| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kdo nekojí s námi...

[<<Předchozích 130] Příspěvky 131140 z 289 [Dalších 149 >>]
maja
  • 
17.6.2009 22:04:12
Je jasný, že se kojit musí, ale například uprostřed jídelní části v obchodním centru....viděla jsem to mockrát...v mekáči, ve vlaku, na lavičce v parku na frekventované cestě, u táboráku, v jídelně na dovolený, v cukrárně...prostě kde se dítěti zamane.
Vím, že tohle přirovnání bude znít divně, ale když se dítě pokadí do plíny, tak ho taky nepřebalím ( alespoň já ne) uprostřed obchoďáku, ale půjdu stranou ( netvrdím, že zrovna do přebalovacího koutku, ale stranou) .
Myslím, že dnes je taková móda, "vytasit " prso kdekoli. To je to , co se mi moc nezdá. Dítě chvilku vydrží než poodejdu někam, kde to tak nebije do očí. Mám dojem, že dítě pípne a některé kojící maminky reagují tak , že jdou na věc bez ohledu na okolí.
Diva.Bara
17.6.2009 21:58:51
Petro, jako že kolik vyprodukuju MM záleží na mých genet.dispozicích? to mi připadá jako hloupost. jsou ženy které kojit nemohou, MM se prostě dost nedělá, ať se snaží sebevíc, to je jasné.
tvorba MM je na systému nabídky-poptávky, tedy čím častěji přikládám, tím více MM se vytvoří. logicky tedy, pokud prsa stimuluji méně často nebo menší dobu díky zavedení dokrmu, bude se ho tvořit méně. (pokud mezitím třeba ještě neodsávám).
Berranka
17.6.2009 21:41:27
Já kojila všude možně, ale málokdo viděl mé obnažené prso - mám asi děti s extrémně velkou hlavou. Faktem je, že přes jejich hlavinky prso nebylo vidět.~d~
adelaide k.
17.6.2009 21:33:41
Majo, a proč by se nekojilo? Když je hlad? Já osobně jsem viděla míň obnažených ńader při kojení na veřejnosti, než při procházce ve městě v hluuuuuuuuuuuuuuubokých výstřizích slečen (a ne že bych nekoukala na nic jinýho, že, ale některé se prostě přehlídnout nedají :-)).
Já věřím na existenci kojících exhibicionostek, ale zatím jsem viděla samé diskrétní maminky zabývající se KRMENÍM, ne ukazováním svých předností.
Šárka
  • 
17.6.2009 21:27:17
A můžu se zeptat, kde si jako to zastrčené místo představuješ? Ve městě jsem na zastrčená místa jaksi nenarazila, všude jsou lidi. A pokud to někomu vadí, nemusí se dívat, taky by mi nebylo nejpříjemnější, kdyby na mě někdo cizí při kojení zíral, ale co nadělám, dítě má hlad, najdu nejbližší vhodné místo, kde se nehulí, není průvan, zima, je alespoň trochu hygienicky přijatelné a kojím. Synek sebou dost při kojení šije, takže mám co dělat ho udržet, natož abych si hlídala, kolik centimetrů kůže mi kouká a jestli tím náhodou nepohorším okolí. Co bych dala často za příjemný koutek v kavárně, kde můžu nakojit, ale bohužel se ve valné většině bezohledně hulí. Nakonec jsou parky a obchodní centra záchranou.
adelaide k.
17.6.2009 21:24:47
Petro o.k., že jsi kojila jenom proto že to bylo jednodušší než nekojit, už jsme si vyjasnili.

Já měla dojem že se ale mluvilo i o tom že hodně žen nekojí protože "není vůle" ale říkají že nekojí protože nemůžou (málo mléka, slabé - hahaha- mléko...)
Jitka
  • 
17.6.2009 21:22:08
Byla jsem na tom podobně: děsila jsem se každého kojení, bradavky jsem měla strašně bolestivé, malý po 10 minutách vypil asi 10 ml, dělaly se mi neustále bolavé bouličky od neodsátého mléka. Když jsme začali přikrmovat, zrušila jsem kojení úplně a psychika se zlepšila o 100%.
adelaide k.
17.6.2009 21:21:53
Emmo,
"A když čtu některé názory v diskuzi, úplně mě mrazí z toho, jak si někteří myslí, že mají patent na rozum a v žádném případě nepřipustí jiný než svůj vlastní názor."

co kdybys hodila jedne, dva příkládky, já v diskuzi nikoho takového nevidím ~d~
Ema, dvě holčiny
  • 
17.6.2009 20:22:48
...kolik článků ještě bude muset být napsáno na téma kojení, aby už konečně všem došlo, že rozhodnutí zda kojit nebo nekojit je každého soukromou záležitostí a každý sám za sebe se může rozhodnout co mu vyhovuje. Osobně mám ráda dostupnost informací, ale demagogie a citová masáž ze všech stran ohledně kojení mi vadí. A když čtu některé názory v diskuzi, úplně mě mrazí z toho, jak si někteří myslí, že mají patent na rozum a v žádném případě nepřipustí jiný než svůj vlastní názor. Možná by mnoha lidem prospěla větší míra tolerance a to nejen z hlediska této diskuze. A jen tak pro informaci, mám dvě děti, jedno bylo kojené 3 týdny a druhé 7 měsíců - a nikdy mě nenapadlo někomu vysvětlovat proč to tak bylo a nebudu to vysvětlovat ani vám:-) a přeju všem hodně tolerance
17.6.2009 19:56:44
Já taky ustoupila tlaku okolí, říkala jsem si že si třeba zvyknu...v šestinedělí jsem byla tak rozhozená že jsem se po každém kojení chodila sprchovat. Mezi kojeními jsem se děsila kdy zase malý bude mít hlad....Trochu mi pomohla psycholožka, ale toho bloku v sobě jsem se nezbavila...Ty tři měsíce byly tak akorát to co jsem byla schopná vydržet...
[<<Předchozích 130] Příspěvky 131140 z 289 [Dalších 149 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.