| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kdo nekojí s námi...

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 289 [Dalších 179 >>]
Mirka99
18.6.2009 12:55:04
Essi, kdybych si já řekla "Kojení buďto jde nebo nejde. Nemá to vůbec nic společeného s charakterem nebo vůlí.", tak jsem dvakrát nekojila. Jenže jsem si to neřekla, pozjišťovala kde je problém, dokonce jsem navštívila laktační poradnu v Krči. Za jejich pomoci jsem se rozkojila a kojila 1,5 roku (první dítě 2 a čtvrt). Obě děti mají po kom být alergičtí a myslím, že když nic jiného, tak jsem si s tím ušetřila spoustu starostí (a teda taky peněz). Byli jsme i s miminem u moře, protože jídlo nebyl problém. Kojení mi nijak nevadilo, pravda - někdy trvalo na můj vkus trochu dlouho, ale za dva týdny nepohodlí v začátcích kojení jsem si obstarala roky pohodlí bez míchání mlíka a vyváření flašek. Udělala bych to znova a stejně.
Ať si každý dělá co chce, ale pravda je taková, že není dobré házet flintu do žita, když kojení nejde samo.

magggi synáček z léta09
18.6.2009 11:40:18
Nebyla to náhodou nemocnice "Baby friendly hospital?" Tam je totiž nesmírně důležité, aby bylo ve statistikách, že 97-99% matek odchází plně kojících. Sice nechápu, proč to tak je, ale znám dva případy kojení jednoho špitálu s tímto honosným titulem, kdy mamince nebyl po porodu nikdo ochoten poradit a pomoci (víkend, laktační poradkyně pouze Po-Pá, sestry poměrně neochotné a každá jiného názoru, což prvorodičku mate). Celé to dopadlo tak, že pro obě maminky i jejich děti se stalo kojení nesmírným utrpením, ale propouštěli je s tím, že plně kojí a mohou si udělat čárku do statistiky. Že obě kojily slabé dva měsíce, a trápily sebe i mimino jen proto, že byly vyšokované tím, že dítě bude celoživotně postižené, když kojené nebude, to už je věc jiná...~q~~:(~d~

