| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí v Lucembursku II.

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 270 [Dalších 230 >>]
6.4.2009 15:15:13
Bohužel, některé vrozené vady se projeví i později. Náš příklad: skoro ve 12 letech, a je to vada potenciálně ohrožující život ~;((
6.4.2009 14:18:53
Krásný příklad - hm, naštěstí jsem porodila rychleji, než bych upekla vánočku. Mě teda urychlovat nemuseli. A ani krom nástřihu nic jiného nestihli ~:-D
Petra+Mišák
  • 
6.4.2009 13:04:49
Tak si to, holka, představ, protože vrátit se můžeš i pátý, desátý, dvacátý , třístý.... den. Vývojových vad je bezpočet a ne každá se objeví do čtvrtého dne po porodu.
Petra+Mišák
  • 
6.4.2009 12:46:22
Sisko, můj syn pil čaj už od narození a kojila jsem ho 20 měsíců. Bez čaje by mě asi zbláznil, u prsa 24 h denně být nemohl :-) Každé mimčo individuál, musíš zkusit...
cizinka1
6.4.2009 10:15:39
Kili, Kohnova je velice moudra zena, udelala co mohla, tak dobre jako ona neumim. Ja jen mam zvedavou otazku, ciste teoretickou: pokud bys sel v koupalisti v plavkach, a najednou by se objevil pan ve fraku. Nedbale obleceny, ale ve fraku, a zacal by te decentne a mene decentne upozornovat, abys oblekl. Co bys mu rekl, a jak bys ho vnimal?

Nejde apelovat na slusnost, a nezajimat se, co se slusi, a jake jsou formalni spolecenska pravidla, vztahujici se na misto a situaci.

Jo, a ten dedek a lhar zaslouzi si par slov z me strany. "Arogantni dedek" je hodne zavisly na kontextu, a padl o hodne pozdeji nez nabidka tykani (takze tvoje vytka je anachronicka). Abys nebyl lharem, jednoduse nelzi. Je velice tezko se vyrovnat se lzi drzou a sebevedomou, a neni zadne spolecenske pravidlo, ktere by zakazovalo na nej reagovat adekvatne. Myslim, ze v jiz jsi napsal hodne nepravd, ocernujici jednu mensinovou volbu matek, puvodne asi z nevedomosti. Pak ty nepravdy se stavaly stale drzejsimi lzi, mirenemi na nej jako skupinu nebo na jiste osoby. Ja za to prece nemuzu.

Tebou jsem byla urazena hodne krat a prvnim, vadilo by mi, jestli bys tykal na Zd.N, nevadilo by, jestli na Rodine.
cizinka1
6.4.2009 9:30:47
Singero, nechtela jsem reagovat, protoze dle meho gustu provozujes silne poklesly zanr, ale prece neco ti povysvetlim. Ne ohledne porodu, ale ohledne kultury.

Nevim komu a proc vycitas, ze porodni tema ti nevyhovuje. Je to veci admina, co dava na hlavni, a co jim zarucuje navstevnost a popularitu. Mas radu moznosti, co muzes podniknout: 1) Je dostatek jinych clanku, pod kterymi se da diskutovat (a mne mrzi, ze na spoustu zajimavych tematu nemam posledni dobu cas)
2) muzes si zalozit diskusi, a bavit se o cim chces, 3) muzes jit jinam - na internetu zcela jiste se najde neco, co te pobavi.

Je naopak zcela poklesle vycitat to, ze jini lidi se bavi nebo angazuji se pro jina temata; neni rozumne ocekavat, ze neco, co je aktualni pro tebe, prinutis resit nekoho jineho; neni rozumne se zlobit, ze nekdo zabira "misto" a "pozornost". Toho na internetu je nekonecno.

Takze vedle psychologickeho vysvetleni tveho podivneho chovani, napada mne jeste kulturni predsudek. Schöpflin tomu rika "kultura nedostatku" -nutkava predstava, ze kdyz nejaci lidi delaji nabo maji co chteji, nutne nekomu jinemu musi neco ubyt. Je to premoderni predstava sedlackych komunit. Ale moderni spolecnost uz tak nefunguje: pluralita obohacuje vsechny.

Takze prestan vyvadet jako zakaznik cajovny, ktery je hystericky z toho, ze tam nemaji kafe, a jdi o barak vedle.
6.4.2009 7:39:42
Tak například, já měla vstupní monitor tak příšernej, že se dětská doktorka upřímě zděsila. Hodnoty tepu se střídaly 140 - 60 - 200, občas výpadek. 140 byl tep miminka, 60 můj, 200 - že by součet? Naštěstí pohotová a rozumná PA, popadla stetoskop a během té doby, kdy monitor ukazoval ta podivná čísla, kontrolovala situaci, krom toho, že to srdíčko na monitoru bylo slyšet nahlas a bylo jasné, že ťuká pravidelně jako hodinky. Dítě bylo prostě naprosto v pořádku, ale mnoho zdravotníků by nad se tím grafem vyděsilo a začalo uvažovat o císaři. Další monitor podobné kvality jsem odmítla a setrvávala ve sprše, kde by tomu citlivému přístroji zřejmě nebylo dobře. Krom toho se během porodu vyskytnul další problém, který by většina lékařů řešila císařem. Jsem velmi vděčná za to, že se u mého porodu vyskytovali osvícení lidé, kteří se nedrželi zaběhaných rutinních postupů a raději vyhověli mým přáním sepsaným v porodním plánu. Porodila jsem přirozeně, bez většího poranění, dítě bylo fit a já také. A o to mi přeci jde, abych bylo zdravé moje dítě i já.
zdravotnice porodnicodomorodka
5.4.2009 23:06:51
Kateřino, díky moc za článek.
MarkétaP + 4 dcerky
5.4.2009 22:43:18
Ano, svatá pravda ;)
Omega
5.4.2009 22:34:05
Děkuji všem za přečtení a reakce v diskusi. Potěšilo mě, kolik z vás má podobný pohled na porod. Všem přeji krásný večer. Kateřina, autorka článku.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 270 [Dalších 230 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.