| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč máš děti?

[<<Předchozích 140] Příspěvky 141150 z 186 [Dalších 36 >>]
28.5.2009 14:49:04
Je to jak píšeš. Ty starší holky měly 9,5 a 8 když se nám teď v lednu narodila Barborka. Můsím dodat, že až ta poslední byla skutečně plánovaná (žádná nehoda!~;)), což ovšem neznamená, že ty první dvě jsou nechtěné!~t~

Takže, já mám 36, manželka o rok a něco méně (mému bratrovi se loni narodil první syn ve 41 letech, takže nikdy není pozdě ~t~). Marcela sice říkala, že na ten porod už neměla tolik sil, jako před lety, ale zvládla to (dle mého soudu) velice dobře. Byl jsem u všech porodů a vážně před svou ženou smekám!~R^~s~

No, momentálně má Barborka čtyři měsíce a dělá nám velkou radost. Ty starší už se osamostatňují, ale ta malá bude ještě dlouho závislá...:-) Samozřejmě, že Marcela toho má dost. Musí obstarat miminko a zároveň dohlédnout na povinnosti (škola, kroužky a ostatní potřeby) těch starších. Je utahaná, ale dle vlastních slov opravdu šťastná. Dlouhá léta říkala, že na další dítě se už necítí. Pak to na ni přišlo, skočili jsme na to a byla Barborka~t~. A dnes říká, že si vůbec nedovede představit, že bychom Barborku neměli... Tož tak...~;)

Jo, a holky (ty starší) jsou velké chůvy. Ne, že by mamince se vším pomáhaly a přestaly zlobit. To tedy ani náhodou...~t~ Ale Barborku mají rády a myslím, že nežárlí. Ani nemají důvod. Marcela je vždycky k maní pro všechny... Nevím, jak to dělá... Hm, je prostě DOKONALÁ. Teda v mých očích určitě! ~;)
Petis
  • 
28.5.2009 14:32:09
Kdyz porovnam svuj zivot pred detmi a ted s nimy, mam skutecne pocit, ze muj prechozi zivot byl "prazdny" nebo mozna povrchni. Je sice fajn mit karieru, poznat svet, ale pokud clovek nema deti, je to cele prazdne. Proste deti jsou nedilnou soucastni zivota a zivot bez nich je jako zivot bez prace, bez detstvi, bez smrti.
28.5.2009 14:27:01
A víš, kolik je osamělých starších lidí, co děti mají? Třeba si kolem sebe vytvoří takový okruh lidí a takový životní styl, díky němuž osamělá nebude. Bezdětnost není zárukou smutku nebo samoty.

Ne, nejsem ultrafeministka a s dítětem (min. jedním) do budoucna počítám. Lépe řečeno si dovedu představit, že ho v budoucnu mít budu.
karma
28.5.2009 14:02:00
No, možná je odpověd proč máme děti někde hloub: prostě chtíc nechtíc člověk zůstává v jádru živočichem, jehož žene druhová touha se množit, ne?
Patricie
  • 
28.5.2009 13:59:07
Az bude starsi, bude osamela. P.
Světluška
  • 
28.5.2009 13:48:20
A chce se ti ještě teď do toho? Taky uvažujeme s manželem o třetím, máme zatím 2 (5let a 2 roky) a manžel chce ještě tak 2 roky počkat, ale mám strach, že už se mi do toho nebude chtít, když děti odrostou. A to už budu mít taky pak 36. Tak zvažuju, jestli jít do toho teď nebo až potom?
Sekanice
  • 
28.5.2009 13:11:48
Hele, podle fotky máte ty první 2 holky už velký a to poslední s velkým rozdílem, že jo?
Já jen sonduju, jak to jde skloubit, neboť s manželem o třetím uvažujeme, ale už máme holčinu 9 a kluka 7 let, tak pořád váhám a mám trochu strach, jestli to pak budu umět nakombinovat, přeci jen zájmy dětí už jsou jiné a tak.
A taky mi už je 36 a manželovi 43, tak i ten věk zvažuju. Ten věk hlavně, trochu mám obavu, aby všechno bylo pak O.K.
Jste mladší než my a jak to zvládáte?
I když asi dobře, podle tvých příspěvků :-D a promiň, že se dost osobně ptám. Jenom si to potřebuju ještě v hlavě trochu srovnat, než se rozhodnu:-). Je to nějak složitější, než to rozhodnutí kdysi..
Šešule
28.5.2009 12:48:01
~R^
28.5.2009 12:37:52
To mi připadá jako naprosto přirozené a v pořádku...~v~
28.5.2009 12:35:55
Jsme spolu s manželkou 11 let manželé, jsou to 4 měsíce, co se nám narodila třetí dcera a neměnili bychom. Jsme šťastní. Nedovolil bych si to napsat i za Marcelku (manželku), kdybych ji to v poslední době neslyšel tolikrát vyslovit...
Nemáme doma uklizeno, jsme utahaní, nemáme na sebe navzájem (jenom na sebe) čas a přesto cítíme oba štěstí a uspokojení. Nevím, jestli je to hormony (ale k tomu přece jsou, ne?), ale prožíváme moc pěkné období. Možná to není tím, že máme tři děti, ale jsme moc rádi, že je máme.
Milovat se, neznamená mít děti a mít děti automaticky neznamená milovat se. Ale pokud se to spojí dohromady a funguje to, je to nádhera...~v~
[<<Předchozích 140] Příspěvky 141150 z 186 [Dalších 36 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.