| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí v Lucembursku II.

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 270 [Dalších 220 >>]
kreditka
5.4.2009 21:38:45
Amálko, ale já nikde nepíšu, že mi to vadí, kdyby mi to opakování témat vadilo nebo mě to nezajímalo, tak to nečtu a ani nepřispívám ~d~
adelaide k.
5.4.2009 21:19:51
Kili, tak mě napadá (a zcela neFeministicky mě to napadá i u jiných pravidelně přispívajících mužů) co tě vlastně motivuje tady na rodině diskutovat. Cítíš se profesionálně zavázán vyjádřovat se ke zdravotní problematice a i ve volnu šířit plamen osvěty? Nebo opravdu jen nezávazně plkáš? V každé takovéto déleprobíhající diskuzi maximálně 1-2x vyjádříš sympatie k některé diskutující, jinak jen kroutíš hlavou nad jejich ignorancí, co tě vlastěn pudí mezi námi přebývat???
kili
  • 
5.4.2009 21:15:05
Nenechte si příjemné vzpomínky vzít.
adelaide k.
5.4.2009 21:14:51
Simčo, on ten monitor dítě bezprostředně neohrožuje. Ale vytváří potenciál pro komplikaci. Nefunguje tam to zaklínadlo "pro zdraví miminka vydržet trochu nepohodlí".~d~

kili
  • 
5.4.2009 21:13:42
Výsledky a závěry různých výzkumů si někteří upravují účelově po svém. Není třeba se tím trápit.

Líza
5.4.2009 21:11:47
Simčo, sama píšeš, výzkumy neznám. Ono něco, co může potenciálně způsobit problém, nemusíš vůbec poznat, to právě vyplývá z těch výzkumů, které porovnávají velké počty rodiček, které podstoupily nebo nepodstoupily například nějaký zákrok, nějaké vyšetření apod., a výsledky jejich porodů.
A z těch výzkumů velmi jasně vyplývají určitá doporučení, která oproti tomu, co je běžné v našich porodnicích, velí doktorovi držet se víc zpátky a méně aktivně zasahovat, pokud k tomu není jednoznačný důvod.
Simča
  • 
5.4.2009 21:09:02
Nemyslím si, a ani jsem se s tím u svých tří porodů nesetkala, že bych musela odmítnout něco,co by mé mimi bezprostředně ohrožovalo.Byla jsem v různých porodnicích,personál vždy skvělý,profesionální,lidský,neměla jsem pocit,že toho vím více než oni,tudíž jsem rozhodnutí o svých porodech nechala výhradně na nich.Vyplatilo se.
adelaide k.
5.4.2009 21:04:56
Simčo ale to je ten průser. Zdaleka ne všechno co je možné (a doporučované) v těhoteství a při porodu tetsovat a provádět nemá jednoznačně pozitivní přínos. Tedy, aplikováno plošně.

Zjednodušeně. ATB jsou jednoznačně přínosné. Pokud máš patřičnou bakteriální nákazu. Ale pokud budeš aplikovat ATB na libovolném vzorku populace, už nemůžeš říct že je jejich přínos jednoznačně příznivý, vzhledem ke zdraví vzorku.

Ještě zjednodušeněji. Když se Máně od vedle udělalo po ATB líp, neznamená že i mě se automaticky uleví. Pokud mám jenom obyčejnou rýmú a po ATB dostanu např. průjem, rozhodně radost mít nebudu :-D
adelaide k.
5.4.2009 20:58:51
Simčo, možná to pro tebe bude překvapení, ale zodpovědnost neseš ty, ať tak nebo tak. Doktoři mají tu právní, ale pokud nedojde k prokazatelnému pochybení, tak ani tu. To ty jsi matka a ty neseš zodpovědnost za své dítě, včetně rozhodnutí, nechat vše na dr.

"Stejně jako jde mimo mé chápání jakékoliv odmítání čehokoliv"

I odmítání toho, co může potenciálně tvé dítě ohrozit?
Simča
  • 
5.4.2009 20:50:14
Aha, tak jo, tedy u porodu aby maminka nebyla kvůli monitoru rušena při nějaké práci:-).O výzkumu nevím,ale také neznám nikoho,u koho by se problémy v souvislosti s monitorem vyskytly.

Tak já mám zcela opačný pohled-co jsem mohla a bylo mi v těhotenství nabídnuto(vše,co jsem již jmenovala) jsem využila právě pro dosažení toho nejlepšího výsledku-živá a zdravá matka a zdravé dítě.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 270 [Dalších 220 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.