| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kdo nekojí s námi...

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 289 [Dalších 229 >>]
Máří2
19.6.2009 23:20:25
~t~~R^
19.6.2009 22:14:11
Moje řeč. Tak se tu tak za 25 let sejdeme a povíme si, co nám ty naše holky říkají, jo?
19.6.2009 22:07:51
Tak já se hlásím do toho třetího tábora~:-D Dcerce je rok, stále kojíme (což nepřipisuju sobě jako zásluhu, máme zkrátka kliku) a je mi fakt totálně jedno, jestli někdo kojí nebo ne. Ani mě nenapadlo se na to někoho ptát - vlastně jednou ano, ale to jsme s kámoškou probíraly, jak naše malá nechce pít z hrníčku (vlastně z čehokoli, co připomíná flašku), tak mi ona psala, jak to bylo u jejích dětí. No a v té souvislosti ode mě padlo "Hele, a já vlastně ani nevím, jak dlouho jste kojili vy". Ale bylo to vážně jen ze zvědavosti; rozhodně si nemyslím, že nekojící maminka dává svému dítku míň než kojící - laktační bohyně fakt nejsem~;)

To, že kojím 13timěsíční dítě ještě i přes den, to má důvod ten, že dítko prostě odmítá tekutiny, takže tím spíš doplňuji pitný režim. Kdyby mi někdo poradil, jak malou navést na pití čajů apod., byla bych mu taaak vděčná! S tímhle zase nejspíš nemají problém děti, které jsou odmala zvyklé na lahvičky.
Diva.Bara
19.6.2009 20:53:25
Kačko, reagovala jsem na toto:
"Proč bych se s tím měla ,,poprat" ??? Já si chci mateřství užít,chci aby děti byly v pohodě,a to samozřejmě znamená že i já musím být v pohodě.Pokud si to někdo vyloží jako že jsem pohodlná,tak prosím :-)
Ale já nechci patřit mezi ty uštvaný,strhaný maminky,co jsou hračkama svých dětí.Nechci se řídit tím co se ,,má" dělat.Dělám si to po svým a jak tak sleduju v okolí tak to evidentně dělám dobře.A hlavně se s ničím neperu ;-)"

koukám že si vykáme, tedy ok. o tom že vám kojení přinášelo fyzické obtíže jste nic nepsala, nemohla jsem to vědět. psala jste že nechcete být hračkou svých dětí, že si chcete mateřství užít (jasně to snad každá), atd. na to jsem reagovala, že někdy je dobré přinést nějaké oběti, něco překonat, třeba že to je v zájmu dětí.
nehodlám se přetahovat kdo to má lehčí či těžší, mám 3děti do 3let, bez babiček, pracuju na část.úvazek, do toho rekonstruujeme, připravuju se na studium.
každý má míru toho co snese jinde, je to tak v pořádku a nedělá to nikoho horším či lepším.
naprosto respektuju rozhodnutí ženy nekojit, měla by ale znát jak výhody, tak i nevýhody svého rozhodnutí.

19.6.2009 20:42:21
Kojila jsem 2 syny 1,5 r a bylo to pohodlné, prostě prsa nám vždycky ssebou, mléka bylo vždycky akorát,a to zmiňované prosáknutí byl vždycky indikátor jít poslechnout dítko a počkat, mnohdy se rozplakalo, ani jsem nepotřebovala odposlech~m~. Ted máme holčičku, kojení jde bez problému, doufám, že to vydrží. On ten stres je previt a pak je to začarovaný kruh, mimi všechno vycítí, pak řve, pak je z toho máma nervozní a tak dokola. Mám zkušenost, že nám stačilo se pohádat s mánželem a pak řvalo i dítě. Od te doby beru skoro všechno s nadhledem~t~. Ale chápu, že když MM není, nastoupí UM, ale napred by se mělo vyzkoušet všechno včetně babských rad. Domorodci v pralesích taky kojí a tam určitě laktační poradce nemají~:-D
iva
  • 
19.6.2009 19:44:02
To promin, utocila jsem nepravem. Nedavno jsem cetla diskuzi nekojicich matek na jinem serveru a tam letaly teminy jako "vykojene mozky" a pod., tak me to ovlivnilo.
Ja si taky nemyslim, ze maminy, ktere kojeni vzdaji brzy, malo se z i meho pohledu snazi (znam takovou osobne) jsou krkavci matky, to je vec jejich svedomi. Jenom tvrdim, ze chapu pristup sestricek v porodnici a fandim jim, kdyz se snazi primet ke kojeni co nejvice maminek, protoze to fakt za to stoji. A ty maminy, co tvrdosijne odmitaji dite kojit jen z prosteho pohodli, ci aby si neznicily dekolt, aby si mohly dat pivo nebo podobneho duvodu, tak ty opravdu nechapu a odsuzuju. Nejde jen o mliko, ale o princip.

