Kohnova |
• |
4.4.2009 10:55:50
amalka: protoze nekdy je to potreba. Treba aby se dite neudusilo, nebo matka nevykrvacela.
A jindy staci prani mit rychleji po sichte, nebo tlacenice prichazejicich rodicek na porodnim sale. Mne se tohle stalo prave v me jinak celkem oblibene FTN, rodim si rodim, nacez vejde MUDr. Sever rka: "Dejte ji oxik, uz je nemame kam davat.". Asi si myslel, ze ma mentalni kapacita nepobere, ze mluvi o mne a co rika, nebo mu to bylo jedno, ale URCITE to bylo v zajmu zdravi meho a PREDEVSIM meho ditete. Proste... neumela jsem si toho vazit :D. |
kili |
• |
4.4.2009 10:54:26
- překrucujete skutečnost, já jsem napsal, že dáma netyká sponte sua, nikoli že tykání nenabízí, dále jsem napsal, že začít někomu tykat a po výtce nabízet tykání je porušením společenských norem, prostudujte si to sama
- pokud rozumíte dobře česky psanému textu, pak si znova pročtěte, co napsala líza, je to prvně obecné a posléze teprve vztaženo k porodu, já jsem se vyjádřil zcela jednoznačně k tomu obecnému - nemyslím si, že jsem obžalovaný, předjímáte nepatřičně, ulustrace příměrem není představením vlastní role - neprůkazné a neprokázané tvrzení je smyšlenka, nevyjařuji se k porodnictví, nicméně skutečnost, že neumíte vysvětlit smysl zákroku kolem porodu, nemám za důkaz toho, že tento zákrok je léčbou úzkosti a netrpělivosti lékaře, který ho provádí |
Kohnova |
• |
4.4.2009 10:51:04
kili: tys doktor, coz? "Chcete snad OHROZIT SVE DIIIIITEEEEE??!!!" Bububu, uz se bojim. Bohuzel jsem se tenkrat na to MUDr P. ptala. Takze mne tim nenakrmis.
|
cizinka1 |
4.4.2009 10:49:41
Kubulo, ano. Ta energie stoji za to, aby ctenar mohl by si udelat nazor. Nikdy cele publikum neudela se nazor stejny, ale pro jeji cast stoji za to se poprat. Vice casu jiz nemam, s kilim se loucim.
|
amálkaZ |
4.4.2009 10:48:46
taky mě zajímá-proč se porod urychluje!?
|
4.4.2009 10:47:15
Cizinko, jen taková myšlenka se mi vkrádá: Napadlo tě (snad ti můžu tykat), že někdo prostě nechce vést debatu směrem, který by odhalil jeho argumentační, logické a osobnostní slabiny? A že ať vynaložíš jakékoli množství času a energie a vybrousíš a upřesníš své argumenty až do bezvědomí, ten člověk si stejně pojede dokolečka po své vlastní koleji?
|
cizinka1 |
4.4.2009 10:43:11
kili, pak prostuduj prirucky etikety, kdo ze ma nabidnout tykani. Zeny v evropske kulture se berou jako ty orientovanejsi v sociabilite, prave proto maji vysadu projevit iniciativu ve vecech podavani ruky, tykani a pod. Nevim o jake "bezne spolecenske norme" mluvis, na zadnou takovou jsem nenarazila, urcite ne v priruckach etikety ani v praxi mezi kultivovanymi lidma.
Se nemluvi tady o pacientech obecne, v teto diskusi jde o rutinni amniotomii, klystyru a nastrihu. Dva prvni postupy maji mylnou povest urychlovacich. Nastrih doprovazi spousta nikdy nedokazanych mytu. Pro koho se stale provadi? Prosim prilozit dukazy pokud budes zminovat duvody. Kdyz si myslis, ze jsi tady obzalovany na tomto serveru, prijmi uprimnou soustrast. Jeste jsi nedokazal, ze je to smyslenka, a ne opodstatnena kritika. Takze proc se porod rutinne urychluje? |
kili |
• |
4.4.2009 10:42:26
- Ve stati, jejíž autorka je představena jako lékařka, jsou výmysly formulovány srozumitelně
K tomu, co právě nyní sdělujete Vy - novorozenec se neodsává - tvrzení, že se Vitamin K podává injekčně nepatřičně, nijak nedokládáte - čtenář jistě může údaje autorky vnímat jako skutečnost, když se autorka představuje jeko lékařka, i proto zde uvádím, že její popis drtivého dílu postupů je zcela falešný, mám za to, že i záměrně falešný a/nebo odrážející nebývalé mezery v jejím vzdělání - ty věty jsou naprostými výmysly a ničím jiným než výmysly a nemají jiný smysl, než výmysly |
kili |
• |
4.4.2009 10:33:24
- začít tykat sponte sua a po výtce nabízet tykání je hned dvojím projevem hrubého porušení běžných společenských norem. Server neoznamuje tykání jako usus jemu vlastní
- nepředložila jste žádný důkaz toho, že lékaři si skrze zákroky na pacientech léčí vlastní úzkost a/nebo netrpělivost, Vaše intuice a to, že Vás nenapadá žádné jiné vysvětlení, důkazem není, byť to Vy za důkaz třeba i máte (jakkoli jinak protekujete výhradně vědecké způsoby poznání) - není to soudní proces, ale princip je stejný, první bylo tvrzení, že něco je, takže tvrdící má prokazovat, ne ten, kdo ono tvrzení odmítá - nenabídl jsem dvě možnosti a vyjadřoval jsem se k tomu, co není kritikou, ale smyšlenkou |
cizinka1 |
4.4.2009 10:30:56
Kili, nerozumis. Novorozenec po narozeni se meri. Odsava se. Oddeluje se od matky. Vitamin K se picha. Mozna ne ve Vsetine, co ja vim. Ale ve spouste nemocnic ano. Pani Maslova popisuje prazske pomery, kteri by "sedly" na spoustu dalsich nemocnich. V Praze se zdravotnici uci, a tyhle pomery se roznasi vid? A to vsechno je celkem nasilne naruseni toho, jake potreby ve skutecnosti ma. To je cela pointa Maslove, kterou ctenar pochopil by bez problemu.
Ty vety nejsou vymysly, jenom nechces pochopit jejich smysl. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.