| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chudáci bohaté děti

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 611 [Dalších 561 >>]
9.6.2009 15:50:33
Rzprezentativni a Vyvoleny me dostali:))
no nevim, ale prijde mi to jako zavist.
9.6.2009 15:07:03
Tomu nerozumím, v čem je život dítěte horší či lepší, pokud je jeho nepřítomná matka v kanclu či na greenu?
9.6.2009 15:04:26
Majo - ne, že bych se chtěl autorky zastávat, ale pracuji cca 10 let ve školství (nejprve ve ŠD - tedy děti 6 - 11 let, nyní 3. šk. rok v DM (internát, "děti" 15 - 22 let) a musím ti říct, že obě skupiny "dětí" na sebe a své rodiny řeknou NEUVĚŘITELNÉ PODROBNOSTI, BA AŽ INTIMNOSTI. A to prosím bez jakéhokoli "tahání" informací. Ony totiž ty děti barou to, v čem žijí jako normu, jako samozřejmý stav a tak nevidí důvod, proč o tom nemluvit. Ony - zvláště ty menší - nějak netuší, že to jinde může vypadat jinak.
Mimochodem článek se mi líbí - není to sociologická studie. Je to prostě jeden zážitek jedné maminky, protknutí dvou životních stylů a jejich dopad ne děti.
Za mne mohu říct, že kdyby maminka Aničky měla na dítě málo času proto, že je velice zaměstnanou manažerkou firmy, tak bych ji (a asi ani autorka) neodsuzovala. Ale pokud platí chůvu a hospodyni proto, aby mohla na golf, pedikůru, manikůru a a podobné aktivity, tak se odsouzení, které je z článku cítit, nedivím.
S.
9.6.2009 15:03:58
No jo, ale co budou dělat hasiči, až bude někomu hořet jeho 8+2, když v nádrži je díra, jako do komína a na prameni sedí žába? ~t~
Nussi80
9.6.2009 14:19:41
Je pravda, že článek vzbudil bouřlivou diskuzi. Každý cítí potřebu obhajovat svou pravdu a svůj životní styl.
Já:
- mám pomoc v domácnosti v každém z našich několika domů
- umím uklízet
- ale neumím si představit, že bych svůj "bohatý" život trávila tak, že bych uklízela 4 domy (6+4 koupelny, 4+3 koupelny, 10+7 koupelen, 8+4 koupelny)
- golf nehraju
- mám malou dcerku
- nechci být neupravená matka, takže chodím ke kadeřnici, někdy na kosmetiku a možná i na manikúru
- nechci mít na náhrobku napsáno "dokonalá matka" ani "dokonalá hospodyně"
- charitu a služby odděluji
- občas mě mateřská "dovolená" umí pěkně vyčerpat a přemýšlím i nad chůvou, ne vždy je možnost, aby hlídaly babičky
- věřím, že je potřeba, abych byla já sama spokojená, abych vychovala spokojené dítě
- chci své dítě naučit znát své potřeby, ale i respektovat potřeby druhých - to vše i příkladem :-)
- chci být spokojená ve vztahu, k tomu potřebuju s manželem i nějakou dobu strávit jako manželka, milenka a kamarádka - ne jen jako matka

Tento nedokonalý a ne jistě konečný výčet není obhajobou toho, jak to mám, spíš jen příspěvkem do diskuze. Nestydím se, nepovyšuji se, nepohrdám.
Barča, 2kluci
  • 
9.6.2009 14:17:00
Opravdu si myslíš, že (dle tebe) extrémě bohatí nedokážou "normálně" žít? Nemají normální kamarády? Především ten, kdo o sobě sám prohlašuje, že nikdy nezávidí ten touto nemocí bývá hodně nakažen. Mě nejvíce vadí, že autorka maminku ani nezná jen si zbírá drby a dle toho ji soudí. Jinak někdo tu psal, že autorku zná, je samoživitelka a celá rodina se skládá na to, aby její dcera mohla studovat právě tuhle nej školu. Já nevím, ale jsou přece státní školy a dobré, tak proč zrovna tahle - evidentně škola emocionálně vyprahlých a penězmi zkažených dětí - a ještě tomu za cenu obíhání rodiny kvůli školnému. Já nezkoumám, jestli ten kamrád/ka mají to nebo ono, pokud natrefím na blba z jakékoliv vrstvy tak se s ním víc nesetkávám. Mě se zase příčí lézt někomu do zadnice a za rohem ho pomluvit. Nezmám žádné extrémě bohaté, kteří jsou namistrovaní a nepříjemní. Nevím totiž co považujete za ten extrém, dále nevím, kdo má doma paní na vaření, na hlídání, na uklízení - mě to nezajímá, bavíme se spřáteli o jiných věcech než abychom si před sebou "tahali trika" kdo je na tom lím.
9.6.2009 13:46:07
Už dlouho se tu neobjevil článek, který vzbudil takovou diskusi. Ať je jaký je, jedno se mu nedá upřít - vzbuzuje zájem, negativní i pozitivní. Možná není pravdivý a jeho úkolem bylo trošku "rozvířit" hladinu, možná autorka napsala svou zkušenost a jen ji převedla do jazyka červené knihovny, ale po dlouhé době se tu objevilo zase něco jiného než porody a tak... Vlastně bychom měly autorce spíš poděkovat, že nás takhle "pošťouchla", i když to třeba ani nebyl její úmysl.
atisa
9.6.2009 13:14:12
Kudlo,
jelikož jsi mi v předešlém příspěvku tykala, dovolím si to samé. Myslím, že tímto příspěvkem sis odpověděla sama na vše. Podle mě je jasné, že článek byl o skupině bohatých nestarajících se o své děti. Zbytek je jen o tom, že má někdo potřebu se v něčem pitvat a číst mezi řádky, co si myslí, že tam je.Protože pak už by to mohlo být i bohatí nestarající se o své děti, chudí starající se a nestarající se, chudí a bohatí kteří se mohou starat a nechtějí anebo chtějí a nemohou.Záleží na každém jak si to přebere.
Grainne
9.6.2009 12:33:53
Tulko, no vida, k čemu je dobré bohatství, "nadměrná spotřeba" bazénů prospívá žábám.~:-D
Pak že se na všem nedá najít něco pozitivního.
Jana 1+8
  • 
9.6.2009 12:23:44
Nikolo, konečně někdo, kdo nekope kolem sebe, ale snaží se normálně uvažovat. Taky si myslim, že o závist v článku nejde. Autorka má dítě, které má zjevně ráda a práci, která ji baví. Dost na to, aby byla ženská spokojená. A spokojenej člověk nemá zapotřebí bejt zlej. Ovšem u pisatelek některých příspěvků, no nevim, nevim. Spíš mi přijde, že se na mateřské nudí a ani ve svém životě nejsou dvakrát spokojené a tak to dávají všem okolo sežrat. Nečetla jsem všechny ty příspěvky, nemám na to čas, raději jdu dopoledne i odpoledne s malým ven (teď ale zrovna klohním obídek :-)), četla jsem jen několik posledních a namátkou dva tři zprostředka a mám z nich hodně nedobrý pocit. opravdu jsou psány v duchu - kdo nerýpe, nežije. Tak jestli někomu opravdu nezávidim, tak jsou to právě ty podivné bytosti, které napadají jen tak z principu, pro napadáni samo. Jsem opravdu přesvědčená, že šťastý a vyrovnaný člověk tohle nemá zapotřebí. A teď už letim slejt brambory.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 611 [Dalších 561 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.