sovice
19.6.2009 18:51:01
ivo,

své děti jsem obě kojila do cca dvou let. Takže nejsem nekojící matka. Ostatně, kojení u mne nebyla žádná zásluha, chtěla jsem kojit, připadalo mi to dobré pro dítě a jednoduché pro mne, šlo nám to s oběma miminy jak po másle.

Vím, že ty, co kojit opravdu nemůžou, neodsuzuješ. (Ačkoliv asi bychom se neshodly na hranici toho "opravdu nemůžou".) Ale já píšu i o těch matkách, které by mohly kojit a nekojí. Ani ony nejsou žádné krkavčí matky. Už mě to škatulkování poněkud štve.
Kačka,2 děti
  • 
19.6.2009 18:21:23
taky nevím proč by sunar a jiná UM měla být nějak špatná,jsou tam veškeré vitamíny,minerály a vše co děťátko potřebuje ke zdravému růstu.Navíc u dcerky to bylo vyloženě v jejím zájmu přestat s kojením,jelikož po každém kojení zvracela (neublinkávala a le vyloženě zvracela) a celé noci proplakala.Na to se samozřejmě vázaly problémy s prdíma a křeče v bříšku,proto milá paní byla kojená ,,jen" 4 měsíce.Když jí byl 1 rok narodil se syn a ano tam už to bylo i o mojí pohodlnosti,ale dělala jsem to i pro malou,protože v noci jsem se prakticky nevyspala a fungovat sama s dětma celý den a vymýšlet různé procházky a jiný program pro malou,aby si nepřipadala odstrčená,byla fakt makačka.Tatínek se přišel v noci domů akorát vyspat,což bylo nereálné aby se staral o malého a babičky nefungovaly.Do toho jsem řešila exekutory a jiné problémy s bývalým manželem,psychicky jsem byla na dně a ještě se prát s únavou a kojením.NE!!!!
A vaše hodnocení si laskavě příště pořádně promyslete.Když o té situaci nic nevíte,tak nehodnoťte!A jestli jsem pro Vás sobec,jste vy pro mě ubohá.Hezký den.
iva
  • 
19.6.2009 18:11:07
Samozrejme, ze jsem prehanela, on taky Karlstejn neni na prodej.

V zadnem prispevku jsem nepsala o tech maminkach, ktere kojit nemohou, ale o tech, ktere se rozhodnou nekojit pro sve pohodli. Proc pokazde, kdyz nekdo napise, ze kojeni je lepsi, hned se ho ty nekojici snazi ukamenovat?
Kačka,2 děti
  • 
19.6.2009 17:54:06
tak to pozor,pro svoje děti dělám maximum,ale ono být na děti sama,když jsou tak za sebou a manžel pořád pryč,nikdo nepomohl,je fakt makačka a jelikož se nám sunar osvědčil už jednou nasadila jsem ho podruhé a výsledky jsou perfektní,děti o nic nepřišly,jsou zdravé,máme krásný vztah.Vy jste mi akorát potvrdila,že matky které z jakéhokoliv důvodu nechtějí kojit jsou podle těch kojících sobecké.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 289 [Dalších 229 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.