| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč máš děti?

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 186 [Dalších 96 >>]
29.5.2009 9:57:28
Sekanice, to je fakt těžké rozhodnutí. Třeba máš možná fakt už pocit, že ten vlak ti ujíždí..Kámoška má teď třetí v 41letech kdy má oba kluky na střední škole a teď se jim narodila Andrejka a jsou z ní všichni úúúplně paf, jak kdyby teprve teď měli první dítě!Pokud máš vše promyšlené, že když se chce všechno jde! Tak jdi do toho pokud i manžel je svolný a nebudete litovat!Amniocentezy se vůůbec neboj, já na ní byla a hrůza z ní byla daleko větší než to skutečně dopadlo.Po pravdě jsem skoro nic necítila, je to spíš o pocitu kdy si to člověk v sobě sám dramatizuje. Ale ten klidek potom, když ti vyloučí vývojové vady za to stojí. Holt my matky v letech radši postoupíme něco pro klidnou duši, NE?! Jinak teta když čekala třetí , též v pokročilém věku uvažovala i o potratu...,ale dnes říká, že Naďku jim seslalo samo nebe! Celý život jak kdyby jim chtěla sakra dokázat, že to místo na světě jí právem patří a dělá jim velkou radost, ještě větší než ti starší sourozenci...nebo je to tím, že si jí víc s manželem užívají?
Sekanice
  • 
29.5.2009 9:36:33
Já taky závidím lidem třetí :-D, ale přitom vím, že "rozumově" jsem úplnej blázen, když ho taky chci :-D.
Máme taky holku i kluka. Pokojík jeden, který je uzpůsoben tak, že pro ty dva je to naprosto vyhovující, ale třetí už by se tam nenarvalo a ani bych jim ho tam dávat "jednou" nechtěla, protože bude o hóoodně let mladší, takže v hlavě pořád vymejšlím, jak přestavět byt, ani oni měly svoje soukromí a to malé jednou taky. Ne, že by to nešlo, ale bude to obnášet dost "energie" a to fakt netuším, jestli v sobě ještě s manželem máme. Na druhou stranu vím, že když člověk má důvod, tak v sobě tu energii člověk vydoluje a jen zírá, kolik jí ještě má :-D. Zpětně dnes třeba nechápu, jak jsem mohla kdysi zvládnout naše 2 předchozí děti, které jsou 2 roky po sobě a byly to nespavci a čerti a do toho jsme teprve budovali naše "hnízdo" a já jsem při tom ještě stíhala práci z domova a protože miluju umění, tak jsem měla pocit, že ještě musím stále udržovat kontakt se "svojí sympatickou" skupinou malířů, tam jsem chodila v noci malovat obrazy apod. a chtěla jsem to za každou cenu všechno dohromady a měla jsem to, byla jsem naprosto vysílená, nevyspalá, ale šťastná. Teď máme klídek, děti jsou super, jsou dost samostatný, my oba s manželem máme skvělou práci, ale mě to nějak nebaví. Takový život asi není pro mě. Je to asi fakt o tom, že každý potřebuje nějaký ten "adrenalin", jak tu někdo psal a pro mě je to právě tohle :-D. Teď koukám na švagrovou, která má taky 2 děti,dokonce rok a a půl po sobě, přitom účtaří z domova, stavějí s mým bráchou bydlení, neví, kde jí hlava stojí, je vyhublá a uhoněná, když jí vidím, tak je mi jí někdy až líto, ale přitom vím, že jednou na to bude vzpomínat jako na krásnou dobu a já se přistihuju, že bych to klíďo prožívala zase znovu :-D. Tak mi řekněte, jestli nejsem "na hlavu". Chápete to, když do třetího půjdeme, tak budeme mít míň peněz, víc práce, víc starostí, tak sákryš, proč mě to pořád pronásleduje a chce se mi mít třetí dítě. Protože jsem dost pragmatik, tak se snažím odolávat, ale myslím, že to asi nevydržím a poprvý v životě se na rozum vykašlu. To jsem na sebe ještě totiž zapomněla vyzradit, že jsem zvyklá mít všechno promyšlený a na to, že to pak funguje jak chci, takže tohle je pro mě dost těžký se s tím vyrovnat, že teď udělám něco, co s rozumem nemá nejspíš vůbec nic společnýho :-D. Ještě, že ten můj mužskej má pro mě pochopení :-D
29.5.2009 9:30:33
Někdo tu psal jak jim dítě upevnilo vztah. No nevím,nevím. Ten vztah musel být dobrý už před dítětem a to jim ho spíš okořenilo!Ale nikdy bych si dítě nepořizovala do špatného vztahu s tím, že se něco změní .....to spíš naopak!!!To dítě to může pěkně nabourat, protože musíte uznat, že je to pak šílená změna, honička....i když hezká.Jedna kámoška tak též myslela, jak manžela přitáhne, protože u nich byla nějaká krize. Z počátku to tak vypadalo, že to bude fajn a dnes se stejně rozvádí, akorát, že už jsou u rozvodu tři..
