| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč máš děti?

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 186 [Dalších 106 >>]
vertigo
29.5.2009 18:32:14
Upřímně, taky si to do určité doby dovedu představit bez mýdla, ale bez čeho si to představit nedovedu, jsou vlhčený ubrousky :-) Náramně praktický!
29.5.2009 18:11:42
Svet trpi prelidnenim, takze lide, kteri se rozhodnou nemit deti, delaji planete sluzbu...
Nora
  • 
29.5.2009 17:26:30
Bellano, nepřemýšlej o tom.

To je PŘÍRODA. Rozumné vysvětlení pro ten nevděčný podnik zvaný mateřství ani neexistuje.

I zvířata mají potomstvo a nepřemýšlejí proč. Clověk je jen trochu chytřejší zvíře, ale pudy jsou pořád stejné.
Jitka-dvě děti
  • 
29.5.2009 14:15:41
Věřím,že jsou lide,muži i ženy,které děti nechtějí,ani ja jsem nikdy neslintala nad kočarky s malými uzlíčky,taky ani nevím,kdy a proč přišla touha-MIT DITE.Ale vím jedno,bylo to to nejlepší rozhodnutí meho života,jako bych našla sve ztracene JA,které jsem nikdy neztratila a přesto našla.Je to zvlaštní,snad i nedefinovatelne.Fandím všem co děti moc chtějí a nemužou...
29.5.2009 13:06:03
Děkuju za krásný článek, pohladil mě po duši. Mám den blbec, jsem protivná jak činže a sama sebe jsem se dneska už asi 30x zeptala, proč jsem tak protivná... nevím. Ale vadí mi hučet na toho nejúžasnějšího člověka, kterého znám a pro kterého jsem zase já tím nejúžasnějším člověkem jeho světa. Mrzí mě to a jsem o to protivnější. Naštěstí se to neděje často. Děti jsou dar a já jsem za něj vděčná. I můj svět se od toho bezdětného liší jako den a noc, ale jsem spokojenější v tomhle světě. S těmihle lidmi. Krásný víkend a ještě jednou díky:o)
Šešule
29.5.2009 12:01:29
S dětma je cestování určitě složitější. Nemyslím tím cestování po západních zemích a spaní po hotelech. Co taková jihovýchodní Asie s malým batoletem? Indie? Jde to taky, ale je to o dost složitější.
Ne každý si pod pojmem "cestování" představí přímořská turistická letoviska a pobyt v hotelích "západního" typu.
29.5.2009 10:36:08
No, to práve veľmi nechápem. To ako niekto chce deti, ale pretože sa bojí porodu tak ich nebude mať? To je dosť blbý dovod, podriadiť sa svojmu strachu a nemať koli tomu deti, hoc ich chce. A že chce cestovať? To sa s deťmi nedá? Alebo plánuje cestovať odteraz každý deň až kým neskoná na smrteľnej posteli niekdy vo vlaku z Paríža do Londýna? Tiež blbosť. Nech si taký človek nič nepredstiera a rovno si prizná, že proste deti nechce. Pri odovodňovaní si nemusí nič nahovárať (ani nikomu inému).
Maia
  • 
29.5.2009 10:33:54
Obávám se, že tvá sousedka je pouze hloupá, ale to jaksi nesouvisí s tím, co jsem napsala.
Zvířata mají mláďata, hluboce nedumají o tom, kdy a proč a pak se o ně starají do roztrhání těla.
29.5.2009 10:31:21
Gajko, naprostý souhlas! Mít děti je pro radost, ale hlavně by to nemělo být pro ženu povinnost!!!Protože dopad je katastrofický...S manželem jsme se na děti moc těšili, ale u první dcery mi též někdy připadal takový chladný bez zájmu, jako kdyby se snad bál, přo-itom to byl hlavně on kdo to dítě chtěl. Po narození byl však táta na jedničku. U druhé dcery bych řekla,že to už bylo vzorové těhotenství s taťkou...asi už z něho opadlo něco jako strach co nás čeká a naopak, byl strašně šťasntný a všem vyslepičil, že po letech čekáme končeně další přírustek. Celé těhotenství prošel až do porodu se mnou což u prvního dítěte měl panickou hrůzu už z toho,že by šel se mnou na ultrazvuk. Starší dcerku miluje a ona opice to ví a s tátou patřičně mává, ale někdy mám obavu, že k té maličké má ještě vztah vřelejší, že ji snad držel jako první v ruce po porodu?
gajka111
29.5.2009 10:10:24
Také jsem hledala odpově´d resp. se mi na to zeptal jedem muj dobrý přítel homosexuál, proč vlastně chci děti...překvapilo mne to asi stejně jako pisatelku článku, nebyla jsem schopná nic rozumného, co by mne samotnou uspokojilo dát dohromady. Říkal, co když bude postižené? budeš ho chtít? nebudeš litovat? atp. Dlouho jsem přemýšlela a došlo k závěru, že je to asi hlavně touha předat něco dál, svoje zkušenosti názory a aby tady tak říkajích po mne něco zbylo, až tu nebudu :) toto tak nějak podvědomě. Než jsem dítě měla nedokázala jsem si to moc představit, ačkoliv děti mám ráda, pracovala jsem snimi už na VŠ na táborech, doučování atp. myslím, že my to s nimi i jde a baví to je i i mne..ale to vlastní je úplně něco jiného. Je to pro mne nepopsatelný vztah, lišící se od vztahu s manželem či jinými členy rodiny, je to jakoby "kus mne". Synovi je 5, čekáme druhého a já jsem hrozně natěšená jaký bude, jak se bude rozvíjet, jak se budeme mít rádi a co budeme podnikat. Bude to zase úplně něco jiného... JInak si myslím, že jsou lidé resp. ženy u kterých věřím, že ta potřeba dítěte nemusí být a pokud to podvědomě vědí, že "nechtějí", ať se do toho nenutí, některé to sice po narození tak nějak "zlomí" a pak jsou šŤastné, ale znám i holky, které prostě dítě či děti mají, ale jsou vůči nim citově chladné a berou děti de facto jako "nutné" zlo ~d~
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 186 [Dalších 106 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.