| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kdo nekojí s námi...

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 289 [Dalších 209 >>]
amy
  • 
19.6.2009 16:10:10
A tomu já právě říkám citové vydírání. Já musím a chci vysvětlit, jaké důsledky bude mít konání pacienta po zdravotní stránce, jaké důsledky bude mít po stránce rodinné, finanční, ...to už si musí pacient rozhodnout sám. Já můžu jen seznámit s informace, doporučit, ale ne manipulovat nebo nutit. Od kolegy dostala kontakt na psychologa, jestli tam šla nebo nešla, neovlivníme, nutit jí nemůžeme, je to její tělo, její rozhodnutí, její rodina.
iva
  • 
19.6.2009 15:58:47
No tak to je prave ten bod, kde se my dve neshodneme.

Jen tak na okraj, citove vydirani by bylo, kdybys z toho mela sama nejaky osobni uzitek. A navic, kdyz ma clovek nejaky problem + k tomu treba strach, ma prehazeny zebricek hodnot a mirne nakopnuti neuskodi. Vim o cem mluvim, zazila jsem to sama na sobe. Nastesti jsem narazila na skvely zdravotnicky personal.
_margitka
19.6.2009 15:47:22
Kojení je jen pro ty, co opravdu chtěji????To nemuzete myslet vážně! Já OPRAVDU chtěla a hodně.... syn se narodil o více než dva měsíce dříve a mně se laktace prostě nespustila. Obrečela jsem to hodně a takové věty, jako ta vaše mě fakt drtí!
amy
  • 
19.6.2009 15:36:57
Já kojit chtěla, ale tenhle skutečně tvrdý a nekopromisní přístup mi teda vadil. Každý má právo se rozhodnout, pokud existují alternativy (a je čas na rozhodnutí).
Pokud jde o paní, já bych to, co navrhuješ, neudělala, považuju to za citové vydírání (a to nesnáším). Paní jsem sdělila, jaké jsou následky neléčení, následky pro svou rodinu si musí rozmyslet sama, do toho mi nic není.
iva
  • 
19.6.2009 15:30:37
Hruba bys byt nemela, ale zrovna tak neverim, ze ti sestry v nemocnici rekly nekecejte a kojte. Ale zaroven si myslim, ze bys rozhodne mela kopat za deti te pani, alespon ji pripomenout, co jeji rozhodnuti pro ne bude znamenat. Jestli je v ni vic mamy nez sobce, tak to pochopi a lecbe se podrobi. Nebo si snad jeji deti nezaslouzi, abys za ne ztratila slovo? Ja osobne si nejvic vazim lekaru, kteri se mnou mluvi jako clovek s clovekem. Fakta si umim pohledat sama.
amy
  • 
19.6.2009 15:12:21
Dobře, tak jinak. Zrovna před měsícem jsem tu měla paní, kterou už delší dobu trápí problém, který se díky tomu, že odmítá léčbu zhoršuje a zhoršuje a může skončit i smrtí. Paní léčbu odmítá (ta spočívá v operaci, která ani není náročná), protože se bojí. Rozhoduje sama za sebe, ale má 3 děti (nejstarší jde v září do školy). Tím, že se neléčí, poškozuje i ty děti, protože ty určitě mámu potřebují a potřebovat ještě budou. Mám teda podle tebe jít "kopat" za ty děti, nebrat ohled na názor té paní a prostě jí v zájmu dětí říct - operovat budeme a hotovo, kecejte si, co chcete, termín máte v den x, v den y nastoupíte a nekecejte, nemyslete jen na sebe, ale i na ty děti! Myslíš, že tak je to správné? Já myslím, že ani omylem, nejsou to moje děti, moje tělo, moje povinnost je vysvětlit následky neléčení, popsat způsob léčby a respektovat její rozhodnutí (ať je jakékoli)a tak by to mělo být i v případě kojení (kojení má tyto výhody, chcete kojit nebo Vám mám přinést sunar?)
iva
  • 
19.6.2009 14:52:55
Pacient, ktery odmitne lecbu, poskozuje jen a jen sebe. Matka ale rozhoduje za jineho clovicka, ktery se bohuzel sam jeste nemuze branit a to je prave jadro pudla. Proto se sestry v nemocnici neptaji zda by matka nahodou nebyla ochotna rozepnout knofliky a nakrmit svoje vlastni dite, ony jaksi kopou za ty male drobecky, kteri to sami rict neumeji.