Sekanice
  • 
29.5.2009 9:12:48
A co těhotenství, já se děsím třeba amniocentézy apod..Byla jsi na ní? Na to mě asi budou chtít v mým věku poslat ne? Já vím, že se to dá odmítnout, ale pak bych zase měla obavu, jestli bude všechno O.K. Jsem prostě podělaná. Ale dřív jsem fakt nebyla :-). Vůbec jsem se nebála a teď jsem takováhle. V podstatě v tom, že bych dítě chtěla mám jasno, ale stojí to na tom, že mám "nepochopitelné" obavy. Já už si sama o sobě říkám, že se na to chci asi ve svý podstatě vymlouvat, nebo co. Prostě si nějak v poslední době nerozumím a už mě to štve. Chodím jak náměsíčná, takže něco s tím udělat budu muset. Potřebuju se rozhodnout a mít klid. Ale jak tu někdo psal, že závidí těhotným, které čekají třetí, tak to já mám taky. Já jim to tak strašně závidím.
Sekanice
  • 
29.5.2009 8:57:18
No, to je fakt. V takovýhle chvílích si to člověk uvědomí naplno, jak ty děti miluje a s úžasem zjistí jak strašně moc. Tak moc, že to sám ani netušil. Když dojde na to, že se stane něco, kdy o ně začínáte mít opravdu strach, tak to je skoro nad lidský síly to ustát. Taky se nám stalo, že jsme se opravdu báli a pamatovat si to budu už pořád.
Šešule
29.5.2009 8:56:52
Jo, "jen" vodou~x~
29.5.2009 8:47:34
A to měla být co, tohle?:)
Martina, 2 kluci
29.5.2009 8:38:59
Když jsem doma nadhodila, že bych ASI chtěla dítě, partner řekl "no, nijak po něm netoužím a nepředpokládám, že se to ani do budoucna nezmění, takže je jedno, jestli budeme mít děti teď nebo pozdějc"...takže je asi máme jen z tradičních důvodů (je to zvykem).
ALE - když jsme tuhle hledali ztraceného syna, za ty 3 hodiny jsme zjistili, jak neskutečně toho malého živočicha milujeme, jak by bez něj nešlo žít, jak výrazně máme rádi jeho divnosti a speciálnosti...a jak jsme rádi, že jsme ten projekt SPOLEČNÉ DĚTI uskutečnili...byť jsme do něj vstoupili jak bezhlavá 30letá telata :-))
29.5.2009 8:28:38
jako perličku dodám zkušenost jedné svojí kamarádky, která čeká každým dnem taky 3 dítko, když ji naše společná známá řekla.. že nechápe jak ona vysokoškolsky vzdělaná, inteligentní ženská se může rozplývat nad kočárkem a dělat s dětmi "infantilně" paci paci.. že si myslela že takhle se ona nikdy chovat nebude a že to vůbec nechápe.
Jen dodám, že ta známá patří do té kategorie, kdy si raději bude užívat svobody,života a cestování a nebude se starat a pokakaný plinky..
29.5.2009 8:22:02
Nikdy mě v minulosti nenapadlo přemýšlet nad tím zda děti mít, či nikoliv. Brala jsem to jako přirozený vývoj věcí a situací a to že děti k životu paří. Jelikož jsem byla jedináček tak jsem si vždycky přále hodně dětí a velkou rodinu. I když život ke mě v poslední době nebyl zrovna moc vstřícný.. Když se nám narodila před pár měsíci naše dcera, tak mě manžel (do té doby úžasný chlap) opustil protože zjistil, že vlastně chce svobodu , užívat si života a tak si našel o 13 let mlatší 20letou milenku..ale to je jiná věc. Tehdy mě poprvé napadlo, zda by naše manželství skončilo stejně i kdybych nebyla po třetí těhotná (jen podotýkám, že to těhu bylo chtěné a vymodlené) a tak jsem si v jednu chvíli dala na pomyslnou váhu svého manžela a na druhou naši dceru a přemýšlela.. a došla k názoru, že bych neměnila i přesto kdybych věděla že naše manželství zkrachuje, protože děti a zvlášt zdravé děti) jsou tím nejúžasnějším darem, kterého se člověku může v životě dostat. Není krásnějších okamžiků, když syn na besídce ke dni matek příjde za váma, řekne přede všemi,a spontánně, že jste ta nejlepší máma, že jste jeho miláček a pak vám dá krásný výtvor, kreslený z láskou 5letým človíčkem jen pro vás~s~
Neodsuzuji ženy, které dají přednost kariéře před dětmi.. jen si myslím, že tu oddanost dětských očí, když k vám vzhlíží nemůže nic nahradit.

jako perličku dodám postřeh jedné mojí známe, která mé
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 186 [Dalších 96 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.