| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč máš děti?

[<<Předchozích 150] Příspěvky 151160 z 186 [Dalších 26 >>]
28.5.2009 12:29:08
dekuju za povzbuzeni:o) ne ze bych byla nejaka karieristka, delam sice manazerku, ale to spis pro to, abych nas uzivila a nekdy se na tu materskou kvuli tomu vsemu stresu docela i tesim:o)
tak snad az manzel dostuduje se na to vrhnem a zadari se:o))
28.5.2009 12:27:45
Prečo mám deti? Pretože som ich chcela.
A čo je pre mňa jediný rozumný dovod deti nemať? Proste ich niekto nechce. Alebo vyslovene nemá rád. Všetky ostatné reči o strate volnosti, strachu z porodu, prílišnej zodpovednosti a pod. sú len rečičky a snaha niečo predstierať.
28.5.2009 12:06:43
Nemyslím si, že život bez dítěte je prázdný a nemá smysl.
Stejně tak dobře by se dalo říct, že množení se nemá smysl, protože lidí je na světě dost a o co míň jich přibude, o to se budou mít ti stávající líp.
Každému, co jeho jest. ~;)
adelaide k.
28.5.2009 11:54:16
Tak Jupíky taky ještě žádné dítě nezabily pokud vím (leda že by mu bedna plná lahviček spadla na hlavu z druhého patra :-), ale že by to dítě mít muselo...
adelaide k.
28.5.2009 11:53:16
Macek, hahaha, tak to by se demografická křivka pěkně propadla. Mimochodem by mě zajímalo, jestli myslíš že jakýkoliv důvod je lepší než žádný, nebo je jenom jedna správná odpověď?
Šešule
28.5.2009 11:50:33
To asi neumřelo, ale přijde mi to věc naprosto zbytečná, která dítěti nemusí prospět. Sama jsem měla v dětství ekzém, tak tuším, o čem mluvím. I naše dětská doktorka mýdlo a šampón pro miminka nedoporučuje, a to je to docela "tradičně" smýšlející doktorka.
Blanka
  • 
28.5.2009 11:44:20
Dítě hrozně člověka změní v přístupu k sobě samému, třeba co se týče přístupu ke zdraví.
Blanka
  • 
28.5.2009 11:41:29
Myslí, že ještě žádné mimino neumřelo na umytí mýdlem, že se nad tím musíte tak pohoršovat.
MAcek, dcera 6 let
  • 
28.5.2009 11:39:13
na otázku, proč chcete dítě..spousta lidí neví co odpovědět...zaskočí je to. Dítě by měl mít ten, co je chce a ví proč a chce rodinu...a ne jen proto, že to je běžné a tradiční model a na tlak z okolí. Za tímto názorem si stojím. Mám adoptovanou dceru a musela jsem vysvětlovat, proč dítě chci.vím tak o čem mluvím. Velice si vážím žen, které se necítí být matkou a věnují se něčemu jinému a mimi nemají, musí to být velice silné osobnosti. prožít život bez dětí dle rozhodnutí lze plnohodnotně! Já také čelila velkému tlaku okolí i rodiny...proč nemám ještě dítě a mnozí nechápali, že ho ještě nechci a nejsem připravená...pak jsem chtěla a nešlo to, to je ale jiná kapitola.
Nejhorší je, když žena dítě fakt nechce a podlehle tlaku okolí.... a má ho. proto všem holkám, které se rozhodly nebýt mámama a stojí si za tím...FANDÍM. VAše okolí i rodina to někdy pochopí, buďte silné.
Macek
28.5.2009 11:25:46
Já vždycky věděla, že chci děti. Ano, už v deseti letech jsem vymýšlela, jak se budou jmenovat, do třinácti jezdila s panenkou v kočárku.

Ale cizí děti mně pravdu nedojímaly. Ne že by mi nějak vadily, ráda jsem se podívala na roztomilé miminko, ale nic jsem necítila.
Ale po vlastním dítěti jsem velmi toužila. Zjistila jsem, že život bez dítěte je prázdný a žena, která nikdy nemá děti nepozná, o co přišla. Mateřství je to nejkrásnější, co mně mohlo potkat. Můj syn je středem mého světa, je to nejmilovanější člověk a dala bych za něj život, kdyby to bylo nutné. Ano, také mám někdy lapálie a nervy v kýblu jak popisuje autorka článku. Jsem s ním většinu dne sama a někdy je to opravdu náročné na psychiku. Ale zároveň si uvědomuji to štěstí, že ho mám.
Najednou mně dojímají i cizí děti, zvlaště pak chlapečkové.

Nic není jako dřív, ale je to krásné, nejkrásněší období mého dosavadního života.
[<<Předchozích 150] Příspěvky 151160 z 186 [Dalších 26 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.