| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kdo nekojí s námi...

[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 289 [Dalších 169 >>]
amy
  • 
18.6.2009 7:02:37
obě by měly být výsledkem svobodného rozhodnutí matky.
&
18.6.2009 7:00:19
Jano a mas z toho radost, ze jsi kojeni vybojovala?
Syn je nedonosenec, narozeny SC, k tomu ma vrozenou deformaci nosohltanu a metalni postizeni..Z nemocnice odchazel se specalni flaskou pro deti co neumeji sat a ja jsem tri mesice plne odsavala..
Jenomze jse proste mela pocit, ze MUSIM kojit. Stala me to hodne stresu a nakonec se podarilo, ale asi jsem mela mamlo mlika, protoze syn moc nepribival, a zacal rapidne pribirat kdyz dostal prikrmy... Na konec jsem kojila skoro dva roky. Ja z toho mam rozpoluplne pocity, na jednu stranu jsem rada, syn je ralativne zdravi, a asi mu to zlepsilo "motoriku pusy" coz je pro nej hodne dulezity. Na druhou stranu si myslim, ze jsem kojeni davala vetsi dulezitost nez ma a chtela jsem az prilis. A spis mam pocit, ze to za ten stres nestalo a mela jsem se radaji v klidu vyspat a dat mu flasku..
amy
  • 
18.6.2009 6:58:57
Syna jsem kojit chtěla a kojila jsem ho bohužel jen pár týdnu, ale co mi vadilo, byl doslova nátlak v porodnici. Během těhotenství a porodu se mnou probíhala diskuze - máte tyhle možnosti, přínosy x rizika znáte, jak se rozhodnete. Během porodu (rodila jsem cs) se mě také neustále ptali, co bych chtěla, nechtěla, ptali se nás, jestli syna chceme změřit, zda ho chci mít na pokoji... Ale ohledně kojení na Váš názor nebyl brán ohled. Prostě sestra přišla - vyndat prsa a kojit, chceš x nechceš tvůj problém, budeš kojit. Já kojit chtěla a dokonce jsem se na to strašně celé těhotenství těšila, ale tenhle přístup mě znechutil. Pokud vím, jsou to moje prsa, moje dítě a tudíž by měla rozhodnout matka a ne zdravotní sestra. Připadalo mi to jako by mi měla rovnou i nakázat v čem budu syna koupit a jakou značku plínek bude mít(jsem vděčná za jednorázovky).
silenka
18.6.2009 3:04:45
no, mě se to moc nepozdává, měla bych strach, že pod tím přehozem nemá dítě dost vzduchu...
mě spíš štve, že umím diskrétně nakojit(aspoň si to myslím ~;) ), ale už né se diskrétně zahalit - ač vybavena kojicí podprsenkou, vždycky šátrám ve výstřihu a několik dlouhých vteřin lovím sací vložku - to se fakt stydívám ~f~
silenka
18.6.2009 2:54:58
silný, slabý..
já si myslím, že to vzniklo z nepochopení předního, řídkého mléka. prostě odstříkly, vyšlo vodnaté mléko, a než by se prostříkali k tomu hustému, tak radši rodičku odpískali, že má mléko slabé. ~g~
18.6.2009 0:33:25
Jen bych chtěla říct, že konkrétně pro mou dceru kojení rozhodně nebylo to nejlepší. Trpěla silnou nesnášenlivostí laktózy. Než se na to přišlo, protrpěli jsme osm měsíců, dcera měla obrovské bolesti bříška, stále plakala, téměř nespala, pořád plakala.... absolvovali jsme různá vyšetření a pak to naštěstí našeho pediatra napadlo. Bylo nutné okamžitě přestat kojit a nasadit Nutrilon Low Lactose. Již po první lahvičce bylo jasné, že pro mou dceru je odstavení přímo vysvobození. Poprvé za osm měsíců sama usnula a spala. A od té doby po nafouklém bříšku ani památky.
Přitom já jsem kojit moc chtěla, přímo jsem si to vydřela, vůbec nám to nešlo. Ale snažila jsem se ve dne v noci a naučily jsme se to.
No, ale nebylo to nic platné, prostě jsou děti, pro které mateřské mléko opravdu není to nejlepší.
Barča
  • 
18.6.2009 0:06:38
Petro, ta tvoje pediatrička asi nebyla moc informovaná. Já se v odborné literatuře dočetla že nazelenalá stolice kojených dětí je způsobena tzv. předním mlékem, které je spíše na žízeň a není tak syté jako zadní mléko. Pokud má maminka přehodně mléka, víc než dítko vypije, měla by trochu zprvu odsát to přední mléko aby se pinďa nenalokal jen předního a na zadní nedošlo. Navíc prý pokud pije jen to přední, může mít děcko koliky. To přední mléko je na zahnání žízně a to zadní je místo "papání". Ještě že jsi tu pediatričku neposlechla :-)
Samarlu
17.6.2009 23:59:23
No ale přehodit si šátek nebo plínu přes rameno by se dalo, ne? Mně to teda dítě sundavalo, když povyrostlo, ale aspoň snaha být trochu za dámu byla vidět.
Lenelka
17.6.2009 23:49:50
No, Majo, tak ja taky pouziju prirovnani. Mam fobii z bananu (je to mimochodem jedna z necastejsich fobii, skutecne!) a jsem alergicka na jejich "vuni" (pro me je to smrad), vyvolava u me zachvat kychani. Presto, pokud si nekdo rozbali banan napriklad v jidelni casti uprostred obchodniho centra, nepujdu mu rict, ze se chova nevhodne a ze by si mohl poodejit. Odejdu ja, protoze to opravdu nesnesu a mela bych rudy nos i oci. Banan je normalni potravina. Stejne jako materske mleko. Opravdu nevidim nic divneho na krmeni ditete v jidelne nebo na lavicce v parku. Pokud vam vadi ona nadoba na mleko, tak se nedivejte, jednoduche, civet se da jinym smerem.

Priklad vlaku je opravdu k popukani, to ma jako matka s kojencem vyskocit??
17.6.2009 23:47:48
Prso není posraný, ne?
[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 289 [Dalších 169 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.