| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč máš děti?

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 186 [Dalších 76 >>]
28.5.2009 22:47:45
Tady někdo píše, že i když má děti může být ve stáří osamělý....Moje maminka má opačný případ. Její teta nemohla mít děti, možná o ně ani vlastně třeba nestála a vyhovovalo jí to jak to bylo. Svým způsobem pak byla i s manželem sobecká a život si tedy užili. Jenže teta teď zemřela a strýc začal obtěžovat svoji neteř /tedy moji mamku/psaním dopisů, návštěvou, telefonátem, dokonce jí nechal připsat kousek pole/o které radši ani nestála/ a teď jí to vyčítá a vynucuje si vděk a starostlivost o jeho osobu!!!Naráz zjistil, že mu někdo chybí!!!O děcka nestál, klidně si mohl s tetou přeci adoptovat! A teď bude po někom něco chtít?Takže tohle by si zas naopak měli všichni co nechtějí děti uvědomit, že budou sami v dobrém, ale pak i ve zlém!
Milada.
28.5.2009 22:46:48
Rezinko007,

já snad někde píšu, že to je zaručený? ~y~

Laicky bych řekla, že statisticky asi doma bude umírat víc lidí dětných než bezdětných, ale ničím to samozřejmě podložený nemám. Třeba se najdou takové osoby, které se vzdají svého zaměstnání, své kariery a půjdou za mrzký PnP o někoho cizího k němu domů pečovat. Jen o nikom takovém nevím, Ty snad jo?

28.5.2009 22:32:49
Nevím, moje matka je skoro do krve rozhádaná se svojí matkou, to že máš děti ti rozhodně nezaručuje, že nebudeš na stáří sama ani že neskončíš někde v nemocnici na smrtelné posteli.. Nebo že tě mladí nepošlou do domova důchodců.
Milada.
28.5.2009 22:28:55
Patricie,
hele a co třeba takový umírání doma? To u těch osamělých starých žen asi nehrozilo, viď? Pěkně si šly umřít do nemocnice, nikdo je nedržel za ruku, když odcházely, žádnej vnuk pro ně neplakal. Nebo jsi snad za nima plakala Ty?
Radka + 2
  • 
28.5.2009 22:14:43
Proč mám děti ... první jsem chtěla a z těhotenství jsem byla tak nadšená, že když se narodilo mímo, tak jsem byla tak nešťastná, že mám prázdné břicho - k ničemu, že jsem ho chtěla okamžitě oživit.
Jenže PROČ chci to třetí? Já ho zkrátka chci, strašně moc. Zjistila jsem o sobě, že jsem závistivá. Jedna milá paní na pískovišti, co má zhruba stejně staré děti čeká třetí. Ani se mi nechce jí potkat :(

Přitom je všechno proti:
1)Máme kluka i holku, po komplikovaných porodech jsou nakonec úplně v pořádku. Jsou zdraví. Máme 2 dětské pokojíky.
2)Manžel děti nechtěl, ty dvě nějak zvládl, dokonce je má i rád, ale bere to jako životní obět, občas mi je předhazuje
3) Po prvním dítěti jsem vypadala hrozně. Ženské "vnady" zmizely. Zůstalo něco svraštělého vyschlého, splasklého. Druhé dítě to vrátilo do původní - ba lepší podoby ... Co když to to třetí totálně dorazí.

Jenže já ho chci. Ach jo. PROČ ho tedy chci?
Patricie
  • 
28.5.2009 22:07:55
A jeje. Ja jsem poznala tolik osamelych starsich zen, ktere nemely deti. Byly happy, kdyz jsem je obcas navstevovala.
SnowWhite
28.5.2009 22:03:11
Věk nesrovnávej, ten stejně nikdy nevychytáš dobře. Holkám bylo 10 a 5 když se narodila třetí, zájmy mají odlišné všechny tři a je to na mašli, ale je fajn, že je máme. A to se zcela přiznávám, že jsem nechtěla ani jednu z nich :-) a krásně jsem si dokázala představit ten život bez dětí....teď ovšem už ne, teď o něm můžu jen snít a zároveň mít pocit, že se rouhám :-)...a tak pořád dokola. Takže do toho klidně jdi
Sova, dvě sůvata
  • 
28.5.2009 22:01:37
Vodou, fakt do dvou let (kromě hodně pokaděného zadečku a rukou z venku) bez mýdla a šamponu, bez vlhčených ubrousků. Naprosto bez problémů.

A stejně byli čas od času oexémovaní.

Gwin+dráček
28.5.2009 21:49:23
Jednou jsem četla krásnou větu, že nemít děti je jako jet na safari a nepotkat divou zvěř. Takže když se mi bezdětní přátelé ptají, proč máme naše malé dráčátko, odpovídám, že každý máme nějaký ten oblíbený adrenalinový sport :-)
28.5.2009 21:46:09
No, to se přeci nevylučuje. Někdo má strach z porodu, proto nechce děti. Někdo chce cestovat, proto nechce děti. Já to taky chápu.~d~
[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 186 [Dalších 76 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.