cizinka1 |
4.4.2009 8:55:51
Kili, ale zakroky, o kterych je rec se z porodnictvi mizi - a to z duvodu, ktere popsala Liza. Vira v jejich ucinnost se rozsirila v dobe mylne interpretace porodniho procesu. Snad si nemyslis, ze v historii mediciny nebyl zadny chybny postup, a ze je kritizovat muzou jen ti, kdo nenavidi lekare? A obecne, co to ma byt, ta nenavist lekarum, kterou hojne pripisujes lidem. Je nutno nenavidet celou profesni skupinu (to pak dotycny byl poradnym misanthropem!), aby si dovolil kritizovat lekarsky postup nebo aspekt zdravotnicke kultury? Vis, nekdy takove slovni spojeni se pouziva jako oznaceni celku pro cast: jako "nemam rad Strindberga" (mysleno jeho tvorbu, nebo "nemam rad komunisty" (mysleno komunizmus), ale smysl, ve kterym mohlo fungovat jako smysluplne receni "nemam rad lekare, ucitele, psychology nebo delniky automobiloveho prumyslu", mi naprosto neni jasne. Tim chci rict, ze veci silne zjednodusujes.
|
cizinka1 |
4.4.2009 8:46:37
Kili, chces naznacit, ze dr. Helena Maslova je lharka? Nebo ze porodnice Praha-Podoli je neakreditovana?
|
4.4.2009 8:42:22
Občas tam ještě přidávají Č jako čte. Aspoň vidíme, co je v očích našich porodníků největším hříchem ženy- gramotnost.
|
kili |
• |
4.4.2009 8:31:38
možné je vše, zejména to, že tu kdosi z historky dávného vtipu chce učinit skutečnost. V akreditované nemocnici není možné užívat takových zkratek. Výmysl a křivé obvinění je jedna věc, důkaz něčeho takového druhá věc. Pomluva je jako uhel, když nepopálí, aspoň ušpiní. Jsou lidé, kterých zálibou je pomlouvat, záliba v páchání zla má půvab pro lidi špatné a drzé, kdykoli trest je daleko a na jeho místo nastoupí volnost.
|
kili |
• |
4.4.2009 8:25:49
" Jsou zákroky, které ve skutečnosti pomáhají lékaři, například tlumit jeho úzkost nebo mírnit jeho netrpělivost. Obvykle to kvůli nedostatečné sebereflexi neví ani ten lékař sám, a v případě našeho porodnictví jde o skupinovou nedostatečnou sebereflexi... "
Takové karatelství je příznačné m.j. pro ty, kteří jím projikují obavy vlastního svědomí do ostatních a/nebo pro ty, kteří hledají průchod své zášti vůči lékařům a jakkoli se vydávají za zdravotníky, mají s nimi společný toliko prostor, ve kterém se pohybují a sbírají účelově dílčí informace, aby je mohli užít jako Eskymáci, kteří radí obyvatelům Konga jak se chovat v období tropických dešťů. Ale nechť, na názor je právo a na jeho vyjádření svoboda slova. Svoboda jednotlivce končí tam, kde by omezila svobodu jiného a je i tak spjata s odpovědností a ti první by měli prvně zametat před vlastními prahy a ti druzí vědět, že házení kamenů po lucernách není zrovna prospěšná činnost. Hanět a radit je jedna věc a předvést vlastní umění věc druhá. Bylo by zajímavé vidět karatelku, jak netlumí svou úzkost a poznává, zda právě narozený je fysiologický, ba i jen to, co není třeba dělat, když to mrně zežloutne. Možná by hned přestala prskat jedovatou slinu a volala pomoc těch tupců, o nichž ví, že si svými zákroky léčí vlastní netrpělivost. |
4.4.2009 7:35:32
Pestřenko, napadlo mě to, ale myslela jsem, že to snad není možné...
|
Líza |
4.4.2009 6:29:50
Martino, s tvrzením, že lékařský zákrok je vždy prováděn, aby někomu pomohl, nemohu než souhlasit. Někdy je ovšem problém v tom, komu pomáhá a čím - není to vždy tak, že by pomáhal tomu, kdo je pacientem, a tak, jak předpokládá pacient, popřípadě pacient i lékař. Jsou zákroky, které ve skutečnosti pomáhají lékaři, například tlumit jeho úzkost nebo mírnit jeho netrpělivost. Obvykle to kvůli nedostatečné sebereflexi neví ani ten lékař sám, a v případě našeho porodnictví jde o skupinovou nedostatečnou sebereflexi... a říká se tomu aktivní vedení porodu. Rozuměj snaha o ovlivňování i zcela fyziologicky dobře běžícího procesu do té míry, že může vyvolat i komplikace, což si ovšem ti, kdo ovlivňují, nejsou ochotni ani schopni připustit.
|
Diva.Bara |
4.4.2009 0:39:57
Makůvko, když jsem ležela týden před porodem na riziku s dvojčaty, monitorovali mě 2xdenně. bylo mi to většinou dost nepříjemné, jedno mimi se hodně špatně chytalo tak jsem někdy ležela v jedné poloze i hodinu, nemohla se pohnout protože kluci prostě zlobili, často jim nevychávali jak měnili polohu. troufám si říct že kluky tím monitorem kolikrát i naštvali :) - ten den, kdy mě hospitalizovali pro hrozící předčasný porod (33tt), mi byl monitor dělán 2x v MOtole (kam jsem docházela do poradny a hodlala tam porodit) a následně ještě večer po převodu do MB (kam mě převezli pro nedostatek JIP míst pro mimi) jsem musela na jeden noční monitor, a na tom se kluci vyloženě vztekali - kopali hrozně, schovávali se, nechtěli se nechat natočit (když to takhle přeženu). občas mě poslouchali i dopplerem, to bylo příjemnější. nezpochybnuji nutnost monitorů, otázka je kolik bych muselo být (jestli 2x denně), a prostě mi byly nepříjemné (většinou mi během monitorování víc tvrdlo bříško kvůli poloze ve které jsem byla, ale mně bylo nepříjemně v jakékoliv poloze).
|
Pestrenka |
3.4.2009 23:54:51
Taky si myslím...
kdyby autorka rodila císařem, kleštěma, nebo minimálně s vyvolaným porodem a parádním nástřihěm, stejný sloh by byl naprosto v pořádku... |
Omega |
3.4.2009 23:35:12
Naprosto souhlasím. Autorka článku.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.