Me opravdu zarazi, jak nekdo muze premyslet nad tim, jestli chce nebo nechce kojit. Proste kdyz to jde, tak kojim a hotovo, protoze to je to nejlepsi, co muzu diteti dat, o to se snad nebudeme prit.
Ja mela miminko po porodu tri tydny na JIP, z toho dva tydny na kapackach. V porodnici mi sestry vrazily odsavacku a chodily kontrolovat, jestli pracuju.Jsem jim za to vdecna, protoze jinak bych na to nemela ani jednu myslenku, nevedelo se totiz, jestli miminko prezije. Dva tydny jsem odsavala po dvou hodinach ve dne i v noci. Mat. mlicko, podle sestricek z JIP, nam pry bezesporu pomohlo odrazit se ode dna. Vsechno dobre dopadlo, mame zdrave dite, kojila jsem do dvou let. Znam prosakla tricka, mliko kapajici po brise, prsni vlozky koukajici z vystrihu, kojeni vstoje na urade i na letisti, nemoznost dojit si k holici ci zabehat a spoustu dalsich neprijemnosti. Ale vim, ze i kdybych diteti nakrasne treba koupila Karlstejn, to nejlepsi co mohla jsem mu uz dala.
19.6.2009 10:14:04
Hmm, mám bohužel jinou zkušenost kolem sebe..obvykle to bývá vůlí matky nebo jejím třeba i podvědomím -právě to -že můžu nechat mimčo třeba tátovi nebo babičce a někam jít...vždyť je to pár měsíců, co trvá ta krásná závislost,,pak máme zas ten život "pro sebe"...a kojení není jen "sekret"..je to hlavně ten nenahraditelný fyzïcký dotek a dítko je blažené..neodsuzuji, jen nesouhlasím..a jsem vcelku emancipovaná mamina 5ti dětí...rodím, pracuji,ale kojím 10měs až 18měs..
janula
  • 
19.6.2009 10:09:02
Mytus je a to, ze pri krmeni z flase sa s miminkom mamicka nemazna, netulka, nebozkava, netuli si ho k sebe. Na oplatku ja som napriklad bola svedkom toho, ako mamicka pri kojeni pozerala televizor, vobec sa malemu nevenovala, kojila ho ako robot. Takze, co plati u jednej, nemusi u druhej. A ohladne natlakov v porodnici. Uzila som si svoje, mlieko sa mi netvorilo skoro vobec, poznamky ako krkavcia matka, ak ho nenakojite (nemala som co dat)tak nic ine nedostane.. takze mala kricala hladom, bola velka chcela samozrejme jest... no hroza...Je to uz sice 10 rokov, ale doteraz to mam pred ocami..
janula
  • 
19.6.2009 10:04:48
Mytus je a to, ze pri krmeni z flase sa s miminkom mamicka nemazna, netulka, nebozkava, netuli si ho k sebe. Na oplatku ja som napriklad bola svedkom toho, ako mamicka pri kojeni pozerala televizor, vobec sa malemu nevenovala, kojila ho ako robot. Takze, co plati u jednej, nemusi u druhej. A ohladne natlakov v porodnici. Uzila som si svoje, mlieko sa mi netvorilo skoro vobec, poznamky ako krkavcia matka, ak ho nenakojite (nemala som co dat)tak nic ine nedostane.. takze mala kricala hladom, bola velka chcela samozrejme jest... no hroza...Je to uz sice 10 rokov, ale doteraz to mam pred ocami..
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 289 [Dalších 209 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.