| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak nás ovlivňuje svět reklamy

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 180 [Dalších 130 >>]
Olina
  • 
10.6.2009 13:16:41
ono ten příspěvek ani nepatřil tobě, ale dadlence.
Hanka
  • 
10.6.2009 10:15:27
Milado,

to je tím, že jste očividně profíci.

Já se snažím dětem vtlouct do hlav, aby se dívaly, co všechno je na foceném snímku (aby vpravo vedle toho úžasného poníka nestál pán s uříznutým vrškem hlavy), že z výrazu obličeje nebude při fotce celé postavy nic k rozeznání a podobné samozřejmosti...

Doufám, že mé vlastní fotky aspoň splňují tahle kritéria (nenávidím setkání nad fotkami z dovolených, nafocenými nadšenými rodiči, kde je jejich brouček ve velikosti mravence před patnácti stejnými hrady, případně záběr na pokoj zblízka, kde vpravo čouhá kus židle a manželova noha, toho se chci vyvarovat) a sem tam mám některou fakt ráda a mám dojem, že se mi povedla.

A kupuju pohledy :-)
Verily
10.6.2009 10:13:20
No to víš, ale to je profi pohled. Já primárně s tím začala proto, abych měla předlohy pro vyšívání, protože jsem nechtěla vykrádat cizí fotky. A teď spíš jen dokumentačně. Oblíbené téma "jak jsou ti dva stejní". Tzn. jejich výraz naopak narušujeme tím, že na ně dělame zvuky a škleby, jen aby čučeli pokud možno stejně ~t~~t~~t~. No a u digi mě fascinuje to, že kdybych měla ze 20 klidně 15 smzat jako špatné, nic mě to nestojí ~t~. Protože fotíme mix, udělat necháváme výběr z nich jen tak 2-3krát ročně ale zase teda víc, že jo.
Cow :-)
10.6.2009 10:07:49
Ještě k tomu zbytku..No jasně, sama jsem dělala sport. gymnastiku až do 4. ročníku na gymplu. Ale asi mě to až tak nebralo. V TOMHLE jsem fakt neměla potřebu urvat každou medaili.
Milada.
10.6.2009 10:06:38
Loro,
no tady jde o to, že focení lidí, jejich výrazů, toho, aby ta fotka něco prostřednictvím vyfocenýho člověka řekla, je na celým focením nejtěžší. My jsme od západoFek, kytiček, broučků jinde. Oni (když už fotěj) tak to samozřejmě fotěj, proto ty koně a hřívy..ale fotit lidi je mnohem těžší než nehejbající se panorama. A tohle (když je čas) učíme i děti, učíme je si na správný okamžik počkat, nemačkat čudlík a fotit kraviny. Neříkám, že je to nedělaj, ale (doufám), že se snažej hledáčkem vidět hlavně to něco, co na fotkách nemá každej a pak teprve mačkat.
To "něco" co dělá dobrou fotku dobrou, tam totiž v následných soft úpravach stejně člověk nenacpe, to by musel tu fotku celou přemalovat (a to tedy děti neučíme).
Cow :-)
10.6.2009 10:05:06
Kudlo, nejde o sportovní školu ani o sportovní třídu. Je to zkušenost se základní školou s rozšířenou výukou cizích jazyků. Ale jako volnočasová aktivita vznikl při škole "sportovní klub", který nanaštěstí vede ženská, která v životě nesportovala, neví nic o etice a nic o trenérství. Trénuje mladá mladičká slečna, která tu a tam ještě sma zajde na hodinu ke svému bývalému trenérovi. A tyhle dvě ženské dokázaly 11letým holčičkám vymýt mozky a pokazit, co se dalo.~d~
10.6.2009 10:00:08
A ještě mi to nedá - soutěživost je v nás (v některých), co vyřešíme tím, že budeme předstírat, že neexistuje? Znám lidi, kteří soutěživí nejsou vůbec a u těch nevidím důvod, proč je strkat do aktivit, u kterých by trpěli. Ale proč to upírat těm, kteří ten tah na bránu v sobě mají, proč je radši nenaučit s tím pracovat?

Ale chápu, že blbý trenér v tomhle směru může napáchat dost paseky.
Verily
10.6.2009 9:59:58
Dobře, byla to nešťastná formulace. Měla jsem napsat, že kdybych to udělala já, tak bych to považovala za své selhání. OK? Protože znám svého syna, vím co dokáže či spíš nedokáže ohlídat. A protože jsme přesvědčená, že (ON) k tomu v 7 letech zralý není. Něco provede, ztratí, zničí, upře na mě svůj modrý pohled a lehce umrlým hlasem řekna "aha, já zapomněl že se to tímhle zničí...".~t~ Vidím ob den. To člověku naučí ~y~.
10.6.2009 9:57:36
CROWko, ale takhle nezvládnout se přeci dá skoro všechno.

Není přeci hned nutné dávat děti do sportovních tříd a škol, já taky nejsem pro soutěživost ZA KAŽDOU CENU. Ale pamatuji si na vlastní sportovní léta, na to, jak člověk moc chtěl vyhrát, jaká byla radost z toho, když se to podařilo, ale také jak se smířit s tím, že jsi nevyhrála. Uvědomit si, že soupeři prostě trénovali víc nebo jsou nadanější. Naučit se v praxi, co je to fair play a srovnat se s tím, že to občas docela fair není. Podat soupeřům po zápase ruku s tím, že nebudu na ně plazit jazyk, když vyhraju, ani oni na mě, když prohraju. Hecovat se navzájem s lidmi ze stejného oddílu. Vytvořit partu, která vydrží i v době, kdy sport půjde trochu do pozadí.


Verily
10.6.2009 9:53:28
Milado, tak my jiný než náš normální digi nemáme. Ale ten je docela dobrý. U vás je to s foťákem trochu jinak, to chápu. U nás zase by bylo divný, kdyby se tu nepovalovali počítače. Foťák mě napadnul proto, že právě Kuba si ho chtěl asi před týdnem vyječet. Máme tu někde 2 klasické, nevím ale kde a nevím ani jestli jsou v provozu. Tak jsme řešili, jestli vyštrachat tamty a kupovat film + vyvolání a fotky, nebo pořídit levnější digi. A došli jsme rodičovskou shodou k tomu, že digi, ale až se bude chovat trochu zodpovědnějc. A na náš HP fakt ~t~ šmatat nebude. Ale asi je to jinak u dětí, na které se opravdu můžete spolehnout. Takové já nemám. Jen denně sbírám zničené trosky něčeho, někdy je nejstarší zničí sám, jindy jen neuklizené nechá na pospas mladšímu... A mám toho občas akorát tak dost a cítím, že papír a pastelky taky nejsou dárky k zahození ~t~~t~~t~.

Jinak já taky nefotím jen lidi (no teď víc, dvojčata jsou legrační). Ale třeba rostliny, takový pěkně rozkvetlý ibišek, to je výzva. Nebo zvířata - ale to chce štěstí. Ale i panoramata. Zase nemůžu spoléhat, že když se mi ten pohled líbí, tak apriori tam nějake profík poleze na tu skálu foti protější svah ~t~.~t~~t~
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 180 [Dalších 130 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.