10475899. Tak mi tady nevykladej, ze jsem ti navrhla az po te, co jsi odmitl! Najdi mi jediny prispevek pred timto, kde ti tykam! A jiz nelzi, prece stejne vis ze te nachytam.
[<<Předchozích 120] Příspěvky 121130 z 270 [Dalších 140 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.