| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kdo nekojí s námi...

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 289 [Dalších 189 >>]
ganga
18.6.2009 17:41:03
tak lahev je jednoduchá? Mně tedy mnohem pohodlnější přijde kojení. Ono neustálé mytí lahví, vyvařování, ohřívání mléka, ochlazování a přeprava v termoobalech, které málokdy udrží správnou teplotu, mi zrovna pohodlné nepřipadá. A vím o čem mluvím, první dítko jsem nekojila vůbec, ne že bych nechtěla, ale prostě to nešlo. Dcerku jsem kojila 6 týdnů a opravdu jsem si to užívala. Bohužel mi přestala přibývat, tak jsme přešli na UM. To o té mamince, která se rozkojila je hezké a klobouk dolů před ní, ale zajímalo by mě, kdo se jí staral o ostatní děti. Já si nedovedu představit, že bych malou kojila, dokrmovala a odstříkávala celé dny a noci, z toho bych se asi zhroutila a synek by mi podpálil byt. Takže když to nejde tak to nejde, tečka. A i když to jde, je každé ženy rozhodnutí, jestli chce.
18.6.2009 14:55:13
Nepopírá, většina nekojících matek jsou líné se s kojením poprat, a proto nekojí. Jen malé procento matek opravdu kojit nemůže. Což není kritika líných matek.
Já zas byla líná vyvařovat flašky a dudlíky, tahat se s kojenecku vodou, převařovat ji, vstávat v noci do kuchyně a připravovat UM, při každé delší cestě s sebou nachystat dostatek UM... přišlo mi jednodušší se prostě radši poprat s kojením.