Jsem ve 38tt. Kojit chci a upřímně doufám, že to půjde.
Nikdy to nebyla věda, ale přirozená věc intuice.
Vědu z toho udělali, intuice je v pytli, takže dnes je kojení považováno za dar a výsadu, kam se člověk podívá, všude ho straší kojením (ano, straší - je to jako když se 6tiletému dítěti říká "Počkej, až půjdeš do školy, tam Ti ukážou"), takže zápasí už v těhotenství mezi přirozenou touhou krmit své mládě dle přírody a nejlepším možným způsobem a zároveň infantilní touhou ukázat fanatikům kojení vztyčený ukazováček a koupit zásoby Nutrilonu~y~
A závěrem - kamarádka mi na mé starosti řekla, že hodně záleží na tom, na koho člověk jako na prvního narazí - kdo mu s kojením poradí jako první...
Kačka,2 děti
  • 
18.6.2009 10:34:32
taky mi to tak přišlo,já se o nikoho neprosila.
Markéta, syn 7l a miminko
  • 
18.6.2009 10:32:00
Kojení mi jako oběť nepřijde (teda je fakt, že frťana bych si dala) a myslím si, že gratulovat si k tomu, jak je dobrá, může i matka, která dělá miminku mlíko do flašky, proč by nemohla?
Hanka 75
18.6.2009 10:05:46
na každé plechovce UM mléko je to napsáno, že nejlepší pro miminko je MM, pak teprve UM, a já si říkám, že je to jen dobře
chápu, že každá maminka nečte co je na plechovce, stejně mě ale překvapuje, že jsou maminky, které si myslí, že UM je lepší než-li MM..
i když nějakou asi jsou. Nicméně slogan viz výše propagující kojení, je také tak "reklamózní", že já bych ho brala s odstupem. Taková protireklama, nebylo by lepší považovat maminky za myslící interlignetní bytosti a takto s nimi zacházet :-)
Markéta, syn 7l. a miminko
  • 
18.6.2009 9:38:45
Počkej, to je ňáký divný - 97% matek nekojí, protože jsou pohodlné, ale ty ses rozhodla třetí dítě kojit ať to stojí co to stojí protože jsi líná? Nepopírá se to?
amy
  • 
18.6.2009 8:53:15
Syn byl kojený jen pár týdnů, brala jsem léky, tehdy jsem kojit nemohla, mezitím se ztratilo mléko (které už se prostě nevytvořilo) a syn zapomněl pít z prsu.
Hlavu jsem si z toho nedělala, ale nedá mi to, abych zmínila výhody nekojení (čili UM). Jednak syn okamžitě, jak dostal UM z flašky, spal celou noc, takže příprava UM v noci nám úplně odpadla a odpočatí rodiče taky mají něco do sebe (já i manžel jsme jako nevyspalí docela nepříjemní jedinci). Krmit mohl i tatínek, babička a dědeček, což pro mě byl nádherný pohled. Po dobrání léků jsem musela ještě párkrát na kontrolu a nemusela jsem syna brát s sebou, nemusela jsem se nervovat, za jak dlouho budu zpátky u syna, jestli do té doby nebude řvát hlady atd., krmení z flašky trvá kratší dobu než z prsu. Asi jsem pohodlná, ale umím ocenit tyhle výhody nekojení.
Ilona a její holčičky
  • 
18.6.2009 8:47:25
Já jsem doopravdy kojit nechtěla, nebavilo mě to, ale právě řeči typu kojení to je to nejlepší, co můžeš svému dítěti dát, jsem se překonala a kojila svojí první holčičku téměř tři měsíce. Po třech šílených měsících, kdy jsem s ní absolvovala plno různých vyšetření, odběrů a stresových situací jsme všichni pochopili, že mi vlastně umírá hlady. Ona totiž od třech neděl téměř nepřibírala. Ve třech měsících vážila přibližně tolik, kolik někteří novorozenci. Byla apatická a i když jedla poměrně dobře, nepřibírala. Po podání umělé výživy mi rostla a sílila před očima. Bylo mi zděleno, že moje mléko není kvalitní a i přes to, že je ho dostatek, holčičce škodí víc, než prospívá. Kdybych přestala kojit ve chvíli, kdy mě to přestalo bavit, mohla jsem sobě, ale hlavně jí ušetřit spousty nepříjemných vyšetření a trápení hlady. Proto mně tyto řeči o jediné možné a správné výživě vždycky dost nadzvednou. Když se narodila moje druhá holčička, kojení mě přestalo bavit v šesti nedělích, ona také přestávala přibírat, kojení jsem utla a šly jsem do umělého mléka. Děti jsou obě dneska v pohodě a já taky. Nemyslím si, že jsem jim uškodila, když jsem nekojila do třech let, jak je u některých maminek normální. Nikomu nic nevyčítám, ani nevnucuju. Ať si každý dělá, co chce.
Lenk&
18.6.2009 8:25:32
Já taky. Neměla jsem ani vůli a mlíko. Zkoušela jsem to jenom tři měsíce, každé tři hodiny jsem s tím děti obtěžovala. Podařilo se vždycky jenom pár kapek a nakonec úplně zmizelo. Děti byly od začátku na umělé výživě, teď je jim 2,5 roku, jsou zdravé, krásné a chytré jak opičky.
18.6.2009 7:04:02
I já mívám s některými lidmi podobný problém...Otázka s údivem či odsouzením v očích ,,Ty ještě kojíš?" mi leze na nervy...nikoho tím přece neobtěžuji,je to čistě jen a jen MOJE věc a MOJÍ dcerky.Kojíme,jsou jí 2 roky a i kdybych kojila v 15 letech,nikomu do toho nic není...~y~(čímž pro některé rejpalky nechci říci,že hodlám kojit do 15 let)
[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 289 [Dalších 179 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.