| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chudáci bohaté děti

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 611 [Dalších 541 >>]
9.6.2009 10:03:41
Grainne, na místech s vysokou fluktuací, kam patří posty minimálních mezd, vládne nefalšovaná džungle, ale z obou stran. Žádný zaměstnanec se nebude rozpakovat hodit marod na zaměstnavatele, když cítí, že se mraky zatahujou. Samozřejmě, že je falešné říkat, že každá práce je nám platná a nikoho neměříme tím, jestli drží v ruce hadr nebo notebook. Jenže jako je idealistické toto, je idealistické si představovat, že každý se základním vzděláním je odchovanec prvorepublikové etikety a tiše si po ponižující práci loví ve filosofických spisech.
Je to zkrátka boj a navzdory "bestialitě buržoazie", je to ona, kdo je na tahu, páč tu práci dává.

Já si třeba myslím, že daleko víc servility a poníženosti jeden zažije na takových těch místech, o která je největší zájem. Někdo, kdo je schopen určitou speciální práci dělat, nicméně není terčem lovců hlav, tak běžně utírá šéfovi stůl, zalejvá kytičky, vaří kávičky, je nucen poslouchat zásadní storky z rodinného života, rozplývat se nad tím, jak pan šéf promluvil v regionálních zprávách. Jednou jsem byla nucená poděkovat za obnošené šatstvo pro dítě, které já bych osobně nedala ani k popelnici.

Hodit hlavou, když za dveřma stojí sedmdesát dalších, co dokážou pomocí inteligentních technologií pořídit došlou poštu?

Emancipace podřízeného lidu by měla být otázkou vnitřních hodnot samotného závislého, prostě stanovit si " odkud kam"

Změnit západní civilizaci aby obecně přehodnotila priority a neadorovala úspěch a prachy, to možný není.
Nikola
  • 
9.6.2009 10:03:35
Vadí, ale blbec je ten, kdo si to myslí. Tak se zeptám na důvod, a pokud je hodně šovinistický, tak řeknu, že dotyčného chápu, když má takovou blbku doma. :-))
Nikola
  • 
9.6.2009 9:59:48
Nevím, jestli jsem nečetla nepozorně, ale onu spornou větu neříkala autorka, ale ta nesnesitelná chůva. Autorka jména profesí s velkými jmény brala s nadhledem. Závist je cítit jen z té chůvy, z autorky to nějak necítím. Mimochodem znám pár mužů (ředitelé velkých společností) a jsou to ředitelé zeměkoule a někteří jsou zase fajn. Ti, co jsou a zůstali normální a nenafoukaní, museli hodně makat, aby získali postavení. Ovšem ředitelé zeměkoule: oba s protekcí, kterou by nyní ale nepřiznali ani na mučidlech, protože oni jsou ti nejlepší a ostatní jsou póvl. Mimochodem jeden z nich pracuje od 10:00, pak si skočí v 12:00 na obídek a něco zařídit, pak pracuje tak do 17:00 a odjíždí na sportovní aktivity, protože tlustí lidé jsou hloupí a neschopní (dle jeho názoru) a masáž (bolí záda od toho sezení) a domů k dětem příjde tak kolem 22:00. Takže ti, co tu píší, jak se takoví lidé nadřou, mají pravdu tak ze 30%, protože na manažerských vysokých postech je min. 70 % dosazeno protekcí nebo kamarádšofty a ne kvalitní prací. To bylo, jest a bude, takže proč se rozčilovat, ale proč si taky něco nalhávat. Ještě podotýkám, že se musím předřenosti některých manažerů smát, protože valnou část pracovní doby intrikují, aby své místo neztratili a to je fakt fuška. Tak a teď mě sežerte, jak všem závidím :-)
9.6.2009 9:58:10
Nikolo, právě proto, že ne všichni jsou takoví, Když Ti někdo začne podsouvat třeba, že jsi blbka, protože jsi ženská, nebude Ti to vadit ani trošičku? A to i s vědomím, že některé ženské opravdu blbky jsou?

9.6.2009 9:55:24
Grainne, ale o tom to celé je.

Já myslím, že spousta lidí včetně mě se tu nesnaží "obhájit svůj stav" - já ani nevím, jaký můj stav je, a nijak to neřeším, ale vadí jim zevšeobecňování bohatý = lump, chudý = čestný člověk. V obou kategoriích se mohou najít ti i ti.

