| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dušička

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 169 [Dalších 149 >>]
4.5.2009 11:57:19
naštěstí Tvůj palec dolů nemá žádnou hodnotu.
4.5.2009 11:38:05
Spíš bych to viděla tak, že Lizzie ráno vylezla z postele zadkem napřed, pak na záchodě zjistila, že dostala menzes a potom jí při vaření ranního kafe došlo kafe.... prostě den blbec. Pak si sedla k počítači, že si zchladí žáhu na někom z rodiny (tady to funguje docela spolehlivě), no a první, kdo jí přišel pod ruku, byla autorka tady toho článku. Chtěla se pohádat, a tak začala vymýšlet stereotypy a předsudky... ~t~
Děvčata, která jste to nepochopila, žádné hlubší zamyšlení není třeba, stačí Vám k tomu pouze poloviční kapacita Vaší inteligence. Autorka se jen zamyslila nad reinkarnací dušiček, nic víc. A proč ne?
3.5.2009 23:48:55
Mila Elurie,
mozes sa pozriet na tuto diskusiu aj takto... vsetky tieto nazory co tu v diskusii odzneli ti v niecom pomozu... napr. v tom, ako sa kto pozera na svet, ako sa kto berie vazne, potrebuje vyjadrit svoj nazor, alebo vykricat celemu svetu ako to jedine moze byt a nijak inak.
Poviedka ma cloveka pobavit, prinutit ho zamysliet sa, mozno aj trosku poburit, alebo si povedat ze za vela nestala! No a co? Chcela by som mat taky talent ako mas ty v 19tke!!! A ver tomu, ze minimalne polovica z tych mamiciek (co si podla mojho nazoru myslia, ze preto ze su uz matky maju patent na rozum a vsetku mudrost sveta - z ich vyjadrovania to tak vnimam)taky talent nemaju ani stipku! Mozno su dobre a dokonca vyborne v inych veciach, ale vacsinou ten, kto najviac vykrikuje a vehementne presadzuje svoj nazor nema v tej oblasti vela co povedat! Keby ano, tak by sa totiz na to pozeral s odstupom a davkou tolerancie (a to nemusi hned vediet ze mas tak malo rokov a nie si mamicka! proste sa to tak patri) Okrem toho pri takejto tvorbe sa urazat, alebo brat casti z nej tak strasne vazne ako tu niektore predviedli je prinajmensom smiesne! :o) Takze moja rada na zaver (a zober ju ako ty chces!) Zo vsetkeho si vyber podstatne a smeti nechaj bokom! Mozno sa ti raz podari prave z tychto reakcii urobit perfektnu poviedku o ludskej povahe alebo niecom podobnom! Zelam vela dobrych napadov!
Este moj koment k poviedke priamo... podla mna by si mohla niektore veci trosku skratit - nerozpisovat tak obsiahlo aby bola putava, dat viac prikladov roznych rodin (aj pozitivnych do toho zamiesat) napriek tomu, ze to bolo prave o negativnom prijati dietata - myslim, ze kontrast by este viac poukazal na to, co chces povedat a bolo by jasnejsie co tym celym sledujes. Inak sa mi to ako myslienka pacilo! Bolo to celkom mile na zamyslenie! :o)
lucka, klučina
  • 
3.5.2009 20:43:44
Ne každý by měl odvahu pustit se do tohohle vyprávění. I já to tak cítím a ta spousta reakcí pod článkem svědčí o tom, jak Velké téma to je. Člověk je bohužel svým rozumem do určité míry omezený, ale jsou věci kolem nás (mezi nebem a zemí), které pochopíme srdcem, ne rozumem. Ať i ostatní nesmiřitelní bojovníci proti víře jednou pochopí a otevřou nejen své oči, ale i svá srdce. Přeju jim to, stojí to za to hledání a životní bolesti - právě ty jsou tou nejlepší cestou.
3.5.2009 12:01:26
Tento článek se mi moc líbí a mám podobnou představu o tom, jak dušičky přicházejí na tento svět. Moc pěkné a hezky napsané. Jsem ráda, že se píše i o takových záležitostech. Díky.
3.5.2009 9:58:13
Nevím, proč se mi příspěvek vložil jako odpověď na "Ufff", chtěla jsem vložit nový, ne odpovídat~a~
3.5.2009 9:57:07
Nevím, jestli je tento článek zpovědí autorky, jestli ona je ta Eva. Pokud ano, klobouk dolů před takovým vyznáním. Pak by bylo jasné, že to je přesně ten případ, kdy je láska k miminku někde hluboko schovaná a stačí ji jen oprášit. Ať tak či tak, držím všem takovým Evám a jejich rodinám palce~;) U nás to bylo jinak - my se o miminko 2 roky snažili, já se těšila na ten pocit po porodu... a on nepřišel, což mě vyděsilo a sama za sebe jsem se styděla (po CŘ jsem prostě chvíli vnímala jen vysílení a bolest, jak přicházela rána k sobě). Měla jsem strach, jak to zvládnu. Zbytečný. Jakmile mi malou položili prvně na prsa k přisátí, přišlo to, co jsem čekala, ale tisíckrát silnější, než jsem si dovedla představit - beznadějně jsem se do ní zamilovala. A zamilovávám se už rok stále víc a víc. Obdobně to má i manžel. Ten kdyby mohl, tak by snad i kojil~t~ Až máme strach, abychom ji nerozmazlili. Tak nám držte palce~R^
Majoranka
3.5.2009 7:52:41
Naprostý souhlas a je mi bez pár měsíců 40 let.
Iveta
  • 
3.5.2009 1:41:16
Po autorce vyjely ty pravé "tvrdáčky a znalkyně života". Atˇvyvádějí a předvádějí svou nadřazenou literární i lidskou zkušenost jakkoli, já si myslím, že to tak nějak, jak autorka píše, může klidně chodit. Jen si, milé kolegyně, dokažte odmyslet ty pastelové obláčky nahoře.
Možná lidé, kteřým chybí cosi dost podstatného,co se mi těžko vyjadřuje - tedy cit cosi zachytit, pochopit i to, co není jen podle idiotsky aplikovaných zákonů logické analogie (ke které vás odmala vedli, takže se jí hrdinsky držíte jako klíště), s něčím se dokázat spojit, mít dostatečně k čemusi rád (čímž také nemožno druhého shazovat) - to prudce uvnitř pociťují a jsou sakra senzitivní k detekci těch obdařených - po kterých jdou jako lítice - v této reakci stejně jako lakmus nikdy nezklamou. Je to podvědomá věc. Nezaujatý čtenář diskuse si všimne, že mnohé reakce jsou přemrštěné a čiší z nich nepřiměřená averze, - to odněkud musí plynout? pro mne tak hyperergicky nenávistné reakce - u matek! - svědčí o tom, že to ťalo do živého!
Mně se líbí, že článek rozřazuje návštěvnice serveru přehledně podle celkem zásadní osy do dvou jasných táborů, čtenář předchozích diskusí mohl s klidem předjímat zařazení Lizzie (bingo!), Monty, Sovice....pro mne jediným překvapením byl styl, jakým do diskuse vstoupil Libík.
1.5.2009 20:00:29
Elurie, děkuji:-)
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 169 [Dalších 149 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.