| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kdo nekojí s námi...

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 289 [Dalších 239 >>]
20.6.2009 11:12:05
Tak s tou genetickou dispozicí bych asi nesouhlasila. Moje mamka nás kojila chvíli (i když po pravdě řečeno v době, kdy se kojení moc nepřálo), sestry nekojily prakticky vůbec. A já kojím už 13 měsíců:-) Možná je to i o té informovanosti - když porodily ségry (jejich dětem je 23, 20 a 14 let), bylo to takové to "jde to? Nejde. Tak prsk - Sunar". Já mám kolem sebe kamarádky, které kojily minimálně 6 měsíců, většinou víc, tak mi nějak ani nepřišlo, že by to nemělo jít. Po pravdě řečeno jsem to ale moc neřešila a v tom taky možná bude tajemství úspěchu. Nebyla jsem ve stresu. Ale ty informace byly fajn. Taky jsem narazila na super sestřičky, které Barunce pomohly, když se neuměla přisát. A ani ony nedělaly žádnou trágu z toho, kdyby to nešlo. Jo, a ještě k těm ségrám - ony si myslely, že nekojily kvůli tomu, že rodily (všechny děti) císařem. Jenže to já taky. Akorát mě tedy napadlo, že k jejich neúspěchu možná přispělo to, že rodily pod celkovou narkózou, tenkrát se to asi ani jinak nedělalo a hlavně pokaždé byl ten císař akutní. U mě byl plánovaný a měla jsem spinál.

Myslím si, že kojení/nekojení je z velké části záležitost hormonální a hodně je to taky věc psychiky. Informací by mělo být hodně, ale neměly by být podávány stylem "tytyty, jestli nebudeš kojit, jsi špatná matka". To je přece blbost!!!~;)
20.6.2009 10:53:13
Souhlasím, já dostala syna k prvnímu kojení 6tý den po porodu, protože byl na JIP, nikdo moc nevěřil, že to půjde, ale podařilo se a zatím kojíme, je mu 9 měsíců. Myslím, že díky kojení se nám podařilo najít k sobě ten správný vztah, když jsme nemohli být 6 dní spolu. Kojení je pro mě citová záležitost, chvíle spojení s mým dítětem a moc si ho užívám, v tu chvíli existuji jen já a on. Vím, že kojení vždy nejde, ale když jde jsem pro. Příroda ví, co dělá....
20.6.2009 10:11:34
Já už kojím 6 let a NIKDY jsem nelitovala. Kojení je dar nám ženám a je krásný! A hlavně vím, že jsem pro svoje děti udělala skutečně to nej a předala jim co nejvíc látek pro podporu imunity.
20.6.2009 8:34:12
Ano - přesně tak - i na té plechovce i ve všech příručkách k UM je to psáno - je sice fakt, že to asi nakopne maminy k maximálnímu výkonu, aby začaly kojit (ten hormonální výkyv se o to postará) - jako třeba mě - tři měsíce jsme v noci odsávala a odsávala - nejprve nakrmit malého směsi MM a UM, poté uložit - chodit kontrolovat - a k tomu odsávat, odsávat - takže v těch cca 3H cyklych, kdy chtěl krmit, jsem 2hodiny trávila krmením, odsáváním, vyvařováním a mlíko přesto nebylo. Když pak najednou kojení nebolelo, malý už byl zvyklý na velký přísun mléka a rychlé nakrmení - přeci jen krmení přes stříkačku je rychlejší než kojení z nerozkojeného prsa. Navíc to krmení přes stříkačku se mi z dnešního pohledu zdá maximálně nehygiencké.
Tvoje horší já
20.6.2009 8:23:42
Neznám kontext, ale představa, že v umělém mléce je vše, co potřebuje miminko ke zdravému růstu, je naivní. I když se samozřejmě náhražky pořád zdokonalují, pořád jsou to jen náhražky. Je pravda, že ve srovnání s tím, co jsme pili my, když nás maminky odstavily, jsou dnešní mléka úžasná. Ovšem mateřské mléko dodá dítěti protilátky a další důležité látky, a to vše šité přímo na míru.
luca
  • 
20.6.2009 0:35:23
No já měla naopak velmi příjemný pocit intimity, když jsem dcerce pár krát dala mlíčko z lahvičky - dívala se na mně, což při kojení nedělala a navíc jsem nemusela překonávat nepříjemné pocity při kojení, bylo to fakt bezva, jak na mně koukala. A kojení pro mně mělo několik dost velkých nevýhod - obě dcerky měly problém s příjmem tekutin po skončení kojení (po 14 měsících), několikrát absces prsa, a taky jsem bývala pořád nemocná a výběr léků byl dost omezený.
luca
  • 
20.6.2009 0:20:10
No vidím, dost oponentů. Možná si tak radikální proto, že si neumíš představit, když má někdo ke kojení odpor, nesnáší dotyk na prsou a každodenní kojení v součtu trvající několik hodin je pro něj opravdu velké trápení a může si zadělat i na psychické problémy. Nemyslím to zle, jen mě fakt napadlo, že si to dost lidí neuvědomuje.
luca
  • 
20.6.2009 0:14:02
Myslím, že důležitá je spokojenost obou! Já teda kojila obě děti, ale upřímně jsem litovala známou, které představa kojení naháněla děs a v porodnici ji dusili jak hrom, samozřejmně hned doma přestala kojit. Myslím, že "nekojení" by se nemělo vyčítat ani ženám, které prostě jen nechtějí kojit z toho důvodu, že jim to je krajně nepříjemné.
luca
  • 
20.6.2009 0:07:09
No já myslím, že ten tlak na kojení je dost velký a někdo z toho může být pořádně vylekaný. Myslím, že je dobře, že se o tom mluví, aspoň se maminy v porodnicích nebudou bát říct, co chtějí, v baby friendly hospital to je fakt nátlak. Já kojila obě své děti, ale u prvního jsem z toho měla strach stejně jako z porodu, a moc mi nepomohlo, že v porodnici na kojení tlačí. A taky se málokdy dočteš o výhodách umělé výživy, kterých je taky dost. Jo, snad ten, kdo brouzdá na netu, ale tak normálně, na letáku, plakátu nebo v poradně? Nikdy,
Luca
  • 
19.6.2009 23:52:30
Asi to je těžké, pokud se tě na to někdo stále ptá, ale já bych se snažila nenaštvat se a nebýt vztahovačná. Že se tě někdo zeptá, neznamená, že tě hned odsoudí, když nekojíš. Prostě když se někdo vyptává, bývá to třeba jen známka zájmu o to, jak se máte a jak vám to klape. Je to přece takové klišé - kojíte? a na koho se víc podobá? spinká v noci dobře? atd.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 289 [Dalších 239 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.