| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč máš děti?

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 186 [Dalších 126 >>]
Dana
  • 
30.5.2009 18:04:19
Také znám pár takových. Ale happy jsou jenom navenek. Nikdy by nepřiznaly, že se cítí "méněhodnotné". Mně se jedna taková přiznala, také jak v noci pláče, protože je na světě ve skutečnosti sama, i když má kolem sebe přátele.
Dana
  • 
30.5.2009 18:00:48
Neváhej prosím, pokud jste se rozhodli, tak co nejdříve. Tak by tě proslilo to tvé očekávané díltě. Čím dříve ho budeš mít, tím déle tvé dítě jednou bude mít maminku.
Dana
  • 
30.5.2009 17:57:07
Představ si, že by se tak rozhodli tvoji rodiče.
Dana
  • 
30.5.2009 17:54:21
Proč? Já jsem všechny své děti umývala mýdlem, také všech mých 8 vnoučat se umývá mýdlem, také já, moje maminka, moje babička atd, atd. Neznáme slovo alergie, ani exém a kdovíco ještě. To je z těch novot, které tu jsou jenom na tahání peněz.
Dana
  • 
30.5.2009 17:49:16
Přesně tak, žít dále ve svých dětech - kvůli tomu tady na světě jsme. Samozřejmě, vždycky se "nepovede". Ale rozhodnout se dobrovolně žít bez dětí mi připadá jako být na tomto světě zbytečně.
Dana
  • 
30.5.2009 17:45:15
kteří v sobě nemají ten základní lidský pud. Vždyť potřeba rozmnožování je stejnou základní lidskou potřebou jako třeba jídlo nebo spánek. Komu tato potřeba chybí, ten mi připadá trochu zdegenerovaný.
Lenka, syn Daniel
  • 
30.5.2009 17:31:06
Měla jsem to podobně jako vy....v pubertě jsem děti a hlavně ty malé naprosto ignorovala. Ještě ve dvaceti jsem tvrdila, že děti budu mít nejdřív tak ve třiceti a maximálně jedno.....

Teď je mi 24, mám úžasného 13. měsíčního chlapečka a život bez něj si nedokážu představit. Ve 22 se mi totiž asi zbouřily hormony a já najednou silně pociťovala touhu mít dítě. S manželem jsme prostě chtěli vytvořit rodinu. A nezůstane ani u jednoho dítěte,jak jsem tvrdila, protože již teď se snažíme o druhé miminko. A mým snem je mít děti tři.

Chápu, že některé ženy odmítají mít děti,ale myslím si, že přicházejí o to nejkrásnější na světě, co žena může mít a čím může být. MÁMOU.

Příjde mi, že než jsem porodila svého syna,a ani jsem nežila.....jasně, v té době jsem měla jné zájmy,ale když to vezmu zpětně, zjišťuju, že ten pořádný a naplněný žiot mám až po narození svého syna. Vím co chci. Chci být správnou mámou a vychovat několik dětí, z kterých se stanou slušní lidé.
Jana
  • 
30.5.2009 16:54:34
bože to snad není možný-to jsou blbosti co tady řešíte
30.5.2009 16:38:28
Souhlasím, docela blbý kecy, nevím, proč by miminko mělo smrdět jednorázovkou? Papír nesmrdí.~o~
Sidhártha
  • 
30.5.2009 16:32:50
Každá to máme nastavené jinak, většina ženských považuje mateřství za naplnění života a za poslání a cítí se být jedinečnými proto, že mohou darovat život (já taky:-). A pak jsou tu ženy, které matkami být z principu nechtějí a je jich menšina (což je asi dobře,ne?). Já je za to v žádném případě nesoudím, ale spíš je lituji pro to, co je čeká a nemine ve stáří. SAMOTA. Vidím to u své tety, užívala si a děti a rodina jí připadaly jako mít kouli na noze. Dnes má přes šedesát, je na důchodě, vypadá a cítí se na osmdesát, zavřená v bytě, jediný společník papoušek a televize. A to je dost depresivní podzim života. Je v tom také kus sobectví, za které teď platí a ona to přiznává. Žena, která má děti musí totiž nadlouho popřít své ego a obětovat kus sama sebe dětem, má starosti a je zprvu nevyspalá. Ale - zároveň odměněná dětským smíchem, sledováním pokroků a úspěchů svých ratolestí. A právě za to ta námaha stojí. Ale jak říkám, každého věc, život se dá prožít kvalitně i bez dětí, tedy aspoň v produktivním věku... Na druhé straně se mi vybavuje, co nám řekl ve škole náš učitel (starý mládenec): člověk, který má děti žije jako pes, ale umírá jako král - člověk, který žije sám si žije jako král, ale umírá jako pes..... zcela sice nesouhlasím, já si coby matka jako pes rozhodně nežiju, ale myslím, že vím co tím básník chtěl říci: že samotnému člověku se ve stáří žije špatně, nikdo mu ani hrnek čaje nepodá, když stůně a umírá zpravidla sám...
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 186 [Dalších 126 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.