| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak nás ovlivňuje svět reklamy

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 180 [Dalších 140 >>]
11.6.2009 6:12:08
Milado, když už jsme u toho času stráveného v ZUŠce - holky se mi přihlásily do ZUŠ na výtvarku a výuka je sice jenom jednou týdně, zato tři vyučovací hodiny v kuse ~d~ S požadavkem na zkrácení pro prvňáčky bych asi neuspěla ~t~

MMCH i mé školkové dítě mělo kroužky čtyři a to jenom proto, že fotoškolka letos nebyla, jinak by jich mělo pět. Nestěžovalo si a přetíženě nevypadalo ~d~ V pondělí měla holčina v odpoledních hodinách ve školce keramiku, tu miluje, díky staršímu sourozenci na ni chodila ještě dřív, než byla do školky přijata. V úterý byly tanečky, ty byly dopoledne v době školky, nepřihlásit ji na ně, dost bych jí tím nakrkla. Ve středu odpoledne se vetřela na skauta, tedy ke světluškám. To se přiznám mi připadalo předčasné, ale vůdkyně proti ní nic nenamítaly, ostatní světlušky si ji oblíbily a holka sama byla nadšená. No a v pátek chodíme na plavání,opět další kroužek. Tady tedy vzniká kolize se skautem, občas se kroužek vynechává kvůli výpravám, nicméně celkově by holka opět plavání za nic nevyměnila.

Popravdě nenapadlo mne, že bych dítě přetěžovala, přijde mi to tak akorát - holka dělá, co ji zajímá, a přitom máme ještě dost času chodit lítat na hřiště. A rozhodně nejsem ambiciozní rodič, starší holka loni druhou třídu začínala s tím, že odmítla chodit na jakýkoli kroužek, a teprve postupně v průběhu roku přišla s tím, že chce skautit a plavat.
Milada.
10.6.2009 23:58:24
Hanko,
tak co já vím, tak to bývá tak, že je přípravka - tj. nauka - teorie. A některé dítě má nástroj už od září (a k tomu 45minut přípravka), jiné začne chodit třeba od listopadu (a k tomu 45 minut přípravka) a některé dítě se rozkoukává a nástroj vybere od pololetí 1. třídy (a k tomu 45 minut přípravka).
Pak jsou samozřejmě magoři, kteří choděj na nástroj už ve školce a někteří obr velcí magoři choděj už i ve školce na 2, slovy dva nástroje, v prvním třídě plynule pokračují a k tomu mají 45 minut přípravku. Magory jsem ve svém prvním příspěvku radši nezmínila, neboť chození 3x za týden do ZUŠky na 45 minut by stejně u Hroudy neprošlo :-)
Hanka
  • 
10.6.2009 23:47:51
Milado,

technická: ZUŠky mají prvňáky v takzvaném přípravném ročníku a v rámci něj je jenom nástroj, nauka zatím ne. Aspoň u mých dětí to tak bylo.

Jinak bych řekla, že množství kroužků záleží na podmínkách - časových, schopnostech prvňýáčka vyrovnat se s první třídou samotnou, typu kroužků, možnostech jiného trávení volného času atd... Univerzální rady jsou dobré tak pro ze všech hledisek průměrné dítě a takové snad ani nejsou :-)
Katka+2
  • 
10.6.2009 23:22:35
Ja si myslim, ze se Jan vubec nechtel a nepotreboval vymezit. Pouze napsal to, co vidi a citi vetsina normalnich lidi, kteri sem poprve nebo jen obcas vlezou. Par afektovanych mamin, ktere maji pocit, ze vedi vsechno nejlip, o kazdeho se museji otrit a prispet kritikou, i kdyz vubec netusi kdo pise a o cem. Poucovat nekoho, koho neznam, jak ma svemu diteti planovat krouzky, je sebejistota, omluvitelna snad jen blbosti. Kazde dite je jine, nekteremu to tak vyhovuje, jine preferuje volnost. Ale to je celkem irelevantni. Mne jen zdejsi diskuze strasne pripomina tu krasnou a trefnou pisnicku od HopTropaku o kancelarskych tetach. Holt neni treba svetla, aby blbost kvetla, staci mit jen temno v kebuli.:-) Obdivuju a nechapu adminy, ze je bavi neustale sem davat i docela kvalitni clanky, jen abyste mohly ukazat, ze autor je uplne blbej a vy to vite lip. (Kdyz jste tedy otrle, da se to napsat i takto po lopate, jinak to muj styl neni).
Milada.
10.6.2009 23:02:53
Hroudo,
no to je zase názor. Ty jsi nějaká specialistka na mimoškolní činnost dětí?
Hele, jenom taková ZUŠka. Když dítě chce hrát na nástroj, tak musí minimálně do ZUŠky 2x za týden, nebo má 2 3/4hodiny v jednom dnu ~y~