Pokud má někdo pocit, že "na to má" tak ať si ho užije, nijak mě to nedere, maximálně si řeknu, že je to blb a vezmu na vědomí, že to není kámoš pro mě. Proč bych ho měla chtít kvůli tomu škrtit? Že je blbej? A
9.6.2009 9:48:26
Grainne, ale blby, kteří se vozí po někom, kdo je níž než oni, eliminovat nejde - oni prostě byli, jsou a budou. Jediné, co se v tomhle směru dá dělat, je nedělat totéž co oni.

9.6.2009 9:48:22
Grainne, ale blby, kteří se vozí po někom, kdo je níž než oni, eliminovat nejde - oni prostě byli, jsou a budou. Jediné, co se v tomhle směru dá dělat, je nedělat totéž co oni.

Nikola
  • 
9.6.2009 9:46:45
Nevím, proč si většina movitějších lidí myslí, že když je někdo kritizuje, tak jim závidí. No jasně, proč hledat chyby u sebe? Autorka popsala situace, závist jsem tam necítila. Mám známé, kteří jsou chudší i známé, kteří jsou extrémně bohatí, ale hlavně mám kamarády, kteří peníze zas tolik neřeší, mají jiné priority. Nevím, co bych extrémně bohatým měla jakožto střední třída závidět. Tu jejich přetvářku, jak jsou kámoši, přitom už kují pikle jak na druhým vydělat nějakou tu kačku? Nebo poslouchat ty kecy, co kdo má a co ještě musí mít a kdo je nejlepší v podnikání nebo práci a že každý má stejnou šanci (to beru od pracovitých a ne od těch co se někam dostali protekcí a teď si hrajou opravdu na ředitele zeměkoule). Když chci na dovču, dopřeju si ji, život mám jeden, na něj nepotřebuji 5 domů atd. Trochu mi vadí, že ti bohatší podceňují méně movité, mluví s nimi zpatra, jak s nějakým póvlem a chovají se jak mistři světa nebo jsou neomalení a nevychovaní s emoční inteligencí nula, ale možná se pěkně chovají jen k lidem, které potřebují a ze kterých může něco kápnout. Tak to je moje zkušenost. Jsem spokojená, nezávidím, ale do typické "high society" nezapadnu NIKDY a je mi tak fajn.
Grainne
9.6.2009 9:46:11
Kudlo, popravdě to tu vnímám tak trochu jako "malý třídní boj".
Znám pár lidí, kteří jsou opravdu za vodou, svůj majetek získali opravdu vlastní prací a - přiznám se, že by mě docela udivilo, kdyby tu urputně hájili svůj stav. Nemají na to čas a nemají potřebu. Zdá se mi, že mají ve svém životě jasno.
Potom znám jiné, kteří si myslí, že jsou za vodou, dávají to okázale najevo, jsou povýšení a chovají se hrubě k podřízeným. Velice dbají na to, aby všichni věděli, "že na to maj". Tak tyhle bych s chutí sepsula a možná ještě hůř, než autorka článku - kdybych vůbec byla ochotna se jimi zabývat. Takhle mám pouze chuť uškrtit "Paní podnikatelovou", když vyřvává do dalekého širokého okolí, co že to hází na gril a co že to lije do skleniček.
Jestli měla autorka smůlu a více než jednou zavadila o druhý popsaný typ, ani se jí nedivím.
9.6.2009 9:23:17
Grainne, jistě, že to není zapovězeno. Ale IMHO to o autorovi leccos vypovídá.

Píšeš "řadí se do kritizované skupiny nebo možná mají jen snahu se tam vřadit". Co je to, ta kritizovaná skupina? "bohatí podnikatelé"? nebo "bohatí podnikatelé, kteří zároveň zanedbávají své děti"? Pokud to první, tak se ani nedivím, že se někdo ozve - myslíš, že to, že někdo podniká a má dost peněz, automaticky znamená, že na svoje děti kašle? Znám rodinu, která je z tohohle pohledu "za vodou", maminka je doma a o děti se příkladně stará. Myslíš, že si zaslouží "tlak a kritiku" jen proto, že nepočítají každou korunu? Kdo po takové situaci ve skrytu duše netouží? A nemělo by automatické hození těchto lidí do jednoho pytle s maminkou věčně ve fitku a duševně strádající holčičkou přece jen určité znaky závisti?

Pokud o to druhé, tak do takové skupiny by se asi těžko kdo chtěl vřadit ;-))

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 611 [Dalších 541 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.