| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chudáci bohaté děti

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 611 [Dalších 581 >>]
Jitka
  • 
10.6.2009 18:31:56
Při vší úctě, milá "Ráchel", nikdo ho tam nezve :-)
leli
10.6.2009 11:53:42
u mě budí tenhle článek. Už ten název Chudáci bohaté děti, k tomu rádoby vtipné a ironické označování osob, několikrát mě napadlo, že sama sebe by asi autorka nazvala Dokonalou Matkou. Přijde mi taky dost nevyvážený a jednostranný. Nejdříve se v úvodu dozvíme proč autorka "snobka" není, když dává dítě do školy pro "snoby" a pak už to jede. Zvlášť nechutné mi přijde poslouchání hovoru dětí, kdy se mluví o vztahu rodičů. Pamatuji si dobře na učitelku z MŠ, která byla na podobné informace od dětí také velmi zvědavá. Nechápu ironické hodnocení jména, které se mi zdá naprosto běžné a do způsobu oslovování rodiči jí opravdu nic není. Věřím, že s dětmi prožila hezký víkend, ale zase jsem měla pocit, že chtěla oběma holčičkám něco dokázat. Své dceři, že se má velmi dobře, i když mají k dispozici méně financí a spolužačce, že se až tak dobře nemá i když je na tom její rodina finančně lépe. Navíc Hodnocení matky spolužačky mi přijde taky dost klišoidní, zejména když se s ní osobně nezná. Taky nevím proč je hodnocena jen matka, otcové se na výchově nepodílejí?
Podobný článek by se dal např. napsat o rodinách s jedináčkem versus rodiny s více dětmi. Chudinky děti z vícečetných rodin, kde musí rodiče dělit mezi více dětí a rodiče, kteří se dokonale starají o jedno dítě aniž by si sobecky pořídili další. Zvlášť, když pomlčím, že sourozenci mají taky něco do sebe.
Marek, tři kousky
  • 
10.6.2009 11:03:38
:-) No tak se školkou máme aktuálně taky spoustu "radosti". To je téma samo pro sebe. Neberte si to tak.

Ale když už jsem vyzýván k radě... nejsem žádný odborník, ale... napadá mě, že ten zájem o dítě by asi neměl spočívat v tom, že ho neustále bavím, ale v tom, že se zajímám o to, co samo ze své vůle dělá. A tím ho v tom podporuju a zvyšuju jeho sebedůvěru a samostatnost.
Vůbec vás neznám, takže nevím, jestli to spočívá v tomhle. Klidně to může být jen tak, že prostě ve školkách neskousnou, když má dítě odlišnější mentalitu. Třeba je vaše dítě prostě výraznější melancholik a pro rutinní učitelku je to problém, stejně jako je pro ni výrazný sangvinik automaticky zlobidlo.
Hodně zdaru a trpělivosti. :-)
Šárka
  • 
10.6.2009 10:35:34
Marku, dala jsem syna do školky - kamarádského, šikovného syna s mnoha zájmy... - a po pár dnech mi bylo a je stále vyčítáno...: Vy se mu doma moc věnujete, že jo? Co s ním máme dělat, on se na písku nudí...? Atd..
Poraď...
SnowWhite
9.6.2009 20:40:54
Nehty se kousat nemaj, přece bys nedávala špatný příklad dětem? Já ti nějakej půjčím, samozřejmě zánovní :-))
Petula
  • 
9.6.2009 19:26:37
Presne tak. Krasny clanecek.
zuj
  • 
9.6.2009 19:00:17
"Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde." Je úplně jedno, jestli autorku znám, nebo ne. Možná jsem jen chtěla podpořit někoho, jehož článek se mi líbí, protože absolutně nechápu, proč (a jakým právem, navíc pod rouškou anonymity - to je, panečku, hrdinství!)tu čtenářky hodnotí někoho, koho vůbec neznají, ale většina se tu tváří, že přesně ví, co je autorka zač. Tohle má být diskuze k článku, ne prostor pro plivance zakomplexovaných a nenávistných. Autorka sama se na několika místech diskuze účastní - a je jasně vidět, že to není žádná chudinka. Co vy víte - možná je to zazobaná paninka, která si vyřizuje účty s jinou paninkou, možná píše pod pseudonymem, možná její dcera nemá doma jednoho tatínka, možná má hned tři, možná je to chlap anebo hermafrodit, možná nejí maso a nečeše si vlasy, možná vůbec neexistuje... To je totiž úplně jedno. Cokoli by byla dobrá záminka k tomu říct - vida, tak je to! Nečistí si zuby a sama by chtěla druhým říkat, jak se to správně dělá! Cokoli... Jen abyste si mohla směrem k autorce plivnout.
Marek, tři kousky
  • 
9.6.2009 18:31:13
Shodou okolností jsem nedávno mluvil s kamarádkou, která kvůli nějakému uměleckému projektu navštívila různá zařízení pro děti. Byla úplně ohromená, že v "pasťácích" byly početně stejně zastoupeny děti z kriminálních, alkoholických a nevzdělaných rodin a děti z rodin vysoce společensky a majetkově situovaných. Děti trpící samotou, nedostatkem lásky a absencí hodnot.

Podle mě to asi nesouvisí až tak s majetkem jako takovým, jako spíš s ambiciózností rodičů. Která se u nás dnes většinově pojí s penězi. Ale umím si představit, že úplně stejně dopadne dítě, jehož rodič věčně není doma kvůli ambici "zachraňovat svět". Nebo kvůli jakékoli jiné silné motivaci, která ho od domácího života odvádí.

A co se autorky týče, tak já to z toho textu cítím, že nebyla popudem k jeho sepsání závist, ale ohromení a pohnutí nad tím, co viděla. A já jsem moc rád, že nám to zprostředkovala. Článečků, které jsou sladké, je sice taky člověku třeba (já sladké rád), ale vážím si toho, když někdo udělá i takhle nevděčnou práci.
Věřím ostatně, že mnozí rodiče, kteří tu její sdělení veřejně odmítají, se v soukromí stejně zamyslí, jestli tráví s dětmi dost času a jestli jim projevují dost zájmu o jejich svět. Hm... Končím a jdu se zeptat dcery, jaký byl den. :-)
Anna K.
  • 
9.6.2009 17:14:41
Měly. DÍKY ZA TUTO REAKCI! Je s podivem, kolik je tu nenávistných matek řešících si své vlastní komplexy a navážející se do autorky článku (ještěže tu není její fotka, co kdyby se ukázalo např. to, že je to černoška - to bychom se asi dověděli, že se nemá co plést do výchovu bělochů nebo tak něco při té NENÁVISTI A AGRESI, co mezi čtenářkami vládne) místo toho, aby diskutovaly o tématu článku. Je to asi tím, že autorka uhodila doslova "hřebíček na hlavičku" - to totiž není problém bohatých, ale obecně problém rodičů, že často nevěnují dětem tolik pozornosti a času, kolik ty děti potřebují, a raději upřednostńují své vlastní potřeby. Takže si tu každý vylije své srdíčko a nesmyslně a zle útočí na někoho, kdo na takový problém poukáže, kdo tu jen popisuje svoji vlastní zkušenost. Je to dobře napsané a čtivé. Díky za takový KVALITNÍ ČLÁNEK!
Nussi80
9.6.2009 16:47:17
Zdědit(= v genetické výbavě) je možné temperament (rychlost reakcí, impulsivita, emotivní ladění spíše pozitivní či negativní), charakter se formuje prostředím a výchovou. Temperament pak samozřejmě ovlivňuje charakter.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 611 [Dalších 581 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.