Ale nepopírám, že kdyby existovala nějaká zázračná bezedná věčně sterilní neušpinitelná, samohybná a samodržící dětská flaška s imrvére teplým mlíčkem, to vše naprosto zdarma, tak bych se s kojením asi taky moc neprala ~j~
Tvoje horší já
18.6.2009 14:20:38
Pro H&M>
Já nelituji. Stresy nebyly, nebo zas ne tak moc, spíš čas to stálo, ale u prvního dítěte má každý času pytle.
Mám z toho naopak výborný pocit, nejstaršího jsem kojila rok a půl, odstavila kvůli otěhotnění, dceru pak víc než dva a půl roku a nejstaršího tři a půl roku.
maja
  • 
18.6.2009 14:12:46
ještě jedna věc: mám několik kamarádek co v současné době kojí. Většinu z nich, jsem kojit nikdy neviděla ( děti od cca 6 týdnů do 1 roku). Jdeme na procházku, nakojí doma a vracíme se aby mohli nakojit doma. Jedna z nich , ale postupuje tak, že jakmile je dítě nevrlé, vyndavá ho z kočárku a přikládá na řekněme 3 minuty k prsu ( kdekoli...v zájmu dítěte, aby nebrečelo). Dítě přestane pofňukávat a hotovo.
maja
  • 
18.6.2009 14:03:19
s těma umělýma dvojčátkama.....v dnešní době, kdy spousta lidí podstupuje IVF se myslím, téhle myšlence nevyhne skoro nikdo. Když vidím dvojčata taky mi to šrotuje hlavou. Neptám se , protože ty lidi neznám, ale šrotuje to . I s kámoškama když jdeme tak vím že jim to šrotuje i se o tom bavíme. Není to, ale ze zlého úmyslu, je to ze zvědavosti, ze zájmu. Myslím, že těmhle úvahám se žádná dnešní dvojčata nemůžou už vyhnout. Je to prostě realita "neplodného " věku.
maja
  • 
18.6.2009 13:57:52
já si to vysvětluju tak, že je "líná" vařit vodu, vyvařovat lahve a tak. Čili kojení je jednoduší...nic nevyvařuješ a jdeš rovnou na věc.
maja
  • 
18.6.2009 13:52:14
Zuzini, myslím, že to poměrně dost přeháníš se svojí reakcí. Sama dobře víš, že prsa neslouží jen jako krmící náčiní, ale taky jako řekněme objekt sexuální touhy. Myslím, že spousta mužů, výrostků dětí , babiček a i žen se na to nemusí koukat tak benevolentně jako např.ty. Já jsem ženská, ženská prsa mě fakt nijak nevzrušují ( sama mám čtyřky takže si svých užiju dost)přesto mnohdy nevím kam bych podle tvé rady koukala jinam. Pokud jsi v restauraci ( nebo například v tom vlaku) a vedle tebe se spolusedící maminka rozhodne z ničeho nic nakojit dítě , já fakt nevím kam by se lidé měli v ten moment dívat? Pod stůl, do zdi. A že by se dítě pod šátkem udusilo? To je nesmysl, vždyť plno dětí ( náš syn taky) milují plínku přes obličej jako uspávací prostředek.
Myslím, že pokud by se takováto diskuze vedla mezi nekojícími lidmi ( znamená zbytek společnosti bez maminek co kojí) tak by asi výsledek mohl být dost zajímavý. Myslím, že většina lidí by asi nebyla pro kojit kde se komu zachce.
Aby nedošlo k omylu, nemám vůbec nic proti kojení na veřejnosti, jen se snažím přijít na to jak to udělat aby to nebylo tak nápadné.
Podle mě se vždy najde odlehlejší místo , ať už jsi kdekoli ( v tom vlaku je to těžké, ale snad by se dalo jet ne zrovna spojem který vím , že bude narvaný a kupé plná), jenomže je to velmi pohodlné vyndat prso a kojit bez ohledu na okolí a nemuset řešit ...
Není tady někdo kdo má zkušenosti ze zahraničí? Moje zprávy jsou opravdu takové , že se běžně používá "šátek". Na vlastní oči jsem to ale neviděla. Pokud by tu někdo byl kdo má zkušenosti z pobytu v cizině a viděl jak se tam přistupuje ke kojení na veřejnosti tak by to bylo zajímavé vědět jak a co.
Iva
  • 
18.6.2009 13:47:54
Hlásím se do klubu matek "bez vůle", taky jsem to vzdala po měsíci když jsem kojila po dvou hodinách celou hodinu, a můj chlapeček měl pořád svou porodní váhu. Víc jak čtyři týdny po narození..... Možná kdybych to s tou vůlí vydržela ještě nějaký ten týden, mohla bych ho přihlásit do komparsu na nějaký válečný film, ne?

Omlouvám se, jsem cynická, ale moc se mi líbí jak ty co kojily tvrdí, že je to věc vůle. Ty co by rády kojily ale nedařilo se jim to už o vůli jaksi nemluví, že. Víme totiž že vůle byla jako prase, ale umřít své dítě hlady nenechám. Na to ať se jde vůle bodnout.

myš
  • 
18.6.2009 13:34:30
Záleží na porodnici, nic takového jsem nezažila. Kojení nešlo, všichni se opravdu hodně snažili pomoci, ale zároveň říkali, že když to nepůjde, nemáme to hrotit a nasadit UM....prostě byli naprosto v pohodě.
18.6.2009 13:31:46
No jestli má někdo touhy vyfuckovat údajné fanatiky kojení tím, že nekojí, tak to mu není pomoci.

Fakt nechápu, že se v zemi reklam a sloganů pošvíkne matka z (ne)kojení údajně proto, že načtla letáček v porodnici, když má naprostou svobodu rozhodnutí.
V dobách spádových lékařů a restriktivního zdravotního systému existovala lékařská autorita, která sunar dávala na recept. A záleženo na vůli ošetřujícího(kterého si nešlo vybrat), jestli po hodině zkušebního kojení a převážení se matka hubnoucího děcka dočká receptu nebo ne.

Myslím si, že kdyby se plošně zakázala jakákoliv zmínka o kojení, vymezovaly by se přecitlivělé matky proti něčemu jinému a stejně by tu znělo pohrdavé plivání po takzvaných superženách.
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 289 [Dalších 189 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.