| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přerušené kojení...

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 61 [Dalších 21 >>]
16.6.2009 7:10:26
Já kojila dceru do 2 let kdykoli chtěla.Takže se stalo,že třeba 8x za den a tak 1-2x v noci.Neřešila jsem to,vyhovovalo nám to oběma.Okolí už méně,nikdy by mne nenapadlo,jak tím budu dráždit svoje okolí(že to není zdravé apod) a to jsem byla velice diskrétní...No a jak se říká,na odstavování je třeba rozhodnutí maminky a já rozhodnutá nebyla.Někdy jsem to zkusila omezit,ale marně.No a asi 2 dny po druhých narozeninách se mi něco ,,seplo" v hlavě a já malé vysvětlila,že mlíčko bude jen na ráno,v poledne na spinkání a večer také na spinkání.Obešlo se to bez jakýchkoli problémů a ze dne na den kojíme je 3xdenně a 1x v noci.No,přestat zatím nehodlám,vyhovuje mi to a malé také.Takže se možná za rok ozvu,že kojím stále 3xdenně.~:-D
15.6.2009 22:03:12
za pevnou vůli a vytrvalost. A moc děkuju za všechny maminky, kterým tenhle článek pomůže překonat potíže s návratem ke kojení, tenhle podrobný popis je hodně užitečný.
silenka
15.6.2009 21:51:47
tak jen, jestli je malému přes dva roky, tak byste si mohli ušetřiz trochu práce tím, že mu budete dávat obyčejné kravské, už by to klidně šlo...
jinak jsem kdesi četla, že to noční popíjení je zrádné v tom, že dítě je zvyklé si tím doplňovat dost tekutin, takže ve dne míň pije, takže v noci má zas žízeň a tak pořád dokola... Proto to často chce radikálně v noci nic nedat, do několika dnů, maximálně týdne by se to mělo upravit...
Ale je to spíš o vyspání rodičů, jestli vám to neva, tak proč ne :-)
Vivera
15.6.2009 21:44:54
Děkuji všem moc za rady~;)Snad to nevyznělo špatně, jsem moc ráda a vděčná, že malou může kojit...Starší dvě děti jsem kojila jen měsíc a moc jsem si přála prdelku kojit alespoň 1/2 roku a je z toho 13měsíců~z~:-)Je to nádherný a krásně nás to sbližuje. Jen jsem moc unavená z nevyspání.. zhubla jsem na 46Kg(u mě funguje kojení jako liposukce)~t~ Také bych chtěla po 2 letech večer třeba někam odejít...no po přečtení všech příspěvků asi nechám malou aby si sama řekla, že už mlíčko nechce....´ještě jednou moc děkuji~p~~p~~R^
15.6.2009 21:32:06
Tak to je parádní, jak jste to zvládla. Také gratuluji. Měla jsem sama problémy s kojením a paní Mrázková mě držela nad vodou po dobu půlroku. Zezačátku intenzivně (třeba tři maily denně) a časem míň. Díky ní jsem kojila do devíti měsíců dítěte a jsem za to moc ráda :-).
Diva.Bara
15.6.2009 19:54:18
Peťko já jsem rozhodně pro co nejdelší kojení (podotýkám, aby nedošlo k nedorozumění). na druhou stranu jsem ale přesvědčená že 13ti měs dítě v noci pít nepotřebuje. zkusila bych tedy POSTUPNĚ odbourat noční kojení, jedno po druhém. tady by hodně pomohlo kdyby opravdu zafungoval tatínek, a v noci vstával. může nabídnou vodu v příopadě žízně. já čekala s ukončením nočního kojení u dvojčat do 11měs, myslím že docela zbytečně dlouho, v noci pít už nepotřčbovali a já se zbytečně okrádala o spánek. ve dne jsem pak ukončila kojení v jejich 18měs (MM by bylo, ale moje síly a chuť už ne, stejně tak jako jejich zájem).
Petula
  • 
15.6.2009 19:46:48
Ja jsem take neresila, kdy omezovat kojeni, kolikrat mam kojit atd. Nechala jsem to na detech, v lete casteji vyzadovali kojeni, pri nemoci taky... To je logicke, potrebovaly to. Kravske mleko je pro telatko a ne pro lidske mlade. Matka ma take sve mleko. Proc davat po kojeni sunar?? Dcerka ve trech letech po kojeni zacala pit kravske mleko a syn ve dvou letech kozi mleko.
Franeška
  • 
15.6.2009 19:03:27
opravdu po dlouhé době nádherný článek. Mooc gratuluji k vytrvalosti. Je skvělé, když se něco tak skvělého povede.
  • 
15.6.2009 18:55:44
Mám stejný problém, jako bych toto psala já. V noci i přes den při bolístku, při únavě funguju místo dudlíku. Malej je závisláček a já zase nemám ty nervy nechat ho plakat.
15.6.2009 18:51:07
ahojky nevím teda zda se ti bude má rada zamlouvat,já sama pár dní přemýšlela zda to zkusit,ale nám už bylo 2 a pul roku a na prsu byla dcerka závislá neskutečně.pomalu jsem s ní nemohla ani nikam vyjít aby mne kdekoliv nesvlékala a dožadovala se kojení a usnout nedokázala jinak než u prsu,na intern.jedna maminka radila malinko potřít bradavku octem,my museli jen dvakrát a víc už nelinka prso vážně nechtěla.pár dní mi to bylo po skoro 3letech líto,ale vážně se nezdálo,že jí to chybí,nakonec jsem teda byla smutnější já,ale taky o něco "svobodnější".s pozdravem.j:-)
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 61 [Dalších 21 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.