Proč? No protože jedna 3/4hodina je ten nástroj a druhá je hudební nauka. A teď mi najdi to, co Ty považuješ za optimální pro prvňáka - čili jeden kroužek za týden. To prostě nejde:) A nemyslíš, že ZUŠky to mají za roky jejich fungování vyzkoušené a věřím tomu, že o tom věděj víc jak Ty ~y~ ?
Simca,06+07
  • 
10.6.2009 23:00:44
Báro, ale tenhle příspěvek už na mě teda vážně dýchá tím vychloubáním.... přeskočení 1. třídy..... nepopírám, že tvoje dcera nemůže být inteligentní a šikovná, ale cítím z tebe totální zahleděnost do ní jako do jedináčka.... nikde se nezminuješ o sourozenci. Sám tvůj příspěvek mi přijde jako reklama na tvé vlastní dítě. Taky mám chytré děti, ale nejpíš bych se o nich takhle nikdy nezminovala...je šílený shodit je v očích ostatních jen pro zdůraznování jejich dokonalosti. A věř, že všechny máme stejně dokonalé děti jako Ty!

Co se kroužků týče, je jen tvoje věc, to nepopírám, ale já souhlasím s nepřekroužkovaností, ale uvidíme až co nám přinese čas.
Katla
10.6.2009 19:46:32
jestli chceš - ~t~~t~~t~
Katla
10.6.2009 19:44:45
Mileráda se strefím i do sebe.
Názor na kroužky a přemíru aktivit už mám dávno a dospěla jsem k němu sebezpytováním a pozorováním životního stylu nejen ve svém okolí , ale hlavně svého a svého nejstaršího syna.

dále - REKLAMY na kroužky jsou všude. Školy plné letáků, školky plné letáků, venku rozně na vývěskám i v MHD oznámení o různých náborech tětí na kdeco - od bojových sportů, přes divadlo a balet až po výuku angličtiny metodou Helen Dorton od věku 3 měsíců ~t~ ~t~. Děti snadno podlehnou a zejména ctižádostivější rodiče velmi těžko odolají - proč si to nepřiznat?


A za poslední nevím proč se to vyhrotilo kroužky kontra žádné kroužky. Myslím, že zájmová činnost v přiměřeném množsví je velmi důležité. Osobně bych považovala za optimální pro prvNáka a druháka jeden kroužek, třetáka, čtvrtáka tak dva a od páté třída dva až úplně maximálně tři. Znám děti, co mají kroužky denně a často i dva v jednom dni.

Za poslední - když te to tak nadzvedlo , takj si troufám odhanout, že nekde v skrytu duše taky pochybuješ, jestli životní styl tvé dcery ve znamení polných odpolední je to pravé. Jinak bych mne přehlédla jak obilný lán ~x~
Katla
10.6.2009 19:30:13
že se TAK namáhal , protože netuší, jak jsme tu už otrlý. ~z~
10.6.2009 18:12:45
Tak to my nemůžeme hrát ani člověče nezlob se. ~n~ Žádnou hru nedohrajeme do konce (synovi bude o prázdninách 9). Dát ho na klasický sportovní kroužek, to by dlouho nevydržel. Jednou odešel z maškarního vzteklý, protože nezískal žádnou cenu a od té doby na žádný nechtěl. Doufám, že z toho vyroste. ~d~
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 180 [Dalších 140 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.