| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí v Lucembursku II.

[<<Předchozích 140] Příspěvky 141150 z 270 [Dalších 120 >>]
kili
  • 
4.4.2009 12:01:43
- nepoučoval jsem o slušnosti, byla jste to Vy, kdo mi tu dával poušení o tom, co dáma smí, pokud máte za správné, abyste začala tykat a poté na odmítnutí tykání začala toto nabízet, pak jisgtě rozumíte etiketě po svém

- znova : reagovala sice na konkretní věc, ale napsala věc obecnou a v žádné z nich nepodala důkaz toho, že provedením zákroku léčí ten, kdo ho provídí, svou vlastní úzkost a netrpělivost
Mab
4.4.2009 11:53:56
Kili, čistě z profesionálního hlediska by mne zajímalo jak vypadá postup tvých podřízených při a těsně po porodu fyziologikého novorozence. Zvláště mne zajímá ten vitamin K - tedy kdy po porodu a v jaké formě je novorozenci podáván.
Na svém pracovišti (jsem t.č. neatestovaný pediatr) podáváme opravdu do 2 hod. od porodu (většinou do 20 min. od porodu) vit. K intramuskulárně. Když jsme podávali vit. K v kapkách většina dětí jej nedokázala v sobě udržet, ublinkávali ještě zbytky plodové vody apod. Tedy množství vit. K, které bylo dítěti podáno se nedalo přesně určit. Proto mne zajímá standartní postup jinde. (nemluvím o matkách, které mají jasnou představu co chtějí a nestandartní postupy jsou jim samozřejmě po dohodě umožněny).

S tím, že děti jsou odsávány z průdušek samozřejmě také nesouhlasím, jednak je to technický nesmysl a i odsáatí z horních cest dýchacích se děje jen v indikovaných případech.

Vážení a měření se děje většinou v době, kdy se matce zašívá porodní poranění a v tom případě je s dítětem např. otec.Jinak není důvod odnášet dítě z náruče matky, pokud si to výslovně nepřeje.

Co se týče žloutenky a fototerapie je rozdíl jak se dítě jeví navenek a jakou hodnotu bilirubinu má v krvi. Jsou přesné indikace k fototerapii, takže si nikdo nevymýšlí jen tak od oka koho svítit bude a koho ne. - To jen tak pro doplnění.
Tulka
4.4.2009 11:33:36
kili,jenom technická.Cizinka by si zasloužila metál za trpělivost,jakou tu předvádí v diskuzích s tebou~;).A k Líze,jestli popíráš její pro mně snad ještě logické vysvětlení,tak je to o to smutnější.Jinak už vůbec nejsem schopná pochopit zásahy do normálně probíhajících porodů.
cizinka1
4.4.2009 11:27:58
-Pak kili nepoucuj o slusnosti, kdyz zrejme o etikete nic nevis.

-Zrejme jsi zapomnel sledovat vlakno a kontext, jestli jsi nevsiml, v kontextu ceho Liza psala svuj prispevek. Jeji postreh je aplikovatelny na jine obory: zcela jiste v nekterych pripadech je, nicmene v tom konkretnim, o kterem se tady bavi, ano.
4.4.2009 11:19:40
Cizinko, já ti nevím.. rodila jsem neplánovaně v Krči, páč mě z Podolí vylifrovali s tím, že rodí moc lidí najednou ~:( a hned po porodu jsem řešila hlavně to, jak vydržet šití bez anestezie (osoba, co mě šila, mi tvrdila, že anestezie dát nejde... o šest let dřív v Podolí to šlo...) S Hugem byl celou dobu manžel, takže ten by moh vědět, ale není doma. A vlastně jak ho znám, určitě by si na nic takovýho nepamatoval ~:-D Tak sorry, že neposloužím. Jinak příkladů toho, co dělali násilně a zbytečně, můžu pár dodat, jestli tohle byl smysl otázky :-)
kili
  • 
4.4.2009 11:11:54
- Ano, Vaše lež, prokazatelně Vy jste mi prvně začala tykat, berte si to jak chcete, já si s každou dámou netykám, ani nepřijímám nabídku každé dámy k tykání a pokud jste nepostřehla, že si s Vámi odmítám tykat, pak máte poněkud setřelý postřeh

- imputujete kontext tam, kde nepatří, Líza jednoznačně psala v obecné rovině a pak se vrátila k souvislostem s věcmi porodnictví, kdyby to obecné tam nebylo, nereagoval bych

- nevyjadřuji se k porodnictví, na rozdíl od Vás se k tomu necítím kompetentní

cizinka1
4.4.2009 11:06:28
Kubulo, jeste pred tim, nez mizim. Rodila jsi relativne nedavno v Praze. Jak miminkovi podavali vitamin K?
4.4.2009 11:02:55
Cizinko, tak to jo, jestli ti jde o osvětu. Já se bála, že si myslíš, že to vysvětlíš Kilimu ~;)
cizinka1
4.4.2009 11:02:44
Kili, zase lez: Jsem ti tykani nejdrive nabidla, jsi mi neodpovedel. A dame se to neodmita. Beru to jako tvuj spolecensky lapsus, a tykam. Neodpovedel jsi mi ani "ne", coz bylby take lapsus;-).

Ja rozumim dobre kontextu receneho: mluvi se to tady o porodech. V jedine vete a prispevku neni technicky mozny zakomponovat vsechno, aby veta byla maximalne presna. Prave proto zbyva spolehat na ctenarskou vyspelost publika a jeji schopnost cist recene v kontextu.

Kdyz tady nejde o obvinene a zalovane, a nejde o soud, vratme se k tomu, co to je. Diskuse. Takze proc se porody podle vas urychluji rutinne?

Ja te jiz po nekolikate zadam o vysvetleni.

Ale ted jiz opravdu se loucim, musim s detma ven.

amálkaZ
4.4.2009 11:00:56
blbě jsem se zeptala-proč je třeba porody urychlovat rutinně-i tam kde se žádné komplikace nepředpokládají. Ovšem tlačenici a konec směny chápu~:-D
[<<Předchozích 140] Příspěvky 141150 z 270 [Dalších 120 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.