| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí v Lucembursku II.

[<<Předchozích 160] Příspěvky 161170 z 270 [Dalších 100 >>]
MarkétaP + 4 dcerky
4.4.2009 10:25:41
Mluvili o vit. K ...
4.4.2009 10:22:00
Č jako "čte"

No logicky, už moje babička říkala, že kniha je záhuba domácnosti
cizinka1
4.4.2009 10:20:50
kili, ale nabidne tykani, kdyz je to kulturne vhodne. Kdysi na PD jsem ti to formalne nabidla: s oduvodnenim, ze jiz jsi trvalym prispevatelem, a tady se tyka. Ani jsi neobtezoval odpovedet.

"- Vámi předkládano za důkaz nemám". Takze, dukazy lekarske vedy, nejsou dostatecne? Tak predloz svoje vysvetleni, proc porody stale rutinne se urychluji? Mne nenapadaji jine duvody, nez Lizou zminene: ze nutkani je ze strany personalu, nikoliv z rodicky.

"- to je podivná logika na způsob "obviněný má dokázat
nevinu, protože tvrdí opak toho, co obviňující " - jde tady spise o diskusi nez soudni proces. Tak, jak pise Liza neni. Jak to teda je?

"- Vaše pointa má drobnou vadu, vyjmenovaní avisované části obecných možností není zjednodušením" Nabidl jsi dve moznosti: projekci vlastnich obav a patologickou zast. Ani jedna nezda se mi jako padne vysvetleni. Spise jako nerudny pokus odklidit kritiku do "problemu" kritizujiciho.
kili
  • 
4.4.2009 10:20:33
- pointa se nevyjadřuje výmysly, já jsem reagoval na výmysly, které autorka dané stati uvedla a na nic jiného

- žádný standard podávání K-vitaminu injekčně fysiologickým novorozencům neexistoval, takže ani nemohl být zrušen, jsou poměrnmě vyjímečné stavy, při nichž je tento způsob profylaxwe haemorrgahické nemoci novorozence nezbytný

cizinka1
4.4.2009 10:12:39
Kili,

Myslim, ze spise ti unika pointa toho, co pani Maslova v clanku rika: ze novorozenec ma jine potreby nez to, co zaziva po narozeni. Nevim jestli nechces, nebo nejsi schopny to pochopit, ale tady nejde o aspekty technicke, zda novorozenci jde ci nejde natahnout nozicku, ale o to, ze neni duvod nastavovat novorozence do polohy, ktera neni pro nej prirozena, a je nasilne vynucena. Nejde o to, ze saci reflex nevymizi, ale to, ze pro uspesne kojeni je dulezite, aby prvni hodiny po narozeni miminko stravilo v bezprostredni blizkosti matsinych prsu. Jde nasilim napravit to, co nasilim po porodu bylo znicene, a pres bolest a utrpeni zase matku a dite "rozkojit", otazkou je, zda je toho treba, kdyz jde to i bez toho, aby se vytvarely umele prekazky?

Kdy se zrusilo injekcne podavani vitaminu K jako standardu?
kili
  • 
4.4.2009 10:05:21
- dáma netyká sponte sua

- Vámi předkládano za důkaz nemám

- to je podivná logika na způsob "obviněný má dokázat
nevinu, protože tvrdí opak toho, co obviňující "

- Vaše pointa má drobnou vadu, vyjmenovaní avisované části obecných možností není zjednodušením
kili
  • 
4.4.2009 9:58:46
to mohu těžko vědět já, otázku jste měla položit těm, kteří to prováděli
cizinka1
4.4.2009 9:57:28
"- zneužíváte mé odmítnutí tykání, aby se Vám nedostalo odpovědi, udělám ještě jednu výjimku"
Dame se tykani neodmita.

"- říci se to dá, dokázat nikoli"

Co ze nejde dokazat? Ze aktivne vedeny porod neni ucinna pomoc? Na to dukazu je dostatek. Ze byla to sebepomoc chlapovi, kteri o porodu nic nevi, ale potrebuje "pomahat" - je to zrejme. Mimochodem, zeptejte se kolegu porodniku, proc jim to dela takovy problem sednout se na ruce a nezasahovat. Odpovedi budou svedcit o uzkosti z ruznych: psychickych a pravnich duvodu.

"- prokazuje ten, kdo tvrdí" - a i ten, kdo chce argumentovane tvrdit opak

"- jsou to možnosti, které, jak jsem psal, m.j. vedou k onomu karatelství" - no, to sotva. Je to zjednodusene vysveteleni: to byla moje pointa.
MarkétaP + 4 dcerky
4.4.2009 9:56:23
Kili, co tedy mým dvěma fyziologickým novorozencům hned po porodu injekčně aplikovali? Jako součást standardního ošetření.
kili
  • 
4.4.2009 9:55:48
Indikace k FT jsou dány zcela jaaně a přesně.

[<<Předchozích 160] Příspěvky 161170 z 270 [Dalších 100 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.